Κύπελλο Ελλάδος: Οι πιθανοί αντίπαλοι της Ξάνθης στην κληρωτίδα της 5ης Φάσης της διοργάνωσης

Πραγματοποιείται το πρωί της Πέμπτης η κλήρωση για την 5η Φάση του Κυπέλλου Ελλάδος στην οποία μπαίνουν πλέον και οι ομάδες της Super League 1 πλην εκείνων που ξεκίνησαν την σεζόν αγωνιζόμενες στη Ευρώπη.

Η ΠΑΕ Ξάνθη μετά την πρόοκριση επί της Προοδευτικής για τον 4ο Γυρο έχει περάσει σε αυτήν την 5η Φάση και είναι η μοναδική εκπρόσωπος της Θράκης. Πλέον μπορεί να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε από τις ομάδες έχουν προχωρήσει στον θεσμό.

Στην κληρωτίδα θα μπουν όσες ομάδες έχουν καταφέρει να προκριθούν από την Γ’ Εθνική, όσες ομάδες προκρίθηκαν από την SL2 και πλέον μπαίνουν και 10 ομάδες της SL1. Ανάλογα με τον αντίπαλο θα ξεκαθαρίσει και η έδρα, αφού το ματς θα είναι νοκ άουτ.

Αν αντίπαλος της Ξάνθης είναι ομάδα της Γ’ Εθνικής, το ματς θα διεξαχθεί στην έδρα της αντιπάλου ομάδας καθότι κατώτερης κατηγορίας. Αν αντίπαλος της Ξάνθης είναι ομάδα της SL1 το ματς θα φιλοξενηθεί στα Πηγάδια για τον ίδιο λόγο.

Αν αντίπαλος της Ξάνθης είναι ομάδα της SL2, τότε το παιχνίδι θα διεξαχθεί στην έδρα της ομάδας που θα κληρωθεί πρώτη. Αναλυτικά στην κληρωτίδα θα μπουν οι εξής ομάδες ανα κατηγορία:

SL1 (10 ομάδες): Απόλλων Σμύρνης, Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος Περιστερίου, ΝΠΣ Βόλος, ΠΑΣ Γιάννινα, Ιωνικός, ΠΑΣ Λαμία, ΟΦΗ, Παναθηναϊκος, Παναιτωλικος.

SL2 (9 ομάδες): Λεβαδειακός, Ξάνθη, Λάρισα, Πανσερραϊκός, Νίκη Βόλου, Τρίκαλα, Αναγέννηση Καρδίτσας Κηφισιά, Καλλιθέα.

Γ’ Εθνική (5 ομάδες): Αχέρων Καναλακίου, Λευκίμμη, Αγιος Νικόλαος, Παναχαϊκή, Ηλιούπολη