Έτρεξε κάτω από τις τρεις ώρες ο Θανάσης Πρεπούδης στο Βερολίνο στον πιο γρήγορο Μαραθώνιο όλων των εποχών με πολλά ρεκόρ

Ο Σουφλιώτης Θανάσης Πρεπούδης έλαβε μέρος στον Μαραθώνιο του Βερολίνου και κατάφερε να τερματίσει κάτω από τις τρεις ώρες και συγκεκριμένα σε 2:56:31.

Ηταν ένας από τους επτά Έλληνες που κατέβηκαν τις τρεις ώρες και κατάφεραν να δώσουν το παρών στον μαραθώνιο της γερμανικής πρωτεύουσας και να εκμεταλλευτούν την επίπεδη διαδρομή του ιστορικού αγώνα.

Την κορυφαία επίδοση από ελληνικής πλευράς πέτυχε ο πρωταθλητής Ελλάδος Κώστας Γκελαούζς, που κατάφερε να κάνει ένα νέο, μεγάλο ατομικό ρεκόρ με 2:14:15.

Δεύτερος Έλληνας που τερμάτισε στο Βερολίνο ήταν ο Χριστόφορος Ξένος με χρόνο 2:24:33, ενώ ο Παναγιώτης Περλέγκας ήταν ο επόμενος, με χρόνο 2:35:08.

Ο Νίκος Σπυρονίκος τερμάτισε σε 2:38:40, με την εξαιρετική Ντενίζ Δημάκη να τερματίζει σε 2:53:35 και τον Θανάση Σιδερίδη σε 2:54:40.

Ολοι τους θα έχουν να λένε ότι συμμετείχαν στον πιο γρήγορο μαραθώνιο όλων των εποχών, αφού ο Κενυάτης Έλιουντ Κιπτσόγκε κατάφερε στον αγωνα αυτόν να βελτιώσει κατά μισό λεπτό το δικό του παγκόσμιο ρεκόρ, τερματίζοντας πρώτος με χρόνο 2:01:09.

Ο 37χρονος δις Χρυσός Ολυμπιονίκης είχε σχεδόν προαναγγείλει το ρεκόρ του, αφήνοντας να εννοηθεί ότι στην πιο γρήγορη μαραθώνια διαδρομή του κόσμου θα μπορούσε να πετύχει χρόνο ακόμη και κάτω από τις δύο ώρες. Οπως μεταδίδει το euronews, πέρασε το πρώτο μισό σε 59:51, όμως στη συνέχεια άρχισε να ρίχνει ρυθμό και τελικά αρκέστηκε απλά σε ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ.

«Σχεδίαζα να τρέξω το πρώτο μισό λίγο πάνω από τη μία ώρα, αλλά τα πόδια μου έτρεχαν ευτυχώς πολύ γρήγορα και σκέφτηκα να προσπαθήσω να τερματίσω ακριβώς στις δύο ώρες. Όμως γενικά είμαι χαρούμενος με την απόδοσή μου. Έχω ακόμα πολλη ενέργεια στα πόδια μου, έχω κι άλλο να δώσω και ελπίζω ότι το μέλλον είναι ακόμα σπουδαίο», δήλωσε μετά τον τερματισμό του ο Κιπτσόγκε.