ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Όσα έγιναν στον αγώνα Αίαντας Κομοτηνής – Ασπίδα Ξάνθης για την πρεμιέρα του Πρωταθλήματος Γυναικών

Αν και ζορίστηκε για 15 λεπτά, τελικά η Ασπίδα Ξάνθης με όπλο την εμπειρία πέρασε από την Κομοτηνή νικώντας με 26-47 στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος γυναικών. Ιστορικό το παιχνίδι για την ομάδα της Κομοτηνής, καθώς ήταν το πρώτο στην ιστορία του συλλόγου σε επίπεδο γυναικών.

Η Ασπίδα έχοντας την ταμπέλα του φαβορί ξεκίνησε πάρα πολύ νευρικά, γεγονός που εκμεταλλεύτηκαν οι παίκτριες του Αίαντα και είχε ως αποτέλεσμα να παρακολουθήσουμε ένα άκρως ενδιαφέρον παιχνίδι για 15 λεπτά, που είχε όμως πάρα πολλά λάθη εκατέρωθεν και πολλές άστοχες επιθέσεις. Το 9-7, σκορ με το οποίο έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο, έδωσε τη θέση στη συνέχεια σε ένα γρήγορο παιχνίδι από πλευράς Ασπίδας, που με όπλο την εμπειρία αλλά και το άγχος από τις παίκτριες του Αίαντα, είχε από το 15ο λεπτό και μετά συνεχώς διαφορά κοντά στους δέκα πόντους, με το ημίχρονο να τελειώνει με σκορ 14-23.

Στην τρίτη περίοδο το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο, με την Ασπίδα να παίρνει για πρώτη φορά διψήφια διαφορά και την τρίτη περίοδο να τελειώνει με σκορ 24-34. Στο τέταρτο δεκάλεπτο η ομάδα της Ξάνθης δέχθηκε μόλις δύο πόντους, ανεβάζοντας τη διαφορά κοντά στους είκοσι πόντους, με το τελικό 26-47 να αντικατοπτρίζει την εικόνα του αγώνα.

Δεκάλεπτα: 09-07, 14-23 (ημίχρονο), 24-34, 26-47 (τελικό αποτέλεσμα)

Διαιτητές: Παπαγεωργίου Αθ., Αραμπατζόγλου

ΑΙΑΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ  (Σαββάκης): Τσιρώζη 2, Βασιλειάδου 6 (2), Σαββάκη, Καλογιαννακλιδου, Μολλά-Αχμέτ, Σιγιώργη 2, Τσακιράκη, Λυγγερούδη 9, Κοπαρανίδου, Κοτσίλα, Ντόζιτς 7, Αντωνιάδου.

ΑΣΠΙΣ 2001 ΞΑΝΘΗΣ (Καρά Αχμέτ Νεδήμ): Σουλιώτη, Καραλίδου Στ. 14 (1), Χαλκίδου 4, Κουτρουβέλη, Παπαδοπούλου 6, Καραλή 2, Αντώνογλου 6, Μαμαλίγκατζη 5 (1), Σαμαρά, Καρακώστα 5, Καραλίδου Β. 5 (1), Γκιρκίζα.