Το pregame του αγώνα Ακροπόταμος -Έβρος Σουφλίου

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Λεωνίδας Κάλφας

–  Με στόχο την πρόκριση στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών κοντράρεται ο Κυπελλούχος της ΕΠΣ Έβρου Έβρος Σουφλίου με τον Κυπελλούχο της ΕΠΣ Καβάλας Άρη Ακροποτάμου στο ξερό γήπεδο του Ακροποτάμου (24/4, 16:30), στον τελικό της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Ο νικητής του σημερινού αγώνα θα αντιμετωπίσει στους “οκτώ” της διοργάνωσης το νικητή του αγώνα Πυρσός Γρεβενών-Ανατολή Ιωαννίνων σε ουδέτερο γήπεδο στις 22 Μαϊου (16:30).

H oμάδα του Νίκου Μπαχαρίδη μετά τη νίκη της στο θρακιώτικο ντέρμπι επί του Παύλου Μελά Κουτσού με 1-0 στην πρώτη φάση του θεσμού προκρίθηκε απευθείας στον τελικό της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Από την άλλη πλευρά, ο σύλλογος του Ακροποτάμου απέκλεισε στην πρώτη φάση τη Δόξα Πετρούσας με 1-0 και στη δεύτερη τον ΠΑΟ Κοσμίου με 2-1 στην παράταση.

Οι δύο ομάδες βλέπουν το σημερινό ματς αφενός μεν ως ένα δυνατό τεστ εν όψει της συμμετοχής τους στη νέα ενοποιημένη Γ’ Εθνική κατηγορία και αφετέρου ως ευκαιρία για μια σπουδαία διάκριση δεδομένου ότι ο νικητής θα βρεθεί μόλις δύο βήματα πριν τον τελικό της διοργάνωσης.

Η ομάδα του Έβρου Σουφλίου δηλώνει πανέτοιμη για τη σημερινή αναμέτρηση θέλοντας να πάρει μια άτυπη ρεβάνς για την ισοπαλία στο ντέρμπι κορυφής της τελευταίας αγωνιστικής του πρώτου ομίλου του Περιφερειακού Πρωταθλήματος, που χάρισε στην ομάδα της Καβάλας τον τίτλο του πρωταθλητή. Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι ο Άρης Ακροποτάμου είναι η τελευταία ομάδα που κέρδισε το Σουφλί στο φετινό πρωτάθλημα και συγκεκριμένα στις 23 Δεκεμβρίου εκτός έδρας με 1-2 στην αυλαία του πρώτου γύρου και η μόνη ομάδα που σκόραρε εις βάρος του στο δεύτερο γύρο!

Στις δύο αναμετρήσεις των δύο ομάδων στο φετινό πρωτάθλημα ο Έβρος Σουφλίου δε μπόρεσε να γευτεί τη χαρά της νίκης, αφού στο ματς του πρώτου γύρου στον Έβρο έχασε με 1-2 ενώ στο παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής στον Ακροπόταμο αναδείχθηκε ισόπαλος με 1-1, αποτέλεσμα που τον έφερε στη δεύτερη θέση της τελικής κατάταξης με τη Δόξα Πετρούσας.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Φωτιάδης του συνδέσμου Σερρών με βοηθούς τους Γάδο και Γκαϊτατζή. Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 4.30 το απόγευμα και για την εξέλιξή του θα υπάρχει live ενημέρωση από το thrakisports, όπως συνέβη με όλους τους αγώνες των ομάδων της Θράκης στο Κύπελλο Ερασιτεχνών αλλά και τους τρεις τελικούς των Κυπέλλων των ΕΠΣ Εβρου, Θράκης και Ξάνθης.