Με Θρακιώτες στις εξέδρες ο Ολυμπιακός άλωσε ξανά την Πόλη

Ανταπόκριση από Κωνσταντινούπολη: Σωτήρης Σαρμπεζούδης

–  Πραγματοποιώντας την καλύτερη του φετινή εμφάνιση μέχρι τώρα και ενώπιον αρκετών οπαδών του που ταξίδεψαν στην Κωσνατντινούπολη από την θράκη (ανάμεσά τους και ο Σύνδεσμος Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Θράκης με 16 μέλη του αλλά και τη νικήτρια του διαγωνισμού του ThrakiSportS) ο Ολυμπιακός νίκησε τη Γαλατασαράι με 67-78.

Πήρε έτσι ένα ροζ φύλλο αγώνα στην αγαπημένη του Κωνσταντινούπολη και έκανε σημαντικό βήμα για την κατάληψη της πρώτης θέσης στον τρίτο όμιλο της Ευρωλίγκας. Ο Σπανούλης πήρε… από το χέρι τους “ερυθρόλευκους” από το ξεκίνημα του αγώνα και τους οδήγησε με 12 πόντους και 3 ασίστ στο 22-11 του πρώτου δεκαλέπτου. Ο Ολυμπιακός κυριαρχούσε σε όλους τους τομείς, προσφέροντας μάλιστα και θέαμα σε αρκετές περιπτώσεις, με αποτέλεσμα να πάει στο ημίχρονο προηγούμενος με 30-42.

Στο τρίτο δεκάλεπτο ανέλαβαν δράση οι διαιτητές που έστελναν συνεχώς στις βολές τους Τούρκους και ξαφνικά το ματς έγινε ντέρμπι. Είναι αξιοσημείωτο πως η Γαλατασαράι πήγε 31 φόρες στην γραμμή έναντι μόλις 17 της ελληνικής ομάδας. Στο τέλος όμως πανηγύρισε πάλι ο Ολυμπιακός, στην πόλη όπου θριάμβευσε το 2012 και αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης. Ο Σλούκας ανέλαβε δράση στο 4ο δεκάλεπτο και ο Πρίντεζης πέτυχε το καθοριστικό τρίποντο για να ανοίξει η διαφορά και να κόψει τα φτερά των Τούρκων.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης ξεκινούν με δύο στα δύο την φετινή Ευρωλίγκα και πλέον είναι φαβορί για την 1η θέση στον 3ο όμιλο. Εκτός από τον Σπανούλη και τον Σλούκα σπουδαίο ματς έκαναν οι Λοτζέσκι και Πέτγουεϊ, ενώ σημαντικές βοήθειες έδωσε ο Ντάνστον. Από πλευράς γηπεδούχων αυτός που ξεχώρισε ήταν ο Τζαβάι με 22 πόντους. 

Σε επόμενη ανάρτηση θα ακολουθήσει πλούσιο φωτορεπορτάζ από τον αγώνα αλλά και τις Θρακιώτικες παρουσίες στην εξέδρα…