Εισήγηση – «βόμβα» για διαγραφή του ΑΟ Ορεστιάδας από τα μητρώα του ΣΕΓΑΣ!!!

Στο Λουτράκι θα πραγματοποιηθεί σε έναν μήνα και συγκεκριμένα το διήμερο 4 και 5 Μαρτίου η τακτική Γενική Συνέλευση του ΣΕΓΑΣ και η Ομοσπονδία, όπως προβλέπει ο νόμος, ανακοίνωσε τα 221 σωματεία-μέλη του που έχουν δικαίωμα ψήφου σε αυτήν.

Από την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Αν. Μακεδονίας και Θράκης περιλαμβάνονται 18 σωματεία και από αυτά μόλις τα έξι είναι θρακιώτικα: ο ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης, η Ολυμπιάδα Κομοτηνής, ο ΑΠΟΦΚΑ Ξάνθης, ο Διομήδης Βιστωνίδας, ο Πρωτέας Αλεξανδρούπολης και ο Ρήσος Κομοτηνής.

Και αν για τον ΠΑΣ Πρωταθλητών Κομοτηνής ή τον ΑΟ Θράκης είναι ίσως λογικό να μην έχει δικαίωμα ψήφου αφού είναι καινούρια σωματεία που δεν έχουν συμπληρώσει χρόνο από την ίδρυσή τους, αίσθηση προκαλεί η απουσία ιστορικών συλλόγων όπως οι Μυρμιδόνες Διδυμοτείχου ή ακόμα και ο ΑΟ Ορεστιάδας.

Ειδικά όμως για την Ορεστιάδα υπάρχει το εξής παράδοξο: σύμφωνα με έγγραφο που δημοσιοποιήθηκε ενόψει της Γενικής Συνέλευσης, ορίζεται ως ένα από τα σωματεία για τα οποία υπάρχει εισήγηση προς το σώμα να διαγραφούν από τα μητρώα του ΣΕΓΑΣ με το αιτιολογικό ότι είναι ανενεργά.

Φυσικά και όλοι είναι υπέρ του ξεσκαρταρίσματος της κατάστασης με τα ανενεργά σωματεία-μέλη και τα σωματεία-σφραγίδα όπως συνηθίζονται να λέγονται,  ωστόσο είναι αδιανόητο οι διαγραφές αυτές να αφορούν σωματεία ιστορικά που αποδεδειγμένα έχουν δραστηριοποίηση στον στίβο.

aoo-stivosΗ φωτογραφία δεξιά είναι από το περασμένο καλοκαίρι και αφορά το τμήμα στίβου του ΑΟ Ορεστιάδας από αγώνες που διοργανώθηκαν. Δεν ξέρουμε τι ακριβώς μπορεί να συμβαίνει και προτείνεται η διαγραφή του ιστορικού ΑΟΟ από τα μητρώα του ΣΕΓΑΣ, αλλά σίγουρα προκαλούνται απορίες.

Πέραν του Αθλητικού Ομίλου Ορεστιάδας, στη λίστα των 42 σωματείων που διαγράφονται από τα μητρώα της παλαιότερης ελληνικής αθλητικής ομοσπονδίας είναι και άλλα ιστορικά, όπως ο Πειραϊκός Σύνδεσμος, μέλος του ΣΕΓΑΣ από το 1905 με αριθμό 21 στο μητρώο της ομοσπονδίας, αλλά και ο Απόλλων Καλαμαριάς.

Το έγγραφο που δημοσιοποιήθηκε είναι το εξής:

Στιγμιότυπο 2016-02-01, 18.36.31Στιγμιότυπο 2016-02-01, 18.36.51