Στην όγδοη θέση του τουρνουά του Άγιαξ η Κ17 του Ολυμπιακού του Θανάση Γιανναράκη

Με τον Κομοτηναίο αμυντικό Θανάση Γιανναράκη να αγωνίζεται βασικός και στα τέσσερα παιχνίδια που έδωσε η Κ17 του Ολυμπιακού, έχοντας αρκετά καλή παρουσία, η ομάδα του Δημήτρη Μαυρογενίδη ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στο σπουδαίο τουρνουά “Future Cup” που διοργάνωσε και φέτος στο Άμστερνταμ ο Άγιαξ.

Οι Έφηβοι των “ερυθρολεύκων’ μετά τις ήττες στον όμιλο απο Μπαρτσελόνα, Μπενφίκα και Άντερλεχτ, αγωνίστηκαν κόντρα στην Σάλτσμπουργκ για τις θέσεις 7-8 του τουρνουά. Η ομάδα του Ολυμπιακού παρότι προηγήθηκε χάρις το τέρμα του Τσιριγώτη στο 21′  δέχτηκε στην συνέχεια δύο γκολ και γνώρισε την ήττα απο την Αυστριακή ομάδα, καταλαμβάνοντας έτσι την τελικά την 8η θέση στο τουρνουά του ιστορικού Αίαντα της Ολλανδίας.

Ο Θανάσης Γιανναράκης, που αγωνίστηκε βασικός σε όλα τα παιχνίδια, και οι συμπαίκτες του κέρδισαν πολύτιμες εμπειρίες απο ένα σπουδαίο τουρνουά, καθώς αναμετρήθηκαν με σπουδαία ταλέντα της ηλικίας του που αγωνίζονται σε μεγάλα Ευρωπαϊκά κλαμπ όπως η Μπαρτσελόνα και η Μπενφίκα. Για την ιστορία την κούπα κατέκτησε η Άρσεναλ που κέρδισε στα πέναλτι την Άντερλεχτ, την τρίτη θέση κατέλαβε η Μπαρτσελόνα που κέρδισε τον Άγιαξ στον μικρό τελικό, ενώ την πέμπτη θέση κατέλαβε η Μπενφίκα με έκτη την “Right to Dream”, ομάδα απο την Γκάνα.