Διάρρηξη και βανδαλισμοί στο Κολυμβητήριο Ξάνθης – Ζημιές στα γραφεία του ΚΟΞ(+photos)

Τα γραφεία του  Κολυμβητικού Ομίλου Ξάνθης (ΚΟΞ) χτύπησαν άγνωστοι μέχρι στιγμής δράστες οι οποίοι διέρρηξαν το κτίριο στο οποίο στεγάζεται ο ιστορικός Σύλλογος της πόλης, μέσα στο κλειστό Κολυμβητήριο. Οι  άνθρωποι του ΚΟΞ ενημερώθηκαν για την διάρρηξη το πρωί της Τρίτης, με τους δράστες να αφήνουν πίσω τους βανδαλισμούς και καταστροφές.

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία φαίνεται πως παραβίασαν το προστατευτικό κάγκελο από την κύρια πόρτα των γραφείων του ΚΟΞ ενώ προκάλεσαν βανδαλισμούς και στον χώρο της πισίνας.
Όπως είναι γνωστό το Δημοτικό Κολυμβητήριο της Ξάνθης παραμένει κλειστό, παρά τις δεσμεύσεις περί επαναλειτουργίας του, με αποτέλεσμα μικροί, αλλά και μεγάλοι, κολυμβητές από την περιοχή να μετακινούνται στην γειτονική Καβάλα για προπονήσεις. Σε πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο όταν και τέθηκε το θέμα της επαναλειτουργίας του Κολυμβητηρίου έγινε γνωστό πως υπάρχουν γραφειοκρατικά προβλήματα καθώς και ζητήματα υγιεινής του χώρου, τα οποία πρέπει να αντιμετωπιστούν ώστε να ανοίξει ξανά τις πόρτες του το Κολυμβητήριο.