Επιστρέφει στην «πολιτική δράση» η ΠΑΕ Ποντίων και καλεί σε συγκέντρωση κατά της λαθρομετανάστευσης

Η ΠΑΕ Ποντίων μπορεί να έχει εξαφανιστεί από τον ποδοσφαιρικό χάρτη μετά την περίφημη ιστορία με την φανέλα για την ποντιακή γενοκτονία, ωστόσο φαίνεται ότι εξακολουθεί να υπάρχει σε άλλες δράσεις που έχουν επίσης πολιτικά χαρακτηριστικά.

Ο ιθύνων νους της ομάδας Μιχάλης Κακουλίδης μπορεί να δραστηριοποιείται πλέον στον ιστορικό Πόντο Θρυλορίου, ωστόσο από το προσωπικό του προφίλ ανακοίνωσε ότι η ΠΑΕ Ποντίων προγραμματίζει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής το πρωί της Κυριακής ενάντια στα αυξανόμενα κρούσματα επιθέσεων που σχετίζονται με το φαινόμενο της αθρόας εισόδου στην χώρα παράτυπων μεταναστών.

Αφορμη στάθηκε το περιστατικό με την επίθεση με μαχαίρι από αλλοδαπό στον αστυνομικό και διαιτητή Σάββα Παναγιωτίδη, τον οποίο έσπευσε να επισκεφθεί ο Μιχάλης Κακουλίδης στο νοσοκομείο την επόμενη μέρα ως επικεφαλής αντιπροσωπίας του Πόντου Θρυλορίου.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Μετά και το δολοφονικό επεισόδιο με το μαχαίρωμα αστυνομικού απο λαθρομετανάστη στην Κομοτηνή και καθώς η κατασταση δείχνει οτι ξεφεύγει..Η Πολιτιστική Αθλητική Ενωση Ποντιων καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας πολίτες της περιοχης μας την Κυριακή στις 11 το πρωί στην κεντρική πλατεία Κομοτηνης…Όσοι έχετε τις ίδιες ανησυχίες πρέπεινα είστε εκεί…ΥΣ..Δεν μας νοιάζει ο χαρακτηρισμός που θα μας αποδώσουν οι γνωστοί κονδυλοφόροι…..

Δεν ήταν λίγοι πάντως εκείνοι που έσπευσαν να επισημάνουν ότι η εκδήλωση της ΠΑΕ Ποντίων συμπίπτει χρονικά με το μεγάλο πανθρακικό κάλεσμα που γίνεται για τον ίδιο λόγο, το μεσημέρι της Κυριακής, στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο όπου προγραμματίζεται να δημιουργηθεί ανθρώπινη αλυσίδα ενάντια στο φαινόμενο της λαθρομετανάστευσης.

Πάντως, ο Μιχάλης Κακουλίδης σε όσους τον κατηγόρησαν για διαπαστική κίνηση απάντησε: «Πιστευετε οτι θα μετακινηθουν πολιτες της Κομοτηνης 100 χιλιομετρα να δωσουν το παρον στους Κηπους? Εδω στα 100 μετρα και βλρπουν απο μακρια. Αλλα καθώς υπάρχει συνεχομενη αντίδραση στο διαδικτυο, ας τους δοθεί η δυνατοτητα νσ παραβρεθουν σε μια διαμαρτυρια οργανωμενη με ηχητικα και με άδεια συγκέντρωσης. Μακριά απο μενα τουλάχιστον πατριωτικες διασπάσεις και υποβουλιμαιες κινησεις…».