Το Σάββατο της Ασπίδας! Παίζει μέσα σε οκτώ ώρες την άνοδο στην Α2!!!

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Με πίστη και αισιοδοξία για την άνοδο στην Α2 Κατηγορία, αναχώρησε για την Θεσσαλονίκη η ανδρική ομάδα χαντμπολ της Ασπίδας Ξάνθης που θα παίξει μέσα σε οκτώ ώρες δύο μπαράζ για την άνοδο στηα εθνικά πρωταθλήματα.

Μετά την απόσυρση του Άρη Θεσσαλονίκης από το πρωτάθλημα, η Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης αποφάσισε να καλύψει το κενό που δημιουργήθηκε προκηρύσσοντας αγώνες μπαράζ μεταξύ των επιλαχουσών ομάδων από την Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα. Αυτές είναι ο Παναιτωλικός, ο Αλέξανδρος Αξιούπολης και η Ασπίδα.

Οι τρεις ομάδες θα παίξουν ένα μίνι πρωτάθλημα τριών αγωνιστικών στο Κλειστό Γυμναστήριο της Μίκρας, στην Θεσσαλονίκη. Βέβαια, η Ασπίδα στάθηκε η άτυχη της κλήρωσης και είναι η μόνη που θα αναγκαστεί να δώσει και τα δύο παιχνίδια της την ίδια ημέρα και μάλιστα μέσα σε οκτώ ώρες!

Πιο συγκεκριμένα, στη μία το μεσημέρι διεξάγεται η αναμέτρηση ανάμεσα στην Ασπίδα και τον Παναιτωλικό. Θα τελειώσει προφανώς μετά τις δύο και πριν περάσουν έξι ώρες, στις οκτώ το βράδυ, η Ασπίδα θα ξαναπαίξει το δεύτερο παιχνίδι μπαράζ με τον Αλέξανδρο Αξιούπολης. 

Η κλήρωση έχει και τα θετικά της, αφού δεν θα χρειαστεί διανυκτέρευση το βράδυ του Σαββάτου, δεδομένου ότι μετά θα απομένει μόνο το παιχνίδι Παναιτωλικού – Αξιούπολης που έχει προγραμματιστεί για τις τρεις το μεσημέρι της Κυριακής και ευχή όλων είναι να είναι αδιάφορο βαθμολογικά, κάτι που ωστόσο μπορεί να συμβεί μόνο σε μία περίπτωση: αν η Ασπίδα έχει κερδίσει και τα δύο παιχνίδια και έχει εξασφαλίσει την άνοδο.