Επιστρέφει στη Volley League ο Έβρος! “Άθλος” με περίπατο της Ορεστιάδας στην Καλαμάτα και άνοδος στην Α1 κατά 80%!!!

Μαγική εμφάνιση για τον Άθλο Ορεστιάδας, ο οποίος έσπασε την έδρα της Καλαμάτας με μια σχετικά εύκολη επικράτηση, παίρνοντας το εισιτήριο για τον τελικό των πλει οφ της Pre League, όπου είτε θα κατακτήσει την απευθείας άνοδο είτε θα παίξει μπαράζ ανόδου με τον Φίλιππο Βέροιας, ο οποίος αντιμετωπίζει πολλά αγωνιστικά και οικονομικά προβλήματα.

Ο Άθλος δεν μπήκε πολύ καλά στο πρώτο σετ και επηρεάστηκε από τον ενθουσιασμό που έβγαλε η Καλαμάτα στο πρώτο σετ, που είχε ως αποτέλεσμα να προηγηθεί με 12-8. Ο Θοδωρής Χουσίδης κάλεσε ταιμ άουτ, με τους αθλητές του να αντιδράνε και να κάνουν το 12-11 άμεσα και το 17-17 στη συνέχεια. Στο σημείο εκείνο η Καλαμάτα βρήκε λύσεις και έκανε το 20-18, με τον Άθλο να κάνει την αντεπίθεση του και να σημειώνει έτσι το 0-1 με 22-25.

Οι Εβρίτες ανέβασαν ακόμη περισσότερο την απόδοση τους στο δεύτερο σετ, έχοντας το μομέντουμ υπερ τους και έτσι παρότι βρέθηκαν με 9-7 πίσω στο σκορ, κατάφεραν να προηγηθούν με 11-14 και 15-18, μπαίνοντας στο τελευταίο κομμάτι του σετ με σημαντική διαφορά. Διαφορά την οποία κράτησε έυκολα στο τέλος, και παρότι η Καλαμάτα μείωσε σε 22-23, μια άουτ επίθεση των γηπεδούχων έγραψε το 22-25 και το 0-2 για τον Άθλο, ο οποίος είχε κάνει δυο μεγάλα βήματα ανόδου.

Στο τρίτο και πιο κρίσιμο σετ, οι δύο ομάδες έδωσαν μεγάλες μάχες στο φιλέ. Αρχικά, ο Άθλος προηγήθηκε με 5-8, αλλά οι Καλαματιανοί έκαναν το 13-13, μην αφήνοντας τον Άθλο να ξεφύγει στο σκορ. Οι παίχτες του Άθλου είχαν αντίδραση και με ένα τρομερό σερί έχτισαν διαφορά τεσσάρων πόντων στο 18-22, τρεις πόντους μακριά από την κατάκτηση του σετ. Σετ, το οποίο καθάρισαν με τον εκπληκτικό Φερείρα και το μπλόκ του να γράφουν το 21-25 και το 0-3 της μεγάλης νίκης του Άθλου Ορεστιάδας.

Ο Άθλος Ορεστιάδας προκρίθηκε στον τελικό των πλεί οφ και για να διεκδικήσει την άνοδο του στην Volley League, θα πρέπει να κερδίσει τον Αριστοτέλης Σκύδρας με μειονέκτημα έδρας ή την Σαμο (παίζουν αυτή την ώρα), με τον χαμένο να αντιμετωπίζει τον τελευταίο της Volley League Φίλιππο Βέροιας που είναι σε άσχημη κατάσταση με σημάδια διάλυσης.

Τα σετ: 22-25, 22-25, 21-25

ΑΘΛΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ (Θοδωρής Χουσίδης): Καψαλιάρης, Φερείρα, Γκιγιέρμε, Ριζόπουλος, Στοϊλούδης, Αλεξάκης/ Αρχοντούδης (λ), Διαμαντίδης (λ), Ράπτης