Ο άγνωστος 20χρονος Θρακιώτης ύψους 1,71 πλέι μέικερ που χάλασε την επιστροφή του 38χρονου Big Sofo στα παρκέ!

Έπειτα από 3 χρόνια και 3 μήνες μακριά από τα παρκέ, ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης πήρε ξανά μέρος σε επίσημο αγώνα μπάσκετ.

Ο 38χρονος σέντερ έκανε το ντεμπούτο του με τον Ιόνιο Κέρκυρας στον αγώνα των playoffs ανόδου στην Γ’ Εθνική της ΕΣΚΑΒΔΕ κόντρα στην Δόξα Πύρρου Άρτας, στην ήττα της ομάδας του με 78-61, δείχνοντας ωστόσο αρκετά βαρύς πετυχαίνοντας μόλις έναν πόντο. Μαζί του στην Κέρκυρα αγωνίζεται και ο 40χρονος Δημήτρης Μασλαρινός πρωην γκαρντ των ΚΑΟΔ, Ηρακλή, Ολύμπια Λάρισας, ΜΕΝΤ, Ξάνθη, ICBS, ΓΑΣ Κομοτηνή, ΒΑΟ, που ειχε 12 πόντους με 4 τρίποντα (φώτο artagoal).

Ο “Big Sofo” προπονείτο με την ομάδα της Κέρκυρας από τις 24 Μαρτίου με στόχο να την βοηθήσει στα φετινά playoffs και πάτησε ξανά παρκέ έπειτα από τις 18 Ιανουαρίου 2020, όταν – ως παίκτης του Ιωνικού – είχε αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ.

Με τη νίκη αυτή η αρτινή ομάδα έκανε το 1-0 και το πρώτο από τα δύο βήματα που απαιτούνται για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α’ ΕΣΚΑΒΔΕ και την άνοδο στη Γ’ Εθνική, εχοντας πρωταγωνιστή μετα τον εκπληκτικό Τσατάλα (23 πόντους) τον Φίλιππο Ιωαννίδη με Εβρίτικη καταγωγή από πατέρα (από Αλεξανδρούπολη ο πατερ Ιωάννης), που είχε 14 πόντους με δυο τρίποντα.

Ο 20χρονος ύψους 1,71 ταχύτατος πλέι μέικερ είναι φοιτητής στα Ιωαννίνα στο φιλοσοφικό ιστορικό και με παρελθόν στον ΑΟΚ Βέροιας και στον ιστορικό ΑΓΣ Ιωαννίνων πέρυσι συμπαίκτης με τον Ντίνο Νικολόπουλο. Η σειρά τώρα μεταφέρεται στην Κέρκυρα, το επόμενο Σάββατο (6/5, 18:00), ενώ αν χρειαστεί τρίτο παιχνίδι αυτό θα διεξαχθεί σε ουδέτερη έδρα το Σάββατο 13 Μαΐου στις 18:00.