Super League: Υπό τους ήχους του «Σουζάνα» η Λαμία βύθισε κι άλλο την ΑΕΛ προς την SL2

Με λυτρωτή τον Μίλος Ντέλετιτς στο 88′ η Λαμία επικράτησε με 2-1 της Λάρισας στο «Αθανάσιος Διάκος» για τον εξ’ αναβολής αγώνα της 21ης αγωνιστικής της Super League 1, θέτοντας γερά θεμέλια για την παραμονή στην κατηγορία και τη νέα σεζόν.

Για τους γηπεδούχους μπήκε δευτερόλεπτα πριν το τέλος της αναμέτρησης στον αγωνιστικό χώρο ο πρώην παίκτης της Ξάνθης Θοδωρής Βασιλακάκης· ενώ για τους φιλοξενούμενους εκτός της κρίσιμης αυτής αναμέτρησης ήταν ο ξανθιώτης ακραίος οπισθοφύλακας Μανώλης Μπέρτος, καθώς τέθηκε νοκ-άουτ λόγω τραυματισμοού.

Χωρίς να έχουν σημειωθεί αξιόλογες φάσεις μέχρι εκείνο το χρονικό σημείο, η Λαμία πήρε το προβάδισμα στο 34′. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μπεχαράνο με «κομπίνα» και πρώτη κεφαλιά του Καραμάνου ο Τζανετόπουλος βρέθηκε απέναντι από τον Ναγκί και σούταρε, ο γκολκίπερ της ΑΕΛ ναι μεν απέκρουσε, όμως ο Αντέτζο πήρε το «ριμπάουντ» και από κοντά έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα.

Πριν οι δύο ομάδες οδεύσουν προς τα αποδυτήρια, η ΑΕΛ έφτασε στην ισοφάριση χτυπώντας στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων. Μετά από εξαιρετική εκτέλεση κόρνερ του Γιακιμόφσκι, η μπάλα χτύπησε στο δεύτερο δοκάρι βρήκε στον Επασί και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-1.

Η τελευταία λέξη ωστόσο άνηκε στον Μίλος Ντέλετιτς, με τον Σέρβο μεσοεπιθετικό της Λαμίας να χρίζεται «λυτρωτής» των Φθιωτών στο 88′. Σε νέα στατική μπάλα της Λαμίας ο Αραμπούλι πήρε την πρώτη κεφαλιά, «έστρωσε» για τον Ντέλετιτς και ο Σέρβος από κοντά διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του και διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

Αξίζει να σημειωθεί πως μετά το τελικό σφύριγμα του διαιτητή Γκορτσίλα, ακούστηκε από τα μεγάφωνα του γηπέδου το τραγούδι «Σουζάνα». Πρόκειται για το γνωστό τραγούδι που είχε γίνει σουξέ μετά την σχετική ανακοίνωση της ΠΑΕ Ξάνθη για την Σουζάνα που έβαλε παντελόνια και αποφάσισε να βγει μπροστά, που ακολούθησε χρονικά την ανοιχτή επιστολή Κούγια σε Πανόπουλο και Συγγελίδη για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Ξάνθης, ενώ έχει παιχτεί και στα μεγάφωνα των Πηγαδίων στους αγώνες της περασμένης σεζόν με την ίδια την ΑΕΛ αλλά και τον Απόλλωνα Λάρισας.

Με το τελικό αυτό αποτέλεσμα η Λαμία ανέβηκε στους 22 βαθμούς και προσπέρασε Παναιτωλικό και ΟΦΗ στην 11η θέση, ξεφεύγοντας παράλληλα έξι βαθμούς από τη σημερινή της αντίπαλο και ουραγό της βαθμολογίας ΑΕΛ (16 βαθμούς).