Προς αναβολή τα Ξάνθη – Ολυμπιακός και Πανθρακικός – Καλλονή ελέω… εκλογών και ΕΛ.ΑΣ.! Τα δύο σενάρια για το πότε θα γίνουν τα ματς

Σε αναβολή της 4ης αγωνιστικής αναμένεται να αποφασίσει η Super League στο Δ.Σ. της Παρασκευής 4 Σεπτεμβρίου μετά από εισήγηση της Ελληνικής Αστυνομίας να μην διεξαχθούν παιχνίδια το τριήμερο των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου.

Η ΕΛ.ΑΣ. δεν επιτρέπει να γίνουν αγώνες το συγκεκριμένο τριήμερο λόγω των εκλογών εν αντιθέσει με ότι έπραξε στις εκλογές του Ιανουαρίου οπού θυμίζουμε πως είχαν διεξαχθεί κανονικά τα παιχνίδια της Λίγκας Σάββατο και Δευτέρα. Με έγγραφό το οποίο εστάλη στην Λίγκα η ΕΛ.ΑΣ. ανάβει… κόκκινο και δεν εγγυάται την ομαλή διεξαγωγή των αναμετρήσεων της 4ης αγωνιστικής της Super League και δεν θέλει να γίνουν ματς ούτε την προηγούμενη ημέρα αλλά ούτε και την επομένη των εκλογών.

Στο αυριανό (4/9) Δ.Σ. της Λίγκας, όπου αναμένεται να επικυρωθεί το πρόγραμμα του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος, καθώς το θέμα αυτό βρίσκεται στην ατζέντα, θα αποφασιστεί και με τη… βούλα ότι αγώνες δεν θα γίνουν και θα πρέπει να βρεθεί η πρώτη διαθέσιμη ημερομηνία. Είτε η αγωνιστική θα μεταφερθεί μια εβδομάδα μετά είτε θα πρέπει να γίνουν τα ματς στο πρώτο διαθέσιμο κενό μεσοβδόμαδα.

Θα πρέπει να ειπωθεί ότι την 4η αγωνιστική διεξάγεται και το πρώτο ντέρμπι του πρωταθλήματος, αυτό ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ στο γήπεδο της Τούμπας, ένα ματς υψηλής επικινδυνότητας, όπου σίγουρα θα χρειαζόταν μεγάλη αστυνομική περιφρούρηση.

Να θυμίσουμε πως την συγκεκριμένη αγωνιστική οι δύο ομάδες της Θράκης αγωνίζονται εντός έδρας με τον Πανθρακικό να υποδέχεται στο ΔΑΚ την ΑΕΛ Καλλονή ενώ η Ξάνθη έχει σαφώς πιο δύσκολο παιχνίδι καθώς υποδέχεται στα Πηγάδια τον Ολυμπιακό.