Σχεδόν έναν τόνο ακατάλληλα όστρακα μετέφερε 44χρονος με Ι.Χ. στην Εγνατία Οδό

Εννιακόσια σαράντα τέσσερα κιλά (944 kg) όστρακα ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση και υπολειπομένων διαστάσεων εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, μεσημβρινές ώρες της Τρίτης, από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης.

Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών σε ελέγχο που διενεργήθηκε επί της Εγνατίας οδού με τη συνδρομή στελεχών της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Ν. Ροδόπης, εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε Ε.Ι.Χ. όχημα με οδηγό και ιδιοκτήτη έναν 44χρονο, ο οποίος μετέφερε σαράντα οχτώ (48) σάκους με όστρακα συνολικού βάρους εννιακοσίων σαράντα τεσσάρων (944) κιλών, χωρίς τα συνοδευτικά τους έγγραφα.

Ανωτέρω Ε.Ι.Χ. όχημα οδηγήθηκε στην ιχθυόσκαλα Αλεξανδρούπολης για περαιτέρω έρευνα όπου διαπιστώθηκε ότι μετέφερε – διακινούσε με σκοπό την πώληση – εμπορία τριάντα επτά (37) σάκους του είδους ”αχιβάδα”, υπολειπομένων διαστάσεων, συνολικού βάρους επτακοσίων είκοσι τεσσάρων κιλών (724 kg) και έντεκα (11) σάκους του είδους ”κυδώνι” συνολικού βάρους διακοσίων είκοσι κιλών (220 kg), τα οποία κρίθηκαν ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση από το Τμήμα Κτηνιατρικής Π.Ε. Έβρου.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο 44χρονος, ενώ κατασχέθηκαν το Ε.Ι.Χ. όχημα καθώς και η ανωτέρω ποσότητα των οστράκων.

 

Πηγή: www.hcg.gr