Γ’ Εθνική: Ψυχωμένη ανατροπή και νίκη στο 90′ για τον Ορφέα Ξάνθης επί του Νέστου Χρυσούπολης

Σε ένα συγκλονιστικό σε εξέλιξη παιχνίδι ο Ορφέας Ξάνθης επικράτησε με 2-1 του Νέστου Χρυσούπολης, ανατρέποντας το εις βάρος του σκορ στο πρώτο ημίχρονο και παίρνοντας ένα πολύτιμο τρίποντο με γκολ του Ζιγκλοκάρι λίγο πριν την συμπλήρωση του 90λεπτου.

Συγκεκριμένα, στο 90ο λεπτο ο Θωμάς Τσέκος έκανε την ωραία ανάπτυξη από τα αριστερά και την κατάλληλη στιγμή έβγαλε την σέντρα για τον Ζιγκολάρι που έστειλε στα ουράνια τον Μπάμπη Χατζημεστή, στος συμπαίκτες του αλλά και τους φίλους του Ορφέα που βρέθηκαν το απόγευμα στο γήπεδο του ΑΟΞ.

Νωρίτερα, στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, ο Ορφέας είχε ισοφαρίσει με την χρυσή αλλαγή του Χατζημεστη, στον Μελισσόπουλο, που πέρασε στο ημίχρονο στον αγωνιστικό χώρο και μόλις στο 48′ από το κόρνερ του Καραγκιόζη έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Νέστου για να διαμορφώσει το 1-1.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν προηγηθεί τέσσερα λεπτά πριν τοην ολοκλήρωση του πρώτου μέρους. Στη μοναδική αξιόλογη φάση τους είδαν το σουτ του Ανδρεάδη να αποκρούεται από το οριζόντιο δοκάρι, να επιστρέφει η μπάλα στον αγωνιστικό χώρο και να καταλήγει στον Εβρίτη Γιώργο Λίτσκα που σε κενή εστία πήρε το ριμπάουντ και άνοιξε το σκορ.

Μέχρι εκείνο το σημείο αν δικαιούταν μια ομάδα να βάλει γκολ, αυτή ήταν ο Ορφέας που έχασε ευκαιρίες με τον Κουκουρίγκο και από δυο φορές τον Τανζού και τον Μαυρόπουλο. Πριν την ισοφάριση ο Νέστος θα μπορούσε να κάνει το 2-0 με τον Λίτσκα, αλλά το σουτ του έφυγε άουτ.

Ο Ορφέας έχασε ευκαιρίες να πετύχει νωρίτερα το 2-1, με χασακτηριστικότερη την κεφαλιά του Χακή Τζαμπάζ Χακή στο 67′ που σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι, ωστόσο χάρη στο δοκάρι γλίτωσε και το να βρεθεί ξανά πίσω στο σκορ όταν στο 74′ ο Λίτσκας εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα αποκρούστηκε αρχικά από τον Ρούφο αλλά χτύπησε και στο οριζόντιο.

Με τη νίκη αυτή ο Ορφέας πλησίασε στους δύο βαθμούς την Ένωση Αλεξανδρούπολης, που βρίσκεται πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού ενώ ο Νέστος έπειτα και από αυτήν την ήττα έχασε κάθε ελπίδα για τον τίτλο, αφού πλέον έχει ξεφύγει ο Πανσερραϊκός. Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Στρατούδης της ΕΠΣ Έβρου που είχε για βοηθούς τους Καρακασίδη και Δανδανίδη της ΕΠΣ Θράκης.

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ (Χατζημεστής): Ρούφος, Τζαμπάζ Χακή, Κατρανίτσας (46′ Μελισσόπουλος), Χασάνογλου Φεϊζή, Τορομανίδης, Μαυαρόπουλος, Καραγκιόζης, Σουκρήογλου Σουκρή, Κουκουρίγκος (46′ Τσέκος), Χαλήλ Ιμπράμ Τανζού (90′ Ξαντινίδης), Ζυκολλάρι (90′ Βρίγκος).

ΝΕΣΤΟΣ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ (Κετσιεμενίδης): Δεμένικος, Μπλιός, Ποδάρας, Φραγκούλης, Δόντσος, Παπαδόπουλος (58′ Γρηγοριάδης), Ανδρεάδης (65′ Κοβάτσης), Λίτσκας, Μπαϊκαρά, Λαζαρίδης, Γεωργιάδης (78′ Αδαμάκης).