League Cup “Νίκος Σαμαράς” : Με πέντε πόντους Τζούριτς πήρε τη νίκη και την πρόκριση ο Φοίνικας Σύρου

Νίκη για τον Φοίνικα Σύρου απέναντι στην Κηφισιά, με καλή εμφάνιση, με τους νησιώτες να κλειδώνουν μια θέση στην τετράδα.

Η ομάδα του Τζούριτς ήταν ανώτερη σε όλο το διάστημα, καταφέρνοντας να πάρει τη νίκη με 3-0.

Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν άμεσα και με επίθεση του Μιχάλοβιτς και μπλοκ του Τζούριτς ισοφάρισαν 11-11. Οι ομάδες πήγαν χέρι-χέρι μέχρι το 15-15 όμως στη συνέχεια ο Κόστα με διαδοχικούς άσους έφερε τους «πειρατές» μπροστά στο σκορ με 17-15. Η αμφίρροπη αναμέτρηση συνεχίστηκε στο «Δ. Βικέλας» με την Κηφισιά να επιστρέφει ισοφαρίζοντας 20-20 με άσο του Μαρκς. Οι γηπεδούχοι μετά από άουτ επίθεση του Γερμανού διαγώνιου της Κηφισιάς πήγαν ξανά στο +2 (22-20) και έφτασαν σε διπλό σετ μπολ 24-22 με επίθεση του Μιχάλοβιτς, με τον Σλοβάκο διαγώνιο να κλείνει το σετ με κόντρα επίθεση 25-22.

Με κεκτημένη ταχύτητα το 2-0

Οι γηπεδούχοι με την ψυχολογία στα ύψη ξεκίνησαν εντυπωσιακά στο 2ο σετ και με ισχυρό σερβίς και μπλοκ προηγήθηκαν 5-1. Η Κηφισιά αφυπνίστηκε και με έξυπνο πόντο του Ντε Βάιερ αλλά και διπλό μπλοκ του Ολλανδού πασαδόρου με τον Λινάρδο έφτασε σε απόσταση «αναπνοής» 9-8.

Η «απάντηση» από το μπλοκ του Φοίνικα ήρθε άμεσα με τον Τζούριτς να νικά τον Κωτσάκη διαμορφώνοντας το 11-8, ενώ στην εξέλιξη του σετ ο Στερν έδωσε στον Φοίνικα «αέρα» τεσσάρων πόντων 13-9. Η ομάδα των βορείων προαστίων της Αττικής προσπάθησε να επιστρέψει στη διεκδίκηση του σετ δείχνοντας μεγάλη διάθεση στην άμυνα. Μάλιστα κόντρα με επιθέσεις από τους Κωτσάκη, Μαρκς και Μίχαλη μείωσε 14-13. Καθοριστικός για την εξέλιξη του σετ ήταν ο άσος του Καπετανίδη, ο οποίος διαμόρφωσε το 18-15. Οι γηπεδούχοι «πάτησαν γκάζι» και με μπλοκ του Κόστα έφτασαν σε πενταπλό σετ μπολ 24-19. Η Κηφισιά μείωσε 24-20, όμως ο Μιχάλοβιτς τελείωσε το σετ 25-20.

Σφράγισε την πρόκριση ο Φοίνικας

Στο 3ο σετ οι δύο ομάδες εναλλάσσονταν στο προβάδισμα στην αρχή του σετ και έφτασαν μαζί στο 8-8. Η ομάδα των Κυκλάδων εκμεταλλευόμενη και τα λάθη των φιλοξενούμενων έτρεξε σερί 4-0 προσπερνώντας 12-8. Στην εξέλιξη του σετ διαδοχικά μπλοκ του Φοίνικα πάνω σε Αμπράο και Μαρκς και η κόντρα μπάλα του Φράγκου έφεραν τους γηπεδούχους στο +8 (19-11) βάζοντας πρόωρο τέλος στο παιχνίδι. Η Κηφισιά έβγαλε «πείσμα» και με καλό σερβίς αλλά και αποτελεσματική κόντρα μπάλα μείωσε 20-17. Οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοσή τους αύξησαν το προβάδισμα και πήραν το σετ 25- 19 σφραγίζοντας παράλληλα την πρόκριση στην τελική τετράδα του Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς». 

Για τον Φοίνικα Σύρου ο Δημήτρης Τζούριτς είχε 5 πόντους (3/4επ., 2 μπλοκ) ενώ αγωνίστηκε και ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης (λ).