Super League: Η αγνώριστη Ξάνθη του β’ γύρου, οι άλλοι 4 «μνηστήρες» του υποβιβασμού και η «μάχη» τους 3 αγωνιστικές πριν το τέλος

Θετικά σε γενικές γραμμές στην ουρά της Super League ήταν παρά την ήττα από την ΑΕΚ την Ξάνθη τα αποτελέσματα της 27ης αγωνιστικής, δεν κέρδισαν Λάρισα, Αστερας Τρίπολης και ΠΑΣ Γιάννινα.

Η Ξάνθη που έχει ξεχασει τί σημαινει νίκη εδώ και 11 αγώνες, αλλα ευτυχώς βλέπει να μην κερδίζουν και οι αντιπαλοί της, όπως ο Αστερας Τρίπολης τον Λεβαδειακό, ενω και ο ΠΑΣ ηττήθηκε στο Ηρακλειο διαφορετικά ο ΑΟΞ θα ήταν στα μπαραζ του υποβιβασμού.

Αυτη την στιγμη έχει απόσταση 3 βαθμων από τον ΠΑΣ Γιάννινα που έχει 26 και αυτή την στιγμή είναι στην θέση των μπαράζ, ενώ οι Λαμία και Πανιώνιος δείχνουν να διαφέυγουν τον κινδυνο.

Ο ΑΟΞ στους 11 τελευταίους της αγώνες, έχει 6 ισοπαλίες και 5 ήττες με μια νίκη με τον Ατρομητο που ειναι και η μοναδική του στο β’ γύρο, ενώ έχει και μολις 5 τερματα σστο διαστημα αυτό.

Με βαση το δυσκολο πρόγραμμα με τους πρωτοπόρους της βαθμολογιας πρέπει να προσέξει να μαζέψει 3-4 βαθμούς ακόμα μην μπει σε περιπέτειες, αφού φαίνεται λόγω των πολλών ισοπαλίων των ομάδων που μαχονται για την παραμονή τους το όριο σωτηρίας ίσως φτάσει στους 32-33 βαθμούς ίσως και λιγότερο.

Ο Λεβαδειακός με τον Καραγεωργίου στον πάγκο του δείχνει να ακολουθει και αυτος τον Απόλλωνα Σμύρνης, αν και με την ισοπαλία στην Τρίπολη δείχνει οτι θα παλέψει μέχρι τέλος να μπει στα μπαραζ. Εντός έδρας έχει τους Πανιώνιο και ΑΕΚ, ενω εκτός έδρας τον ΠΑΟΚ με τις πιθανότητες για παραμονή να μοιάζουν ελάχιστες.

Ο ΟΦΗ που πολλοί θεωρούν σίγουρο για τον υποβιβασμό έχοντας μια καταδικαστική απόφαση για απ’ ευθείας υποβιβασμό για δωροδοκία πέρυσι στον Αιγινιακό, πονταρει την έδρα του ιδίως με την σημαντική του νικη επί των Λεβαδειακού και ΟΦΗ φτανοντας τους 25 βαθμούς. Έχει δυσκολο πρόγραμμα, εντός έδρας έχει τον Αστέρα Τρίπολης, ενω εκτός τους Παναθηναϊκό και Ατρόμητο

Ο ΠΑΣ Γιάννενα έχει 26 βαθμούς και παραμενει στην θέση που οδηγεί στα μπαραζ παραμονής με τον 2ο της Football League. Εντός έδρας έχει τους Αστέρα Τρίπολης και ΠΑΟΚ και εκτός έδρας τον Πανιώνιο.

Ο Αστέρας Τρίπολης απέτυχε να κερδίσει τον Λεβαδειακό και είναι στο +2 από τα μπαραζ και τα Γιάννενα. Εχει βατο πρόγραμμα με καμια ομάδα αντίπαλο από την πρωτη εξάδα. Εντός έδρας έχει τον Πανιώνιο, ενω εκτός τους ΠΑΣ Γιάννενα και ΟΦΗ που επίσης καίγοντι για τρίποντα.

Η Λάρισα του Αλέξη Κουγια έχει 30 βαθμούς και ανάσανε παρα την ηττα από τον Πανιώνιο με τις νικες επί του Λεβαδειακού και Αστερα Τρίπολης. Θεωρητικά έχει το δυσκολότερο πρόγραμμα με τους τρεις πρωτοπόρους. Εντός έδρας έχει ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό, ενώ εκτός έδρας έχει την ΑΕΚ.

Τέλος ο πρωταθλητής των ισοπαλιών ΑΟΞ με 11 στον αριθμό αλλα και 3 σερί ήττες και που έχει μια νίκη σε έναν ολοκληρο σχεδόν γύρο με τους 29 βαθμούς έχει ίσως μετά την Λάρισα το δυσκολότερο πρόγραμμα. Εντός έδρας έχει τον υποβιβασμένο Απόλλωνα και εκτός έδρας τους Ολυμπιακό και Άρη.

Αναλυτικά, μάχη της παραμονής για 6 ομάδες

10. ΑΕ ΛΑΡΙΣΑ (30 βαθμοί): ΠΑΟΚ (εντος), ΑΕΚ (εκτος), Ολυμπιακος (εντος)

11. ΑΟ ΞΑΝΘΗ (29 βαθμοί): Ολυμπιακος (εκτος), Απόλλων (εντος), Αρης (εκτος)

12. ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (28 βαθμοί): ΠΑΣ Γιάννινα (εκτος), ΟΦΗ (εκτος), Πανιωνιος (εντος)
———————————

13. ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (26 βαθμοί): Αστερας Τρ. (εντος), Πανιώνιος (εκτος), ΠΑΟΚ (εντος)
——————————–

14. ΟΦΗ (25 βαθμοί): Παναθηναικος (εκτος), Αστερας Τρ. (εντος), Ατρόμητος (εκτος)

15. ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (21 βαθμοί): Πανιώνιος (εντος), ΠΑΟΚ (εκτος), ΑΕΚ (εντος)