Σχολικό Πρωτάθλημα: Δεύτεροι στην Ελλάδα οι περσινοί πρωταθλητές μαθητές του 3ου ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης

Αλλη μια σπουδαία διάκριση για τον (σχολικό) αθλητισμό της Αλεξανδρούπολης έφεραν οι μαθητές του 3ου ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης. 

Οι περσινοί πρωταθλητές Ελλάδος στο Σχολικό Πρωτάθλημα Βόλεϊ, που εκπροσώπησαν την χώρα στο Παγκόσμιο της Βραζιλίας και κατέκτησαν την 6η θέση στον κόσμο, διατηρήθηκαν και φέτος στις υψηλές θέσεις του Πανελληνίου Σχολικού Πρωταθλήματος.

Εχοντας αναδειχθεί πρωταθλητές της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αλλά και συνολικά της Βόρειας Ελλάδας, προκρίθηκαν στο φάιναλ φορ της Βέροιας και εκεί κατέκτησαν την 2η θέση.

Το 3ο ΓΕΛ της Αλεξανδρούπολης επιβλήθηκε στον μικρό τελικό του φάιναλ φορ με σκορ 3-0 του ΓΕΛ Διστόμου (Βοιωτίας). Ετσι αναδείχθηκε 2η ομάδα στην Ελλάδα, αφού στον τελικό αγωνίστηκαν οι πανίσχυρες Σχολές Μωραΐτη (απέκλεισαν το σχολείο του Εβρου με 2-1 σετ) και το Λύκειο Κύπρου.

Προπονητής της ομάδας του 3ου ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης είναι ο Χρήστος Γκαρνέτας, ενώ τα παιδιά συνόδευσε στην Βέροια και ο έτερος καθηγητής φυσικής αγωγής του σχολείουΧρήστος Μεταξάς.