Με 28 μέλη οι Xanthi Runners στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας και με άλλα δύο σε αυτόν της… Γαλλικής Ριβιέρας

 

Πέρασε πλέον στην ιστορία ο 34ος Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθηνών, όπου συμμετείχαν χιλιάδες αθλητές από κάθε γωνιά της γης, ανάμεσά τους και μέλη των Xanthi Runners.

Συνολικά πάνω από 50.000 δρομείς συμμετείχαν φέτος σε όλους τους αγώνες της διοργάνωσης, ενώ στον mαραθώνιο οι συμμετοχές έφτασαν τις 16.000. «Μεταξύ αυτών έτρεξαν και πολλοί Ξανθιώτες μαραθωνοδρόμοι του Συλλόγου μας, οι οποίοι εκπροσώπησαν την πόλη μας με τον καλύτερο τρόπο», επισημαίνει σχετική ανακοίνωση του συλλόγου.

«Οι δρομείς μας επιστρέφουν στην Ξάνθη με χαμόγελα αφού και οι 28 συμμετέχοντες τερμάτισαν στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο υγιείς, έχοντας μερικοί από αυτούς στις αποσκευές τους εξαιρετικές ατομικές επιδόσεις. Άπαντες όμως έχοντας προετοιμάσει σκληρά τον εαυτό τους εδώ και μήνες για αυτή την ημέρα θα πρέπει να νιώθουν επιτυχημένοι, έχοντας ζήσει αυτή την εκπληκτική εμπειρία. Μάλιστα για κάποιους ήταν και η πρώτη τους φορά, ενώ το ραντεβού για τον Μαραθώνιο του 2017 έχει ήδη δοθεί», προσθέτει η ανακοίνωση.

Μέλη όμως των Xanthi Runners τρέξανε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε και στο εξωτερικό, κάνοντας γνωστό τον σύλλογο και το νομό και εκτός χώρας.  Παράλληλα με τον 34ο Μαραθώνιο των Αθηνών πραγματοποιήθηκε στην Νίκαια της Γαλλίας ο ομώνυμος Μαραθώνιος της πόλης.

Ο Μαραθώνιος της Γαλλικής Ριβιέρας -French Riviera Marathon- είναι ένας από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους μαραθωνίους στης Ευρώπης.Το γεγονός ότι διεξάγεται στον παραλιακό δρόμο μεταξύ της Νίκαιας (αφετηρία του αγώνα) και των Καννών δίνει μια ξεχωριστή αισθητική αφού οι συμμετέχοντες έχουν την χαρά να απολαύσουν μια από τις ομορφότερες επίπεδες παραλιακές διαδρομές στον κόσμο.

Πρόκειται για έναν γρήγορο αγώνα που μπορεί να συνδυάσει το αγωνιστικό ενδιαφέρον στους συμμετέχοντες για την επίτευξη ατομικού ρεκόρ.  Εκεί συνολικά τερμάτισαν 6728 δρομείς και από πλευράς Xanthji Runners έλαβαν μέρος και τερμάτισαν επιτυχώς σημειώνοντας πολύ καλές επιδόσεις οι αθλητές Κυριάκος Χαμαλίδης σε χρόνο 3:51:25 και ο Θεόδωρος Βαφειάδης σε χρόνο 3:58:08.

Το επόμενο δρομικό ραντεβού δίνεται την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016 στην διοργάνωση του 3ου Δημοκρίτειου Ημιμαραθωνίου από την οποία δεν θα πρέπει να λείψει κανείς. Καλή αντάμωση λοιπόν στο μεγάλο δρομικό γεγονός της πόλης μας!!!