Α2 Ανδρών: Υπό διαδικασία επανοριοθέτησης στόχων προς τα… επάνω η ΑΕ Κομοτηνής

 

Ήρθε φέτος στην Α.Ε. Κομοτηνής, προκειμένου να φέρει στην την βολεϊκή του τρέλα. Ο Ηλίας Κρεούζης, αφιερώνοντας πολλές ώρες,έχει καταφέρει να φτιάξει ένα σύνολο, το οποίο εκτός από το ότι παίζει πολύ ελκυστικό βόλεϊ, παίζει και για αυτόν τον ίδιο. Σίγουρα αυτό είναι και το μεγαλύτερο επίτευγμα για κάθε προπονητή.

Με προηγούμενη πολυετή εμπειρία στην γειτονική ΓΕΑ, Ο προπονητής του τμήματος βόλεϊ ανδρών της Α.Ε. Κομοτηνής μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου για την εξαιρετική πορεία της ομάδας, τους νέους στόχους που τίθενται αλλά και τις συνθήκες τις οποίες έχει συναντήσει στην πόλη μας.

Για το μυστικό της καλής πορείας της ομάδας αναφέρει:«Μυστικά για μένα δεν υπάρχουν στην προπονητική αλλά θεμελιώδεις κανόνες. Πρώτος κανόνας είναι το πλάνο. Μια ομάδα όπως και ένας παίχτης, για να φτάσει στην επιτυχία, θεωρώ ότι πρέπει να ακολουθήσει το πλάνο. Δεύτερος κανόνας οι πολλές ώρες “πτήσεις” όπως λέμε στην γλώσσα μας, δηλαδή πολλή προπόνηση και τριβή μέσα στο γήπεδο και τρίτος κανόνας και ο πλέον απαραίτητος η σωστή διαχείριση του υλικού. Όσο καλό υλικό και να έχεις αν δεν ξέρεις να το διαχειριστείς τότε η αποτυχία είναι πολύ κοντά».

Για το μέχρι που μπορεί να φτάσει η Α.Ε. Κομοτηνής απαντά ολίγον διπλωματικά, αλλά αφήνοντας τα πάντα ανοιχτά: «Το έχω δηλώσει από την αρχή ότι οι στόχοι της ομάδας κάθε μέρα οριοθετούνται. Θέλουμε να περάσουμε στο final four για την άνοδο στην Α1 και μετά θα ξανά οριοθετήσουμε τους στόχους μας».

Για την κατάσταση που αντιμετώπισε ερχόμενος για πρώτη φορά σαν προπονητής στην Α.Ε. Κομοτηνής σχολιάζει: «Εχω την ευλογιά να συνεργάζομαι με έναν πρόεδρο, ο οποίος είναι λαχείο στην σημερινή εποχή και με ενα επιτελείο από πάρα πολύ σοβαρούς ανθρώπους που γνώμονα έχουν την εύρυθμη λειτουργία του σωματίου».

Για τον αν μπορεί η Κομοτηνή να γίνει πόλη του βόλεϊ, όπως η γειτονική Αλεξανδρούπολη από την οποία προέρχεται, αναφέρει: «Η Κομοτηνή έχει αρκετά μεγάλη ιστορία στο βόλεϊ οπότε σίγουρα έει τα προσόντα να ξαναφτάσει εκεί που βρισκόταν τις προηγούμενες δεκαετίες του και υπηρέτησα και εγώ σαν παίχτης».

Για το μέλλον των ακαδημιών του συλλόγου, ο Ηλίας Κρεούζης αναφέρει τέλος: «Οι ακαδημίες της ομάδας ήταν κάτι που λειτουργούσε σε πάρα πολύ καλές βάσεις και με ένα πολύ καλό προπονητικό προσωπικό, οπότε συνάντησα υψηλό επίπεδο και μεγάλο αριθμό αθλητών. Ελπίζω και εγώ με τις γνώσεις μου να βοηθήσω στο μέλλον της ΑΕ Κομοτηνής».