Επενδύσεις στην Θράκη προανήγγειλε ο Νίκος Λάσκαρης! Η διάψευση για το ποδόσφαιρο και οι αναφορές σε NBA, Premier League και… Ολυμπιακούς Ρίο

Στην πρώτη μεγάλη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο καταγόμενος από την Ξάνθη νέος μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ Άρης εμφανίστηκε αρκετά συγκροτημένος αναφορικά με τα χρήματα που προτίθεται να τοποθετήσει, ξεκαθάρισε τους στόχους του αλλά διέψευσε οποιαδήποτε εμπλοκή στο ποδοσφαιρικό τμήμα.

Ακόμα, ανέφερε ότι του είχαν γίνει προτάσεις να μπει στο μετοχικό κεφάλαιο ομάδων του NBA και της Premier League, αλλά διευκρίνισε ότι ο ίδιος προτιμά να βλέπει στίβο και κολύμβηση, ότι θα βοηθήσει ερασιτεχνικά αθλήματα όπως η κωπηλασία, ότι μέσω του Laskaris Foundation θα στηρίξει αθλητές στην προετοιμασίας τους για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο και ότι ακόμα προτίθεται να επενδύσει στην ακριτική Βόρεια Ελλάδα, στα σύνορα (άρα και στην Θράκη), όχι όμως απαραίτητα σε αθλητικό επίπεδο.

«Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Γερμανία. Τελείωσα το Λύκειο στην Ελλάδα, αλλά έφυγα ξανά. Αγάπη για την Ελλάδα υπάρχει πάντα. Εχουμε ένα διαφορετικό οι Ελληνες του εξωτερικού με την χώρα. Όταν έχεις ειδικά μία ομάδα σαν τον Άρη και όσο μεγαλώνεις τον βλέπεις να μεγαλουργεί, είναι δύσκολο να ακούς ότι αυτή η αυτοκρατορία κινδυνεύει να πτωχεύσει», τόνισε αρχικά. Ωστόσο οι αναφορές αυτές στην έναρξη της συνέντευξης Τύπου ήταν εμφανές ότι συγκίνησαν τα δύο αδέρφια του, Μάνο και Βασίλη, που παραβρίσκονταν στην αίθουσα και παρακολουθούσαν από μακριά.

«Δεν θα αφήναμε τον Άρη να φαλιρίσει»«Το κάναμε καθαρά για να σώσουμε το μπάσκετ του Άρη και για τίποτε παραπάνω» δήλωσε χαρακτηριστικά σε σχέση με την εμπλοκή στο μπάσκετ του Άρη, ξεκαθαρίζοντας ότι πρωταρχικός στόχος είναι η εξυγίανση της ομάδας και όχι τα πρωταθλήματα και τα κύπελλα Ευρώπης. Μάλιστα, αποκάλυψε ότι ο ίδιος και η εταιρεία του είχε κάνει συζητήσεις για να αναλάβει το ποσοστό μιας ομάδας του NBA: «Το πρώτο μας μέλημα όμως, ήταν να σωθεί ο Άρης και όχι να τον κάνουμε πρωταθλητή Ευρώπης. Εχει καιρό που συζητούσαμε να αναλάβουμε το ποσοστό μίας ομάδας στο NBA. Ο Άρης δεν ήταν στα πλάνα μας. Αρα, αυτό που θέλαμε να κάνουμε, ήταν να διασωθεί ο Άρης. Μεγαλώσαμε μαζί του και μας έδωσε πολλές συγκινήσεις. Δεν γίνεται να αφήσεις αυτήν την ομάδα να πτωχεύσει».

«Δεν θα αφήναμε τον Άρη να φαλιρίσει»Ο ίδιος δήλωσε ότι θέλει να παραμένει ρομαντικός με την ιδέα του αθλητισμού, αλλά διευκρίνισε ότι δεν είναι και… χαζός, για να τοποθετεί αφειδώς τα χρήματά του σε κάτι που δεν αξίζει. Ετσι, αφενός έβαλε «φρένο» σε όσους ονειρεύονται… τρελά ποσά και κινήσεις εντυπωσιασμού, αφετέρου διέψευσε οποιαδήποτε εμπλοκή του με το ποδόσφαιρο του Άρη. Μάλιστα, τόνισε χαρακτηριστικά: «Είμαστε λίγο τρελοί με το μπάσκετ, το ποδόσφαιρο δεν είναι στην κουλτούρα μας. Μας έγιναν την τελευταία δεκαετία αρκετές προτάσεις για να ασχοληθούμε, να μπούμε στην Πρέμιερ Λιγκ, αλλά δεν είμαστε του ποδοσφαίρου. Εγώ προτιμώ να δω στίβο, από το να δω κάποιους αγώνες ποδοσφαίρου σε χαμηλό επίπεδο. Παρακολουθούμε μόνο τα νοκ άουτ του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο καθένας έχει τις δικές του προτιμήσεις. Μου αρέσει να βλέπω στίβο και κολύμβηση από το να δω ποδόσφαιρο. Μακάρι να περάσει αυτό το θέμα με το ποδόσφαιρο του Άρη γρήγορα για να μπορέσουμε να δούμε και τα υπόλοιπα. Είναι άδικο αυτό που γίνεται, αλλά δεν θα ήθελα να εμπλακώ με το ποδόσφαιρο. Για κάποια ερασιτεχνικά τμήματα του Άρη έχουμε κάνει συζήτηση με τον κ. Δεσύπρη. Θέλουμε να δούμε που υπάρχουν ανάγκες, για να βοηθήσουμε. Αλλά θέλω να ξέρω ακριβώς που πηγαίνει κάθε ευρώ. Δεν θα μείνουμε μόνο στον Άρη, αλλά ως Laskaris Foundation θα βοηθήσουμε κι άλλα αθλήματα, όπως η κωπηλασία».

«Δεν θα αφήναμε τον Άρη να φαλιρίσει»Μάλιστα, σε σχέση με τα μεγάλα ποσά που ακούγεται ότι θα εξακολουθήσει να επενδύει στον Άρη, ο Νίκος Λάσκαρης απάντησε: «Έχουμε το Laskaris Foundation, το οποίο έχουμε ιδρύσει στην Ελβετία και έχει διάφορους πυλώνες. Ασχολούμαστε και με πολιτιστικά θέματα, αλλά και τη στήριξη αθλητών που θα συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, αφού η πολιτεία δεν μπορεί να στηρίξει τους παίχτες. Καταλαβαίνω τα προβλήματα που περνάει η χώρα, υπάρχουν όμως επιχειρήσεις που έχουν χρήματα και θα ζητήσω την βοήθεια κάποιων επιχειρηματιών για να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια και να βοήθήσουμε κάποιους αθλητές να πάνε στους αγώνες. Πρέπει να ζητήσουμε πιο ενεργά τη συμπαράσταση των επιχειρηματιών από το εξωτερικό. Το «Laskaris Foundation» βοηθάει τις άγονες γραμμές, τις παραμεθόριες περιοχές, πιο απομονωμένα νησιά, αλλά στο μέλλον θα βοηθάει και στα σύνορα. Δεν είναι μόνο το αθλητικό κομμάτι. Έχουμε όραμα που έχει να κάνει με την αναζωπύρωση παλιών επαγγελμάτων. Έχουμε κάποιες συνεργασίες σε αυτό το τομέα, ώστε να τα αναπτύξουμε, δίνοντας κίνητρα σε ανθρώπους για να μάθουν τέχνες»

Νίκος-Λάσκαρης-6Προτιμώ αυτά τα παραπάνω χρήματα, να τα διοχετεύσουμε σε άτομα που τα έχουν πραγματικά ανάγκη, από το να κερδίσουμε πέντε ή δέκα αγώνες παραπάνω. Θέλουμε να έχουμε ανταγωνιστική ομάδα, αλλά δεν θα είμαι εντάξει με τον εαυτό μου, να ρίχνω τρελά ποσά, όταν βλέπω τον κόσμο να υποφέρει. Εχουμε μία χώρα που περνάει δύσκολες στιγμές και πρέπει να φτιάξουμε το μέλλον μας. Εχω ζήσει πολλά χρόνια στο εξωτερικό. Αγαπάω την ομάδα, αλλά αγαπάω και την Ελλάδα».

Ολόκληρη η συνέντευξη του Νίκου Λάσκαρη στην οποία παραβρέθηκε και το ThrakisportS στο παρακάτω βίντεο από το metrosport.