Οριστικό: μπαράζ Ξάνθης – ΠΑΟ. Πού και πότε;

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Κώστας Πιτιακούδης

–  Επιβεβαιώθηκαν όσα ανέφερε το thrakisports και η Σούπερ Λίγκα αποφάσισε πριν λίγη ώρα την διεξαγωγή αγώνα μπαράζ ανάμεσα στην Ξάνθη και τον Παναθηναϊκό για να ξεκαθαρίσει ποια ομάδα θα κατακτήσει την έκτη θέση και άρα θα κερδίσει το ευρωπαϊκό εισιτήριο σε περίπτωση μη αδειοδότησης του ΠΑΣ Γιάννενα.

Οπως έχουμε επισημάνει, οι δύο ομάδες τερμάτισαν μαζί στην έκτη θέση της βαθμολογίας και ο λόγος που θα γίνει το μπαράζ είναι πως η διοργανώτρια αρχή θέλει να έχει μια ομάδα έτοιμη σε περίπτωση που κάποια άλλη ομάδα από αυτές που συμμετέχουν στα πλέι οφ έχει πρόβλημα με την αδειοδότηση.

Από τις συμμετέχουσες στα πλέι οφ ομάδες, μόνο ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε πέρσι πρόβλημα με την αδειοδότηση και η Super League θέλει να είναι έτοιμη για παν ενδεχόμενο. Ετσι, σύμφωνα με όσα φέρεται να δήλωσε ο ίδιος ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας πριν λίγο σε δημοσιογράφους, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί ο αγώνας μπαράζ και μάλιστα άμεσα. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο αγώνας αναμένεται να οριστεί σε ένα ουδέτερο γήπεδο και μάλιστα αναφέρεται το ενδεχόμενο να οριστεί σε… νησί, ενώ επίσης τονίζεται ότι  θα διεξαχθεί πριν από τα πλέι οφ και κατά συνέπεια μέχρι τις 12 Μαΐου και ίσως εκείνο το συγκεκριμένο σαββατοκύριακο που θα διεξαχθεί και ο τελικός του κυπέλλου Ελλάδος ή νωρίτερα.

Κάποιοι δεν αποκλείουν το μπαράζ να διεξαχθεί την προσεχή Κυριακή 28 Απριλίου, αλλά το σενάριο αυτό δεν δείχνει και το πιο πιθανό. Ως πιθανές έδρες αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι έχουν ακουστεί τα Περιβίλια των Χανίων, η Τούμπα της Θεσσαλονίκης και το AEL FC Arena της Λάρισας, το οποίο συγκεντρώνει και τους περισσότερους υποστηρικτές από την πλευρά της Ξάνθης…