Ενώνουν τις δυνάμεις τους ο Πανθρακικός και τα Παιδικά Χωριά SOS

Ο Πανθρακικός, στο πλαίσιο της ανάπτυξης της κοινωνικής ευθύνης, δηλώνει την στήριξη του στα Παιδικά Χωριά SOS και το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Κομοτηνής.

Μέσα από δράσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, η ομάδα φιλοδοξεί να ευαισθητοποιήσει το κοινό της Κομοτηνής, να προβάλλει παράλληλα το σημαντικό έργο που παρέχει το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Κομοτηνής και παράλληλα να συμβάλλει με κάθε τρόπο στην παροχή όλων των αναγκαίων μέσων για την κάλυψη τυχόν αναγκών.

Λίγα λόγια για τα Παιδικά Χωριά SOS  και τα Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας:

Τα Παιδικά Χωριά SOS δημιουργήθηκαν το 1975. Είναι ένα ειδικό Φιλανθρωπικό Σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, το οποίο αγκαλιάζει με φροντίδα και αγάπη παιδιά που είναι μόνα τους και τους παρέχει στέγη, ασφάλεια και κάποιες δεξιότητες, έτσι ώστε να μπορέσουν να διαμορφώσουν το μέλλον τους. Επίσης, στηρίζεται αποκλειστικά από συνδρομές και δωρεές των πολιτών και εποπτεύεται από το αρμόδιο υπουργείο για θέματα κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης.

Τα Παιδικά Χωριά SOS λειτουργούν 10 Κέντρα Στήριξής Παιδιού και Οικογένειας, σε όλη την Ελλάδα όπως αυτό της Κομοτηνής. Συγκεκριμένα, εκεί παρέχονται δωρεάν ψυχολογικές, εκπαιδευτικές υπηρεσίες, καθώς και υλική βοήθεια σε παιδιά και οικογένειες, τα οποία ζουν κάτω από δυσμενείς συνθήκες. Έτσι, η προσφορά των πολιτών είναι απαραίτητη, για να στηριχθούν οι οικογένειες  που έχουν ανάγκη.

Γι’ αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντική η συμβολή και συνεισφορά των εθελοντών του Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας στην τοπική κοινότητα της Κομοτηνής, όχι μόνο σε υλικό αλλά και σε εκπαιδευτικό επίπεδο.