Υποψήφιος βουλευτής στις εκλογές της 7ης Ιουλίου ο «Μπακέρο» της Ξάνθης

Ανάμεσα στους υποψήφιους βουλευτές με το ψηφοδέλιο του ΚΚΕ στην Ξάνθη είναι ο γνωστός Ευάγγελος Βακιρτζής, γνωστότερος σε όλη την Ξάνθη ως «Μπακέρο».

Φημισμένος επαγγελματίας κομμωτής, είναι γνωστός στους φιλάθλους από την ιδιαίτερη αγάπη του για τον Ολυμπιακό, τον οποίο ιδίως τα πιο παλιά χρόνια έτρεχε για να παρακολουθήσει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και όχι μόνο, κυρίως όμως είναι γνωστός στον φίλαθλο κόσμο την τελευταία ως αθλητής σε μαραθωνίους και υπερμαραθωνίους.

Ιδρυτικό μελος των Xanthi Runners, ειναι παρών στους περισσότερους αγώνες μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων σε όλη την Ελλάδα με αξιοσημείωτα αποτέλεσματα (αριστερά στη κεντρική φωτογραφία, με την κόκκινη φυσικά φόρμα από το τελευταίο επετειακό Rodopi Adventurun οπου διεξάγεται κάθε χρόνο στον ορεινό όγκο της Ροδόπης).

Χρόνια ταυτισμένος με την ιδεολογία του ΚΚΕ, αποφάσισε να αποδεχθεί την πρόσκληση – πρόκληση και να θέσει για πρώτη φορά υποψηφιότητα για βουλευτής. Και από τις πρώτες αντιδράσεις στο διαδίκτυο, αποδεικνύεται ότι έχει ρεύμα, ακόμα και μεταξύ υποστηρικτών άλλων πολιτικών χώρων που δηλώνουν ότι θα ρίξουν για πρώτη φορά στην κάλπη ΚΚΕ για να τον τιμήσουν με τον σταυρό τους…