Αποκάλυψη: Αρνήθηκε πρόταση της ΕΟΚ να ανέβει στην Α2 Γυναικών ο πρωταθλητής της ΕΚΑΣΑΜΑΘ ΓΑΣ Κομοτηνή

Ο ΓΑΣ Κομοτηνή αναδείχθηκε πέρυσι πρωταθλητής στο γυναικείο πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΑΜΑΘ. Ως πρωταθλητής πήγε στα μπαράζ ανόδου με πρωταθλητές άλλων Ενωσεων, εν τέλει αποδείχθηκε ότι έπαιξε μόνο ένα μπαράζ με τα Γιάννενα στη Μίκρα αλλά δεν κατάφερε να πετύχει την πολυπόθητη άνοδο.

Παρόλα αυτά, η άνοδος ήρθε από το… παράθυρο. Πληροφορίες του ThrakiSportS αναφέρουν ότι υπήρξε αποχώρηση ομάδας από τον Βόρειο Ομιλο του Πρωταθλήματος της Α2 Γυναικών με αποτέλεσμα να απευθυνθεί από την ΕΟΚ πρόσκληση στον ΓΑΣ Κομοτηνή να ανεβεί και αυτός.

Αν συνέβαινε αυτό, θα είχαμε δυο ομάδες από την Θράκη στην Α2 Γυναικών δεδομένης και της παρουσίας της Ασπίδας Ξάνθης. Ωστόσο, όπως αντιλαμβάνεται το ThrakiSportS, η απάντηση της (νέας) διοίκησης του ΓΑΣ Κομοτηνή στην πρόσκληση ανόδου είναι αρνητική.

Το χειρότερο είναι ότι δεν υπήρξε καμία ανακοίνωση περί της ύπαρξης της πρόσκλησης και της άρνησής της, αλλά το γεγονός είναι ότι μετά από αυτήν την άρνηση, η ΕΟΚ απηύθυνε πρόσκληση σε άλλες ομάδες από τον Βορρά για να τους χορηγηθεί wild card.

Και μάλιστα, δεν αποκλείεται αυτήν την την διεκδικήσει άλλη ομάδα της ΕΚΑΣΑΜΑΘ, που έχασε πέρυσι το πρωτάθλημα από τον ΓΑΣ Κομοτηνή αλλά θα αρπάξει την ευκαιρία και θα ανέβει αυτή, αντί της ιστορικής ομάδας της Ροδόπης, της μόνης που έχει εκπροσωπήσει τον Νομό σε ευρωπαϊκή διοργάνωση…