Κύπελλο Ελλάδος: Απαράδεκτη η ΕΡΑ Σπορ, δεν μετέδωσε κανένα ματς της Α’ Φάσης αγνοώντας Πανθρακικό, Αλεξ και Άρη Πετεινού

Η ποδοσφαιρική σεζόν για τις ερασιτεχνικές ομάδες ξεκίνησε την Τετάρτη με τα παιχνίδια της Α’ Φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος, αναμεσα στα οποία και οι αναμετρήσεις του Πανθρακικού με την Αλεξανδρούπολη και της Ναουσας με τον Αρη Πετεινού.

Ωστόσο αν και θα περίμενε κανείς το κρατικό αθλητικό ραδιόφωνο, που επί χρόνια έχει ως συγκριτικό πλεονέκτημα τους ανταποκριτές του και τις συνδέσεις με όλη την Ελλάδα, να μετέδιδε τόσο αυτές όσο και τις υπόλοιπες αναμετρήσεις, προτιμήθηκε να αγνοηθεί τελείως η αγωνιστική δράση.

Δεν είναι απλά ότι στις 5.30 που ξεκινησαν οι αγωνες υπήρχε κανονικά η εκπομπή για το μπάσκετ που διήρκησε μέχρι τις 6.00 και ήταν αφιερωμένη στην έναρξη του Ευρωμπάσκετ ή ότι αμέσως μετά ξεκίνησε και μεταδόθηκε κανονικά η εκπομπή με τα διεθνή, λες και δεν υπήρχε εγχώρια δράση.

Αίσθηση προκάλεσε ότι και στο εκτενές δελτίο ειδήσεων στις 6.00 το απόγευμα δεν υπήρχε η παραμική αναφορά στους εν εξελίξει αγώνες του Κυπέλλου Ελλάδος ενώ και στα δελτία που ακολούθησαν, δεν αναφέρθηκαν καν τα αποτελέσματά τους, λες και δεν έγιναν, λες και δεν ενδιέφεραν χιλιάδες φιλάθλους.

Και μιλάμε για την πρεμιέρα στον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος Ποδοσφαίρου, την πιο σημαντική διοργάνωση της ΕΠΟ και δευτερη σημαντικότερη στην χώρα μετά το πρωτάθλημα.

Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στα 30 χρόνια της ΕΡΑ Σπορ και άγνωστo γιατί συνέβη και τι σημάινει για το μέλλον, καθώς ακούγονται πολλά και όχι ενθαρρυντικά για το μέλλον του πρώτου αθλητικού ραδιοφώνου της χώρας, του μόνου που μεταφέρει τον παλμό από τα γήπεδα της επαρχίας αλλά και του μόνου που δεν περιορίζεται στα εμπορικά αθλήματα και τις εμπορικές ομάδες αλλά καλύπτει και τα λεγόμενα μικρά σπορ…