Οι επτά Θρακιώτες διαιτητές που πέρασαν με επιτυχία την δεύτερη ευκαιρία των τεστ και αυτοί που «κόπηκαν»

Θετικός ήταν ο απολογισμός των Θρακιωτών διαιτητών που βρέθηκαν το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου στην Βέροια για τα επαναληπτικά αγωνιστικά τεστ, την δεύτερη ευκαιρία δηλαδή, για όσους διαιτητές και βοηθούς δεν κατάφεραν να περάσουν είτε δεν παρέστησαν στα αγωνιστικά τεστ που έγιναν το διήμερο 19-20 Ιανουαρίου. Επτά απο αυτούς επέστρεψαν επιτυχημένα απο την Ημαθία και έτσι να αναμένεται απο τους επόμενους κιόλας ορισμούς να επιστρέψουν στα εθνικά πρωταθλήματα.

Συνολικά στα τέστ του Σαββάτου έδωσαν το παρών περίπου 70 διαιτητές από όλες τις Ενώσεις της Βορείου Ελλάδας, ανάμεσα τους και 9 διαιτητές και βοηθοί απο τις τρείς Ενώσεις της Θράκης, ενώ σε σχέση με τις αρχικά ανακοινωθείσες λίστες δεν παρέστησαν για διαφορετικούς λόγους τρεις θρακιώτες διαιτητές και βοηθοί. Απο τους 9 διαιτητές και βοηθούς που έδωσαν το παρών με επιτυχία πέρασαν τα επαναληπτικά τεστ οι επτά απο αυτούς, ενώ κόπηκαν οι δύο.

Απο την ΕΠΣ Θράκης τα ευχάριστα έρχονται με την επιτυχημένη παρουσία του διαιτητή Football League Χρήστου Γκράνα, ενώ με θετικά αποτελέσματα επέστρεψαν επίσης οι βοηθοί Ευθύμης Δημητριάδης και Κώστας Καρακασίδης. Μάλιστα, αυτός ήταν ο λόγος που στερήθηκε η δυνατότητα στους τρεις να βρεθούν και ενδεχομένως να σφυρίξουν στον τελικό του Κυπέλλου ΕΠΣ Θράκης.

Αξίζει να αναφέρουμε πως ο Δημητριάδης παρότι αρχικά κρίθηκε οτι πέρασε τα τέστ του Ιανουαρίου, μετά απο χρήση βίντεο βρέθηκε στα επαναληπτικά, όπου κατάφερε να περάσει τα αγωνιστικά τεστ. Δεν παρέστη στα τέστ και κόπηκε ο Χρήστος Κακουλίδης που ήταν τραυματίαε, ενώ όπως συνέβη τον Ιανουάριο έτσι και τώρα δεν παρέστη ο βοηθός 3ης κατηγορίας Αργύρης Σαμουρκασίδης που παρότι θεωρούταν απο τους ανερχόμενους βοηθούς της 3ης κατηγορίας, σταμάτησε για προσωπικούς λόγους την διαιτησία, όχι μόνο σε Εθνικό επίπεδο αλλά και στο τοπικό της Θράκης.

Ευχάριστα νέα και για την ΕΠΣ Ξάνθης, καθώς ο επόπτης Football League Χουσείν Κούλα επέστρεψε με θετικά νέα απο την Βέροια, όπως και ο διαιτητής 4ης κατηγορίας Μιχάλης Ελευθεράκης. Δεν κατάφερε να περάσει τα τέστ ο Φίλιππος Ανεστίδης, ενώ δεν παρέστη ο Δημήτρης Καλαμάτας που είναι φαντάρος  και έχει πάρει την απόφαση όσο είναι στην Ξάνθη για την θητεία του να σφυρίζει μόνο παιχνίδια τοπικού και μόλις επιστρέψει στην Χαλκίδα, απ’ όπου η καταγωγή του, να ξαναδώσει τεστ για να επανέλθει σε εθνικές κατηγορίες.

Με θετικό απολογισμό επέστρεψαν και οι διαιτητές του Έβρου που παρέστησαν στα τέστ, καθώς την δεύτερη ευκαιρία εκμεταλλεύτηκαν οι διαιτητές Γιώργος Κυριαζίδης και  Ευστράτιος-Χρυσοβαλάντης Στρατούδης. Δεν πέρασε τα τέστ ο βοηθός 3ης κατηγορίας Παναγιώτης Καραίσκος. Οι διαιτητές που δεν πέρασαν τα τεστ θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν εκ νέου την τύχη τους για να επανέλθουν στα εθνικά πρωταθλήματα στα επόμενα τεστ, πιθανότατα το καλοκαίρι.

Πιο αναλυτικά:

ΕΠΣ ΞΑΝΘΗΣ:

Πέρασαν: Χουσείν Κούλα (βοηθός 2ης κατηγορίας), Μιχάλης Ελευθεράκης(διαιτητής 4ης κατηγορίας)

Κόπηκε: Φίλιππος Ανεστίδης (διαιτητής 4ης κατηγορίας)

Δεν παρέστη: Δημήτρης Καλαμάτας (διαιτητής 3ης κατηγορίας, λόγω στρατού)

ΕΠΣ ΘΡΑΚΗΣ:

Πέρασαν: Χρήστος Γκράνας (διαιτητής 2ης κατηγορίας), Ευθύμης Δημητριάδης (βοηθός 2ης κατηγορίας), Κώστας Καρακασίδης (βοηθός 3ης κατηγορίας)

Δεν παρέστη: Χρήστος Κακουλίδης (διαιτητής 3ης κατηγορίας, τραυματίας), Αργύρης Σαμουρκασίδης (σταμάτησε την διαιτησία, βοηθός 3ης κατηγορίας)

ΕΠΣ ΈΒΡΟΥ:

Πέρασαν: Γιώργος Κυριαζίδης (διαιτητής 3ης κατηγορία), Ευστράτιος-Χρυσοβαλάντης Στρατούδης (διαιτητής 4ης κατηγορίας)

Κόπηκε: Παναγιώτης Καραίσκος (βοηθός 3ης κατηγορίας)