Δύο θρακιώτικα μετάλλια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παγκρατίου της Ρουμανίας

Τρεις Κομοτηναίοι αθλητές του παγκρατίου εκπροσώπησαν με μεγάλη επιτυχία την Εθνική Ομάδα του αθλήματος στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του αθλήματος που έγινε στη Ρουμανία.

Όπως είπε στην εφημερίδα «Χρόνος» ο προπονητής τους Κώστας Ζαφειριάδης, στο πρωτάθλημα πήραν μέρος 14 χώρες συνολικά, ενώ δύο από τους τρεις Κομοτηναίους κατάφεραν να πάρουν θέση στο βάθρο – ανάλογα με τις κατηγορίες που αγωνίστηκαν.

Πιο συγκεκριμένα η Ελευθερία Αντωνακοπούλου κατέκτησε τη 2η θέση στο «αγών» στα 70 κιλά (15-17 ετών). Η Χριστίνα Ουζουνίδου μετά από 4 αγώνες κατέκτησε την 3η θέση στο «αγών ημιεπαφής 15-17» ετών στα 57 κιλά. Τέλος, ο Στέργιος Κατσίκας έλαβε την 5η θέση.

Όπως εξήγησε στον «Χρόνο» ο προπονητής Κωνσταντίνος Ζαφειριάδης, το παγκράτιο είναι ένα άθλημα που μας έρχεται από την αρχαιότητα. Πάντα σύμφωνα με όσα λέει ο ίδιος, ήταν και ολυμπιακό άθλημα τύπου πάλης (παίζεται με κλωτσιές, πυγμές και ελευθέρα πάλη), αλλά λειτουργούσε και ως εφαρμοσμένη πολεμική τεχνική στα πεδία των μαχών. 

Όσο για την ηλικία κατά την οποία μπορεί κάποιος να ασχοληθεί με το άθλημα; Αυτή ξεκινάει από τα έξι έτη (σ.σ. οι παιδικές κατηγορίες έχουν διαφορετικούς κανονισμούς) και φτάνει «μέχρι όσο βαστάς», όπως λέει χαρακτηριστικά ο κος Ζαφειριάδης.