Υποβιβάστηκε και μαθηματικά στο τοπικό ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης παρά την ισοπαλία στην Καβάλα

Πέντε αγώνες πριν το τέλος υποβιβάστηκε και μαθηματικά ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης αφού παρά την καλή εμφάνιση και την ισοπαλία στην Καβάλα με 1-1 με τον ΑΟΚ, έιστι όπως διαμορφώθηκαν τα αποτελέσματα της αγωνιστικής, δεν μπορεί να φτάσει τις ομάδες που είναι αυτή την στιγμή πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού. Κατά συνέπεια, μετά από δυο χρόνια ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης επιστρέφει στο τοπικό, όπως και ο Έβρος Σουφλίου.

Βέβαια, μπορεί στην βαθμολογία που επισήμως υπάρχει ακόμα να μην φαίνεται κάτι τέτοιο, ωστόσο επειδή Αγιονέρι, Λαγκαδας και Καλαμαριά παίζουν στις επόμενες αγωνιστικές με τον Εθνικό Σερρών και θα πάρουν το παιχνίδι στα χαρτιά, τα πράγματα δυστυχώς για τον σύλλογο της Αλεξανδρούπολης είναι άκρως αρνητικά, αφού παρά την ισοπαλία στην Καβάλα έχει δυστυχώς τερματιστεί η υπόθεση αναφορικά με την παραμονή του.

Ο Εθνικός με βάση την βαθμολογία αυτή την στιγμή είναι στο -15 από Καμπανιακό και Εορδαϊκό (αλλά υστερεί σε ισοβαθμία και με τους δυο), στο -17 από Εθνικό Αγιονερίου και Καβάλα, στο -18 από Καλαμαριά και στο -19 από ΑΠΕ Λαγκαδά. Με δεδομένο ότι απομένουν πέντε αγώνες μπροστά του, έχει μάξιμουν 15 βαθμούς. Ωστόσο όπως προαναφέρθηκε, υστερεί στις ισοβαθμίες τόσο με τον Καμπανιακό όσο και με τον Εορδαϊκό και προφανώς σε ενδεχόμενη τριπλή ισοβαθμία στους 41 βαθμούς (λέμε τώρα).

Οι επόμενες αγωνιστικές αποκτούν πλέον, μετά τον Έβρο Σουφλίου, διαδικαστικό χαρακτήρα και για τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης.

Αναλυτικά, η πραγματική βαθμολογία στην ουρά με υπολογιζόμενα τα τρίποντα επί του Εθνικού Σερρών έχει διαμορφωθεί ως εξής:

4. ΑΠΕ Λαγκαδά 45

5. Απόλλωνα Καλαμαριάς 44

6. Καβάλα 43

7. Εθνικός Αγιονερίου 43

8. Εορδαϊκός 41

9. Καμπανιακός 41

……………………………………………….

10. Βυζάντιο Κοκκινοχώματος 37

11. Κοζάνη 37

12. Απόλλων Κρύας Βρύσης 33

13. Θύελλα Φιλώτα 31

14. Εθνικός Αλεξανδρούπολης 26

……………………………………