Αισιόδοξος ο Χριστοβασίλης για την αδειοδότηση

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Κώστας Πιτιακούδης

–  Ο Γιώργος Χριστοβασίλης είναι επιχειρηματίας ιδιαίτερα γνωστός στους Θρακιώτες, αφού η έδρα της επιχείρησής του βρίσκεται στην ΒΙΠΕ Κομοτηνής. Είναι όμως και ο ιδιοκτήτης του ΠΑΣ Γιάννενα και για αυτό βρίσκεται στο προσκήνιο τις τελευταίες ημέρες, αναφορικά με το θέμα της αδειοδότησης της ηπειρωτικής ομάδας.

Ως γνωστόν, από την εξέλιξη του θέματος αυτού εξαρτάται η ευρωπαϊκή προοπτική της Skoda Ξάνθη, που θα δώσει μπαράζ για την έκτη θέση με τον Παναθηναϊκό. Ωστόσο, ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΣ Γιάννινα εμμέσως πλην σαφώς υποστήριξε ότι άδικα θα γίνει, αφού εμφανίστηκε καθησυχαστικός προς τους φιλάθλους της ομάδας του για το θέμα αυτό.

Ο Γιώργος Χριστοβασίλης, μίλησε, ακόμη, στον “Arena 89,4 FM” για τον Ιβάν Σαββίδη και τον υποβιβασμό της ΑΕΚ.Αναλυτικά όσα είπε:

 

 

Για τη φετινή ομάδα του ΠΑΣ και την παρουσία του: “Φέτος είχαμε μια ομάδα με πολλούς νεαρούς παίκτες, οι οποίοι βοηθήθηκαν από παλιότερους παίκτες που είχαμε από πέρυσι. Ήταν μια εξαιρετική χρονιά για εμάς, πρώτη φορά έφτασε τόσο ψηλά. Κάναμε περήφανους όλους του Γιαννιώτες, με την έξοδο μας για πρώτη φορά στην Ευρώπη”.

Και συμπλήρωσε: “Οπωσδήποτε, η φετινή παρουσία του ΠΑΣ οφείλεται κατά πολύ στον κ. Χριστόπουλο, αν και είχαμε βάλει τις βάσεις από πέρυσι με τον Άγγελο Αναστασιάδη. Όλες οι επιλογές των νεαρών παικτών ήταν του κ. Χριστόπουλου, οπότε σε αυτόν κι αυτό”.

Για την αδειοδότηση του ΠΑΣ και τα σενάρια που ακούγονται: “Μου έχει δημιουργήσει μεγάλη εντύπωση όλο αυτό το θέμα. Την ώρα που τον κόσμο απασχολούν πολλά άλλα σημαντικά ζητήματα, το μόνο που απασχολεί κάποιους είναι αυτό το θέμα. Εμείς έχουμε κάνει τη δουλειά μας”.

Για τον Ιβάν Σαββίδη και την παρουσία του στο “τιμόνι” του ΠΑΟΚ: “Είναι ευτύχημα για τον ΠΑΟΚ να έχει έναν τέτοιο άνθρωπο, που έρχεται και βάζει τα λεφτά του σε μια τόσο δύσκολη χρονική στιγμή στην χώρα μας. Πρέπει να τον στηρίξουμε όλοι ώστε να παραμείνει και να βοηθήσει στην ανάπτυξη του πρωταθλήματος. Ήταν άλλες εποχές όταν ρίχναμε εμείς πολλά λεφτά, προσπαθούμε να σώσουμε ότι μπορούμε τώρα”.

Για την συνάντησή του με τους Σαββίδη-Ζαγοράκη: “Ναι, ήταν όλοι μαζί. Θα τον βοηθήσει ο Θόδωρος να μάθει τι γίνεται στην ομάδα και να τον ενημερώνει για όλα τα θέματα του ΠΑΟΚ”.

Για το πότε ακριβώς θα μπορέσει ο ΠΑΟΚ να χτυπήσει τον Ολυμπιακό: “Πιστεύω πως σε 1-2 χρόνια θα είναι ισοδύναμοι!”.

Για το ελληνικό πρωτάθλημα και τον υποβιβασμό της ΑΕΚ: “Κάποια στιγμή πρέπει να δούμε όλοι μαζί το πρόβλημα. Όλοι οφείλουμε να είμαστε πιο προσεκτικοί στις οικονομικές μας διαχειρίσεις . Η ΑΕΚ έπεσε θύμα των διαχειριστών της, θα πρέπει να περιμένουμε και την έφεση της Τετάρτης γιατί στην Ελλάδα όλα γίνονται”.

Για τον Ντε Βινσέντι: “Ο Ντε Βινσέντι υπέγραψε ως ελεύθερος από τον Γενάρη στον Ολυμπιακό και ως εκ τούτου ο ΠΑΣ δεν ωφελήθηκε οικονομικά”.

Για το αν θα παραμείνει ο Χριστόπουλος και του χρόνου στον πάγκο του ΠΑΣ: “Πιστεύω πως ναι. Θέλω να είναι και για τα επόμενα χρόνια στον πάγκο του ΠΑΣ Γιάννινα. Θα πρέπει το κράτος να μεριμνήσει για τις γηπεδικές εγκαταστάσεις, αν λυθεί και το θέμα του γηπέδου, θα είμαστε πολύ καλά. Σκεφτόμαστε να φτιάξουμε ένα ιδιόκτητο προπονητικό κέντρο”.

Για τη στήριξη του κόσμου και την απόδοση της ομάδας: “Σίγουρα, υπήρχε μεγάλη στήριξη και από τον κόσμο φέτος. Και εκτιμώ πως παρά τις άσχημες γηπεδικές συνθήκες, παίξαμε καλό ποδόσφαιρο κατά γενική ομολογία”.