A2 Ανδρών: Προς άνοδο AE Κομοτηνής και Άθλος Ορεστιάδας, παραμονή για Ερμογένη Ξάνθης! Τι συζητήθηκε με την ΕΟΠΕ

Σύμπνοια απόψεων και απόλυτη συμφωνία στην τηλεδιάσκεψη των ομάδων της Α2 Ανδρών με τον Πρόεδρο της ΕΟΠΕ. Από τις αποφάσεις που πάρθηκαν η ΑΕ Κομοτηνής και ο Άθλος Ορεστιάδας θα προβιβασθούν αν το θέλουν στην Pre League ενώ ο Ερμογένης Ξάνθης θα αγωνιστεί στην Α2 Ανδρών.

Σύμφωνα με την πρόταση της ΕΟΠΕ το πρωτάθλημα συμφωνήθηκε να διακοπεί για φέτος και δικαίως αγωνιστικά θα προβιβασθούν στην Volley League, ο Φίλιππος Βέροιας από τον Βόρειο όμιλο και ο Μίλωνας από τον Νότιο όμιλο. Παράλληλα όλες οι υπόλοιπες ομάδες θα μείνουν στην κατηγορία και θα δημιουργηθεί η Pre League Ανδρών το νέο έτος.

Την Pre League θα συμπληρώσουν οι ομάδες από τον Βόρειο και Νότιο όμιλο που κατέλαβαν τις θέσεις 2 με 5 και οι δύο ομάδες που θα υποβιβασθούν από την Α1 Ανδρών, αν εφόσον υποβιβασθούν και αναλόγως τι θα αποφασίσει η Volley League. Βέβαια σε αυτό το σημείο μπήκε δικλείδα ότι εφόσον οι ομάδες δεν συμπληρώνονται θα γίνονται δεκτές αιτήσεις για να συμπληρωθούν οι ομάδες. Σκοπός της ΕΟΠΕ στην Pre League να είναι το λιγότερο 8 ομάδες και το περισσότερο 12 ομάδες. Τέλος θα δοθεί βάση έτσι ώστε να υπάρχει ισορροπία ανάμεσα στις ομάδες Βορρά και Νότου και να μην υπάρξουν τα προβλήματα που είχαν προκύψει στην πρώτη χρονιά της Pre League Γυναικών με το 80% των ομάδων να είναι από τον Νότο και 20% από τον Βορρά.

Όσο για την Α2 Ανδρών θα συμπληρωθεί από τις ομάδες που θα παραμείνουν στην κατηγορία και από τις Πρωταθλήτριες ομάδες της Β Εθνικής των τοπικών ενώσεων, χωρίς μπαράζ ανόδου. Βέβαια για την Α2 Ανδρών δεν συζητήθηκε ο τρόπος διοργάνωσης του Πρωταθλήματος καθώς πρέπει να βρεθεί λύση με τις ομάδες των Ενώσεων που θα ανέβουν.

Προτάθηκε και στους άνδρες η μεταγραφική περίοδος να πραγματοποιηθεί σε δύο περιόδους. Η πρώτη θα ξεκινήσει αρχές τέλη Ιουλίου μέχρι και μέσα ή τέλη Σεπτέμβρη και η δεύτερη τον Ιανουάριο. Τέλος προτάθηκε από πλευράς ΕΟΠΕ για να μειωθούν τα έξοδα των ομάδων, να μειωθούν τα έξοδα της διαιτησίας για την Pre League.