Volley League: Γκρίνια και αποδοκιμασίες για τον Εθνικό μετά την κάκιστη εμφάνιση στον «τελικό» με την ΑΕΚ

Κατώτερος του αναμενομένου ήταν ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης στον “τελικό” αποφυγής των πλέι άουτ κόντρα στην ΑΕΚ και την ανέστησε χάνοντας εύκολα με 0-3, σε ένα παιχνίδι που αρκετοί λένε ότι ήταν το χειρότερο των τελευταίων ετών για τον Εθνικό.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και ο κόσμος που βρέθηκε στο “Μιχάλης Παρασκευόπουλος”, το οποίο παρά την κρισιμότητα του αγώνα δεν γέμισε δείχνοντας και αυτός με τον τρόπο του την απογοήτευσή του, ξέσπασε στο τέλος της αναμέτρησης σε αποδοκιμασίες εναντίον του τιμ του Εθνικού, που πλέον κατά 99% μπλέκει σε περιπέτειες αποφυγής του υποβιβασμού με την ΑΕ Κομοτηνής.

Με εντυπωσιακό σερβίς και αποτελεσματικό μπλοκ η ΑΕΚ είχε το προβάδισμα σε όλη την διάρκεια του αγώνα και δεν απειλήθηκε από τους εβρίτες που πιέστηκαν πολύ στην υποδοχή και δε μπόρεσαν να οργανώσουν το παιχνίδι τους. Η Ένωση σημείωσε 8 άσσους εκ των οποίων τους 5 πήρε ο Παπαδόπουλος. Ο διαγώνιος της ΑΕΚ εκτός από το σερβίς πήγε πολύ καλά και στην επίθεση με ποσοστό αποτελεσματικότητας 60%. Την… βρώμικη δουλειά έκανε ο Στοΐλοβιτς που κράτησε την υποδοχή σε υψηλά επίπεδα, τελείωσε όλες τις δύσκολες μπάλες και βοήθησε τα μέγιστα στην άμυνα έχοντας γενικά ηγετικό ρόλο στην ομάδα του Άκη Φλαούνα, ο οποίος επέστρεψε θριαμβευτής στο γήπεδο όπου πριν πέντε χρόνια οδήγησε την ΑΕΚ στον μοναδικό τίτλο της ιστορίας της, την κατάκτηση του Λιγκ Καπ.

Από την αρχή του αγώνα φάνηκε πως η ΑΕΚ βρέθηκε σε φοβερή μέρα, απόλυτα προετοιμασένη για αυτόν τον «τελικό». Με το σερβίς του Κανέλλου η ΑΕΚ ξέφυγε 1-7, κράτησε την διαφορά ασφαλείας σε όλο το σετ και επικράτησε 17-25 με το λάθος σερβίς του Γκμίτροβιτς.

Στο 2ο σετ τα μπλοκ του Χαραλαμπίδη ήταν αυτά που έκαναν την διαφορά. Η ΑΕΚ προηγήθηκε 11-15, αλλά ο Εθνικός έκανε αντεπίθεση και κατάφερε να ισοφαρίσει 18-18 χάρις τον Γκρμίτροβιτς και τον Μπενγκολέα. Ο φοβερός Παπαδόπουλος με άσσο και δύο καλά σερβίς έκανε το 18-21 αλλά και πάλι επανήλθε ο Εθνικός και με το λάθος του διαγώνιου της ΑΕΚ και δύο επιθέσεις Γκμίτροβιτς, Ριζόπουλου ισοφάρισε 21-21. Ο Παπαδόπουλος, Στοΐλοβιτς και ο Ιμπραχίμοφ έκαναν το 21-24 και ο Κανέλλος συμπλήρωσε το καρέ για το σερι 0-4 και το 21-25 που έδωσε προβάδισμα 0-2 στην ΑΕΚ.

Ίδια εικόνα και στο 3ο σετ όπου ο Εθνικός προσπέρασε για πρώτη φορά 8-7 με δύο λάθη της ΑΕΚ. Με τον Κανέλλο και τον Στοΐλοβιτς και δύο ακόμα άσσους του Παπαδόπουλου η ΑΕΚ με σερι 0-4 ξέφυγε 8-11 ενώ αργότερα έκανε νέο σερί 4-0 εκτοξεύοντας την διαφορά στο 12-19. Με επίθεση του Παπαδόπουλου έγινε το 18-25 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς για τους παίκτες της ΑΕΚ και τον Άκη Φλαούνα στο ίδιο γήπεδο που πριν 5 χρόνια είχε κατακτήσει με την ΑΕΚ το Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς, ενώ όπως προαναφέρθηκε, ο λιγοστός κόσμος που στήριξε την ομάδα του Εθνικού αποδοκίμασε τους Εβρίτες για την κάκιστη εμφάνισή τους.

Πλέον ο Εθνικός θέλει το 2/2 με Παναθηναϊκό στην Αθήνα και την ΑΕ Κομοτηνής στην Αλεξανδρούπολη, ενώ παράλληλα η ΑΕΚ να μην πάρει πάνω από 2 βαθμούς με Κηφισια και ΠΑΟΚ, για να αποφύγει τα πλέι άουτ. Πράγμα μάλλον απίθανο να συμβεί με δεδομένη την εμφάνιση της ομάδας του Έβρου στο πιο κρίσιμο ματς της χρονιάς. Όλα δείχνουν ότι πάμε για πλέι άουτ Εθνικού και ΑΕ Κομοτηνής, κάτι που σημαίνει ότι τη νέα σεζόν η Θράκη θα έχε δυστυχώς ξανά μόνο μια ομάδα στην Α1 Ανδρών.

Παρακάτω τα στατιστικά όπως τα δημοσιοποίησε η Λίγκα, για τα οποία πάντως υπάρχουν πολλές αμφιβολίες για την εγκυρότητά τους από όσους παρακολούθησαν την αναμέτρηση:

Τα σετ: 0-3 (17-25, 21-25, 18-25) σε 73΄.

ΜΓΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (Σάκης Μουστακίδης): Στρούγκαρ 2 (2/2επ.), Μπενγκολέα 10 (10/10επ., 57%υπ., 43%αρ.), Γκμίτροβιτς 14 (13/30, 1 άσσος), Τουράνιανιν 6 (6/11), Στίγγας 5 (4/6, 1 μπλοκ), Ριζόπουλος 5 (4/9, 1 μπλοκ, 53%υπ., 333%αρ.) / Κοντοστάθης (λ. – 44%υπ., 26%αρ.), Νικολακάκης, Αντωνιάδης, Βλαχόπουλος.

ΑΕΚ ΑΘΗΝΩΝ (Άκης Φλαούνας): Χαραλαμπίδης 7π. (3/5επ., 4 μπλοκ), Σαλαφζούν 3 (2/4, 1 μπλοκ), Παπαδόπουλος 15 (9/15, 1 μπλοκ, 5 άσσοι), Στοΐλοβιτς 18 (14/25επ., 2 μπλοκ, 2 άσσοι), Κανέλλος 7 (5/6, 1 μπλοκ, 1 άσσος), Ιμπραχίμοφ 5 (4/9, 1 μπλοκ, 53%υπ., 40%αρ.) / Γκαράς (λ. – 53%υπ., 40%αρ.), Κρέτσης.