ThrakiSportS Awards 2019: Ψηφίστε και αναδείξτε τους «Θρακιώτες της χρονιάς»

Το 2019 βαδίζει σιγά – σιγά προς το τέλος του! Παραδοσιακά ο μήνας Δεκέμβριος είναι μήνας εορτών, αναμνήσεων αλλά και ανάδειξης των κορυφαίων της χρονιάς και στο πλαίσιο αυτό, τοThrakiSportS για ακόμα μια φορά βάζει στο παιχνίδι τους αναγνώστες του, για να εκλέξουμε όλοι μαζί τους κορυφαίους της χρονιάς που θα αποτελέσει ιστορία σε μερικές ημέρες.

Ακολουθώντας την λογική αντίστοιχων ψηφοφοριών που διεξάγονται σε πανελλήνιο ή και διεθνές επίπεδο, το ThrakiSportS, ως το κορυφαίο αθλητικό μέσο ενημέρωσης της Θράκης, αναδεικνύει και φέτος τον κορυφαίο θρακιώτη αθλητή, την κορυφαία θρακιώτισσα αθλήτρια, τον κορυφαίο θρακιώτη προπονητή, τον κορυφαίο θρακιώτη διαιτητή και την κορυφαία θρακιώτικη ομάδα!

Η ψηφοφορία αυτή έχει πλέον γίνει θεσμός για τον αθλητισμό της Θράκης και αναδεικνύει τους κορυφαίους των κορυφαίων στο γεωγραφικό μας διαμέρισμα. Φέτος αλλάζει λίγο ο τρόπος επιλογής. Η συντακτική ομάδα του ThrakiSportS, μετά αρκετές ημέρες διεργασιών και προτάσεων, προχώρησε ήδη στην ψηφοφορία και από αυτήν σας παρουσιάζουμε τους τέσσερις πρώτους ανά κατηγορία. Αυτοί και μόνον αυτοί τίθεται στην ψηφοφορία του αναγνωστικού κοινού, ώστε όλοι μαζί να αναδείξουμε τους κορυφαίους του 2019.

Υπενθυμίζουμε ότι αναζητούμε τον καλύτερο ανά κατηγορία, με βάση τις επιδόσεις και την απόδοσή του μέσα στο 2019 και μόνο. Δεν ενδιαφέρει δηλαδή το βάρος του ονόματος που κάποιος ενδεχομένως κουβαλά ή πιθανές μεγάλες παλιότερες επιτυχίες και διακρίσεις.

Ως θρακιώτικες ομάδες χαρακτηρίζουμε όσες φυσικά έχουν έδρα στην Θράκη. Ως θρακιώτες αθλητές και αθλήτριες όσους είτε κατάγονται από την Θράκη είτε μέσα στην διάρκεια της χρονιάς αγωνίστηκαν σε θρακιώτικες ομάδες και διέπρεψαν εκπροσωπώντας την φανέλα τους. Αντιστοίχως, ως θρακιώτες προπονητές θεωρούμε όσους είτε κατάγονται από την Θράκη είτε υπηρέτησαν ομάδες της Θράκης. Τέλος, ως θρακιώτες διαιτητές όσους είτε κατάγονται από την Θράκη είτε ανήκουν σε σύνδεσμο της Θράκης.

Μπείτε στην ακόλουθη φόρμα και ψηφίστε για όσες κατηγορίες επιθυμείτε. Κάτω από την φόρμα μπορείτε να δείτε σύντομα κείμενα με τους λόγους που κάθε ένας έχει επιλεγεί ως υποψήφιος σε κάθε κατηγορία. Δεν είναι απαραίτητο να ψηφίσετε σε όλες τις κατηγορίες αλλά μόνον σε όσες έχετε γνώση. Η ψηφοφορία μένει ανοιχτή μέχρι τις 12.00 το μεσημέρι της 31ης Δεκεμβρίου. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει η επεξεργασία των στοιχείων και η ανακοίνωση των κορυφαίων του 2019 το ίδιο βράδυ, στο ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΤΟ 2019 (ΜΕ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ)

ΔΗΜΟΣ ΜΙΧΑΛΕΝΤΖΑΚΗΣ (ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ): Πρόσφατα αναδείχθηκε κορυφαίος αθλητής με αναπηρία στην Ελλάδα, στην ψηφοφορία του ΠΣΑΤ. Και πώς να μην αναδειχθεί; Το 2019 κατέκτησε τρία χρυσά μετάλλια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης ΑμεΑ του Λονδίνου. Νωρίτερα, στο διεθνές μίτινγκ του Βερολίνου, ειχε καταρρίψει για άλλη μια φορά το ένα μετά το άλλο, τα παγκόσμια ρεκόρ στις κατηγορίες όπου έλαβε μέρος. Εννοείται ότι «σάρωσε» τα χρυσά μετάλλια και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης ΑμεΑ ενώ φέτος ανέπτυξε και τις… καλλιτεχνικές του ανησυχίες, πρωταγωνιστώντας σε βιντεοκλίπ που αναδεικνύει τον Έβρο. Μόνιμος νικητής των ThrakiSportS Awards από το 2015, διεκδικεί τον τίτλο του κορυφαίου Θρακιώτη αθλητή της χρονιάς για πέμπτη συνεχή χρονιά.

ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΝΙΩΤΗΣ (ΣΤΙΒΟΣ): Τον Μάρτιο κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στον τελικό του ύψους στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου της Γλασκόβης, στην μεγαλύτερη στιγμή της καριέρας του, λίγους μήνες πριν την ολοκλήρωσή της, αφού έχει δηλώσει ότι το 2020 φιλοδοξεί να την ολοκληρώσει με συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο. Εύκολα κατέκτησε τους τίτλους του πανελληνιονίκη στο Πανελλήνιο Κλειστού Στίβου τον Φεβρουάριο στο ΣΕΦ και στο Πανελλήνιο Ανοιχτού Στίβου τον Ιούλιο στην Πάτρα, αγωνιζόμενος σταθερά με τη φανέλα της Ολυμπιάδας Κομοτηνής. Συμετείχε σε πολλά διεθνή μίτινγκ, ωστόσο στο τέλος της κορυφαίας για αυτόν αγωνιστικής χρονιάς δοκίμασε και μια απογοήτευση, καθώς δεν κατάφερε να δώσει το παρών τον Οκτώβριο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανοιχτού Στίβου της Ντόχα.

ΙΑΣΩΝΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ (ΜΠΑΝΤΜΙΝΤΟΝ): Κατέκτησε δύο μετάλλια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Special Olympics που διεξήχθη τον Μάρτιο στο Άμπου Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Έχοντας ως παρτενέρ την Άννα Αντωνοπούλου, ο αθλητής του Αρίωνα Ξάνθης κατάφερε να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στο Διπλό Μεικτό ενώ κατέκτησε αναδείχθηκε δεύτερος και στο ατομικό, κατακτώντας έτσι δύο μετάλλια, ένα χρυσό και ένα ασημένιο, στην ίδια διεθνή διοργάνωση σε διάστημα μόλις δύο ημερών.

ΚΑΔΗΡ ΧΑΛΗΛ (ΜΠΑΣΚΕΤ): Ηγήθηκε της προσπάθειας του ΓΑΣ Κομοτηνή για την επιστροφή στην Β’ Εθνική. Αποτελώντας τον πιο συνεπή σκόρερ αλλά και ριμπαουντερ, σε συνδυασμό με τις αμυντικές του αρετές, αποτέλεσε δικαιολογημένα τον mvp των κυανερυθρων και έναν εκ των κορυφαίων της Γ’ Εθνικής Καλαθοσφαίρισης την περασμένη αγωνιστική περίοδο. Ωστόσο συνεχίζει στο ίδιο υψηλό επίπεδο και ηγείται και της φετινής προσπάθειας που βρίσκει πλέον την ομάδα να αγωνίζεται στη Β’ Εθνική.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΤΟ 2019 (ΜΕ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ)

ΑΘΗΝΑ ΓΙΑΓΤΖΟΓΛΟΥ (ΠΑΛΗ): Αν και είναι ακόμα ανήλικη και προετοιμαζόμενη για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις, κατάφερε στην χρονιά που φεύγει να κατακτήσει τον πρώτο της τίτλο ως γυναίκα ανεβαίνοντας στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στην κατηγορία των 50 κιλών του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Γυναικών που φιλοξενήθηκε στην Πυλαία τον Φεβρουάριο. Κέρδισε εμπειρίες συμμετέχοντας και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών του Βουκουρεστίου, ενώ αποτέλεσε και τη μοναδική συμμετοχή από την Θράκη στους 2ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες που φιλοξενήθηκαν στο Μινσκ της Λευκορωσίας. Το καλοκαίρι είχε διακρίσεις και στην πάλη στην άμμο ενώ η χρονιά έκλεισε για την αθλήτρια του Δημοκριτείου Κομοτηνής με το ασημένιο μετάλλιο στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα της Σόφιας, στην ηλικιακή κατηγορία των Νεανίδων.

ΜΑΓΔΑ ΚΕΠΕΣΙΔΟΥ (ΧΑΝΤΜΠΟΛ): H κορυφαία αθλήτρια από το 2015 στην αντίστοιχες ψηφοφορίες του ThrakiSportS, αποτελούσε μέχρι και το καλοκαίρι σταθερά την τερματοφύλακα της Εθνικής Γυναικών και φυσικά της Νέας Ιωνίας. Τότε ένας σοβαρός τραυματισμός της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπιτς Χαντμπολ της στέρησε τη συμμετοχή στους Παράκτιους Μεσογειακούς της Πατρας και στο Παγκόσμιο της Ντόχα. Έφτασε με τη Νέα Ιωνία στους τελικούς του πρωταθλήματος της Α1 Γυναικών, όπου μάλιστα αν και τερματοφύλακας σκόραρε(!), αλλά η Νέα Ιωνία παρέδωσε τα σκήπτρα στον ΠΑΟΚ όπως είχε συμβεί νωρίτερα και στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος στην Άρτα.

ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΜΠΑΡΜΠΑ (ΠΑΛΗ): Η χρονιά που ολοκληρώνεται αποδείχθηκε η πιο παραγωγική για την 14χρονη πρωταθλήτρια του Δημοκριτείου Κομοτηνής. Τον Οκτώβριο επανέλαβε την περσινή επιτυχία της κατακτώντας το χρυσό στα 66 κιλά Παγκορασίδων του Βαλκανικού Πρωταθλήματος που διεξήχθη στην Σόφια. Νωρίτερα, τον Απρίλιο, αναδείχθηκε πανελληνιονίκης στον Βόλο ενώ κατέκτησε και το χρυσό μετάλλιο στην αναβίωση του τουρνουά «Ακρόπολις». Παράλληλα, πραγματοποίησε σειρά συμμετοχών σε πολλά διεθνή τουρνουά, με τελευταίο το χριστουγεννιάτικο της Μόσχας, αποκομίζοντας πολλά ακόμα μετάλλια αλλά και εμπειρίες ενόψει της συνέχειας.

ΣΑΡΑΝΤΟΥΛΑ ΠΑΓΩΝΑΚΗ (ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ): Ανήμερα της Παναγίας η Εβρίτισσα πρωταθλήτρια του ταεκβοντό ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Σωμάτων Ασφαλείας που διεξήχθη στην μακρινή Κίνα. Υπηρετώντας στο Αστυνομικό Τμήμα Ορεστιάδας και έχοντας καταγωγή από το Διδυμότειχο, η «Τούλα», όπως την φωνάζουν όσοι την γνωρίζουν, καταφέρνει να συνδυάσει τις αθλητικές επιτυχίες και τις ανάγκες τις δύσκολης εργασίας με την μητρότητα, καθότι μεγαλώνει τέσσερα παιδιά, χωρίς αυτό να της στερεί να φέρνει και αθλητικές διακρίσεις σε διεθνές επίπεδο, αφού έναν χρόνο πριν είχε αναδειχθεί και πρωταθλήτρια Ευρώπης στην Ισπανία.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΤΟ 2019 (ΜΕ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ)

ΤΑΣΟΣ ΚΑΛΛΙΤΣΑΡΗΣ (ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ): Ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από τις τεράστιες επιτυχίες του Δήμου Μιχαλεντζάκη με τα τρία χρυσά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Λονδίνου, το παγκόσμιο ρεκόρ στπο Βερολίνο και τις υπόλοιπες διακρίσεις. Από τους βασικούς προπονητές του Ομίλου Φίλων Θαλάσσης Αλεξανδρούπολης, είδε συνολικά την ομάδα του ΟΦΘΑ να ανεβαίνει τα σκαλοπάτια ως μία από τις κορυφαίες στην Βόρεια Ελλάδα και να αναδεικνύει κορυφαίους κολυμβητές και κολυμβήτριες. Άλλωστε από τα χέρια του πέρασε και ο Νίκος Σοφιανίδης, που πλέον διακρίνεται σε διεθνείς διοργανώσεις ακόμα και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΟΥΤΡΟΥΛΟΣ (ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ): Ως ενωσιακός προπονητής της ΕΠΣ Ξάνθης οδήγησε για δεύτερη σερί χρονιά την Μεικτή Παίδων στον τελικό του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, αλλά αυτή τη φορά οι Ξανθιώτες δεν μπόρεσαν να επιστρέψουν για δεύτερη σερί χρονιά με το τρόπαιο αφού ηττήθηκαν στον τελικό από την ΕΠΣ Μακεδονίας. Παράλληλα συνεχίζει ως πρώτος προπονητής της νεοσύστατης Εθνικής Γυναικών της Ελληνικής Αστυνομίας, έχει πάντα την επίβλεψη στη γυναικεία ποδοσφαιρική ομάδα Βασίλισσες της Θράκης που αγωνίζεται με επιτυχία στη Β’ Εθνική ενώ διατηρεί την τεχνική ηγεσία και στις ομάδες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης και του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης.

ΝΙΚΟΣ ΜΠΑΧΑΡΙΔΗΣ (ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ): Ως προπονητής του Μέγα Αλέξανδρου Ιάσμου, οδήγησε την ομάδα του στην κατάκτηση του νταμπλ αφού ο σύλλογος αναδείχθηκε πρωταθλητής στην Α’ Κατηγορία της ΕΠΣ Θράκης αλλά κατέκτησε και το Κύπελλο. Ωστόσο το καλοκαίρι αποχώρησε από την ομάδα, διαβλέποντας έγκαιρα αυτό που συνέβη λίγες εβδομάδες μετά, όταν και τελικά λόγω των διοικητικών του πρωβλημάτων και της οικονομικής στενότητας δεν κατέβηκε στο Κύπελλο Ελλάδος και αποσύρθηκε και από την Γ’ Εθνική αν και είχε δηλωθεί. Εδώ και δυο μήνες έχει αναλάβει τον Πανθρακικό με στόχο για να κατακτήσει τίτλους για δεύτερη σερί χρονιά αλλά με διαφορετική ομάδα.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ (ΒΟΛΕΪ-ΣΤΙΒΟΣ): Ο αρχιτέκτονας της μεγάλης επιτυχίας του Ερμογένη Ξάνθης, που αναδείχθηκε πρωταθλητής τουν Δ΄Όμιλο της Β’ Εθνικής που διοργάνωσε η ΕΣΠΕΘΡ και μετά από διαδικασία μπαράζ ανέβηκε στην Α2 Ανδρών Πετοσφαίρισης μετά από προσπάθειες πολλών ετών. Με σχετική επιτυχία οδηγεί την ομάδα στο νέο πρωτάθλημα. Παράλληλα, ως προπονητής και της ομάδας στίβου του Διομήδη Ξάνθης, καθοδήγησε τους (νεαρούς στην ηλικία) αθλητές του σε μια σειρά από επιτυχίες στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα, ωστόσο λόγω αυξημένων πλέον υποχρεώσεων με το βόλεϊ, άφησε την ομάδα μετά το τέλος του καλοκαιριού σε νεώτερη γενιά προπονητών.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΤΟ 2019 (ΜΕ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ)

ΧΑΣΑΝ ΚΟΥΛΑ (ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ): Για πέμπτη χρονιά κράτησε το σήμα του διεθνούς, όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγες ημέρες από την ΚΕΔ της ΕΠΟ. Ολοένα και πιο συχνά ορίζεται στα σημαντικότερα παιχίδια του πρωταθλήματος της Super League (όταν δεν επιλέγονται ξένοι), αλλά εκπροσωπεί επάξια την ελληνική διαιτησία και σε διεθνείς διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ, σε αγώνες Τσάμπιονς και Γιουρόπα Λιγκ και Εθνικών Ομάδων. Όχι τυχαία αναδείχθηκε ο νικητής της ψηφοφορίας που διοργάνωσε το ThrakiSportS και τις τρεις πρώτες χρονιές που πραγματοποιήθηκε, από το 2013 ως και το 2015.

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΟΥΜΠΑΡΑΚΗΣ (ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ): Έχοντας πάρα πολύ καλή εξέλιξη στην διάρκεια των τελευταίων ετών, ο καταγόμενος από την Σύρο απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης αποτελεί πλέον τον μοναδικό εκπρόσωπο της Θράκης στις σφυρίχτρες της Super League. Στην δύσκολη εποχή που κάθε σφύριγμα αμφισβητείται, έχει καταφέρει να διατηρηθεί σε υψηλό επίπεδο και μάλιστα πρόσφατα ορίστηκε και στους πρώτους του διεθνείς αγώνες, κάτι που σημαίνει ότι δεν αποκλείεται τη νέα χρονιά να προωθηθεί στους διεθνείς.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΛΑΣ (ΒΟΛΕΪ): Ανήκων στον σύνδεσμο Δυτικής Αττικής και Πειραιά, ο Σουφλιώτης είναι και φέτος ένας από τους 24 της λίστας των διαιτητών της Volley League και σφυρίζει είτε ως πρώτος είτε ως δεύτερος σε αγώνες της μεγάλης κατηγορίας σχεδόν κάθε εβδομάδα, αποκομίζοντας εμπειρίες και θεωρούμενος ως ένα από τα μεγάλα ονόματα του στον χώρο, διαθέτοντας και το πλεονέκτημα ότι μένει μόνιμα στο Λεκανοπέδιο και άρα μπορεί να ορίζεται πιο συχνά σε σημαντικά παιχνίδια. Πρόσφατα σφύριξε το ντέρμπι Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού ενώ ολοένα και πιο συχνά ορίζεται και από την CEV σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις (πιο πρόσφατος αγώνας στην Τουρκία στις αρχές Δεκεμβρίου).

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΠΕΤΜΑΝ (ΧΑΝΤΜΠΟΛ): Διεθνής εδώ και σχεδόν μια δεκαετία, ο ξανθιώτης εξακολουθεί να κρατά ψηλά την σημαία της ελληνικής διαιτησίας σε διεθνείς διοργανώσεις χάντμπολ. Διετέλεσε αθλητής των Ποντίων Ξάνθης, ξεκίνησε ως διαιτητής το 2002 και στην διάρκεια του 2019 σφύριξε τους σημαντικότερους αγώνες που διεξήχθησαν στην Ελλάδα, ανάμεσά τους αυτονόητα τα μεγάλα ντέρμπι πρωταθλήματος αλλά τους τελικούς των πλέι οφ και του κυπέλλου σε άνδρες και γυναίκες. 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΤΟ 2019 (ΜΕ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ)

ΑΣ ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ (ΠΑΛΗ): Οι αθλητές της ομάδας του Θεόδωρου Καρυπίδη κέρδισαν πολλά μετάλλια σε όλα τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα που διεξήχθησαν στην διάρκεια του 2019. Ωστόσο ειδικά στις αναπτυξιακές κατηγορίες ο απολογισμός ήταν τέτοιος, που συγκέντρωσαν πόντους που έφεραν το Δημοκρίτειο στην πρώτη τριάδα της βαθμολογίας του Πανελληνιου Πρωταθλήματος, τόσο στους Εφήβους όσο και στις Νεάνιδες.

DUTH RACING TEAM (ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ): Η ομάδα της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης κατάφερε να δημιουργήσει το πρώτο αγωνιστικό μονοθέσιό της, με την ονομασία «Αργώ». Το όχημα αυτό αποτέλεσε την βιτρίνα του περιπτέρου του ΔΠΘ στην ΔΕΘ και πιο πριν έλαβε μέρος αποσπώντας εγκωμιαστικά σχόλια και επιδόσεις σε διεθνείς φοιτητικούς διαγωνισμούς μηχανοκίνητου αθλητισμού των οργανισμών SAE International (Society of Automotive Engineers) και IMechE (Institution of Mechanical Engineers).

ΚΥΚΛΩΠΕΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (ΜΠΙΤΣ ΧΑΝΤΜΠΟΛ): Σταθερή δύναμη στο άθλημα, αναδείχθηκαν πρωταθλητές Ελλάδος στο 20ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που φιλοξενήθηκε στην Πάτρα, κάτι που κατάφεραν για 5η φορά στην ιστορία τους και 4η στη σειρά. Είναι ο μόνος τίτλος σε ομαδικό άθλημα οποιουδήποτε σπορ που ήρθε στην Θράκη, σε συλλογικό επίπεδο, κατά την διάρκεια του 2019. Στην σάλα, η ανδρική ομάδα ανέβηκε ξανά στην Α2 ενώ αντίθετη πορεία ακολούθησε η γυναικεία που υποβιβάστηκε από την Α1.

ΜΕΙΚΤΗ ΠΑΙΔΩΝ ΕΠΣ ΞΑΝΘΗΣ (ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ): Έχοντας τον βαρύ τίτλο της κατόχου του τροπαίου το 2018, η Μεικτή Παίδων της ΕΠΣ Ξάνθης επιχείρησε το repeat και η αλήθεια ειναι ότι με νέα εντυπωσιακή πορεία και πάντα υπό την καθογήγηση του Απόστολου Κουτρουλού, έφτασε στην πηγή. Ωστόσο νερό δεν ήπιε αφού ηττήθηκε στον τελικό του Βόλου από την ΕΠΣ Μακεδονίας με 3-1. Παρόλα αυτά η ομάδα τιμήθηκε σαν να ήταν νικήτρια από την τότε δημοτική αρχή, κατά την επιστροφή της στην Ξάνθη.

Η ψηφοφορία τρέχει για μία εβδομάδα, από την παραμονή των Χριστουγέννων μέχρι και το μεσημέρι της 31ης Δεκεμβρίου. Οι νικητές που θα αναδειχθούν κορυφαίοι Θρακιώτες του 2019, θα προκύψουν με βάση τις ψήφους των αναγνωστών του ThrakiSportS και αυτές φυσικά των δημοσιογράφων και συνεργατών του ThrakiSportS (50% μετράει η ψήφος της άτυπης αυτής Επιτροπής των συνεργατών και 50% του κόσμου, δηλαδή του αναγνωστικού).

Θερμή παράκληση όλοι όσοι συμμετάσχουν να ψηφίσουν αυτούς που πραγματικά θεωρούν ότι αξίζουν να λάβουν τους συγκεκριμένους τίτλους και όχι εκείνους που ενδεχομένως θα επιθυμούσαν, με βάση τις οπαδικές ή φιλικές τους προτιμήσεις. Υπενθυμίζεται ότι δεν είναι υποχρεωτικό να ψηφίσει κάποιος σε όλες τις κατηγορίες και ότι επιτρέπεται μέχρι μία επιλογή σε καθεμιά από τις κατηγορίες.

Το ThrakiSportS ευχαριστεί  όλους τους αναγνώστες του για την μαζική συμμετοχή και τις εταιρείες που συνεργάζονται σταθερά μαζί του και αποτελούν τον αιμοδότη ώστε να βρίσκεται σε λειτουργία αυτή η ιστοσελίδα και να διοργανώνει αυτήν την ψηφοφορία χάρη στην οποία θα αναδειχθούν οι ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 2019!

ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ 2020 ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΠΟΛΛΕΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ