Επέστρεψε Ελλάδα ο “Γκάνγκστερ” της Ξάνθης αλλά… ξαναψάχνεται για Λιλ μετά την θριαμβευτική πρόκριση της Εθνικής στην οκτάδα!!!

Στην Ελλάδα βρίσκονται από την Παρασκευή οι περισσότεροι από τους Θρακιώτες οπαδούς, όπως ο εικονιζόμενος αριστερά ξανθιώτης φαρμακοποιός Πόλυς Φωτιάδης, οι οποίοι είχαν ακολουθήσει την Εθνική Ομάδα στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας.

Ωστόσο, όπως είναι λογικό, το μυαλό ταξιδεύει ήδη στην Λιλ και ήδη ψάχνονται για τον τρόπο που θα επιτρέψει και την φυσική τους παρουσία στην γαλλική πόλη, ειδικά μετά την άνετη πρόκριση της Εθνικής Ομάδας στα προημιτελικά και την τελική οκτάδα, έπειτα από την επικράτηση με 75-54 επί του Βελγίου στο νοκ άουτ παιχνίδι που διεξήχθη το απόγευμα του Σαββάτου.

«Οι αγώνες της Εθνικής στο Ζάγκρεμπ για τη φάση των ομίλων ολοκληρώνονται κι έτσι την Παρασκευή θα επιστρέψουμε στην Ελλάδα. Ωστόσο ορισμένοι από τους “Πελαργούς” θα παραμείνουν… εκτός συνόρων και θα ταξιδέψουν απευθείας στη Λιλ για τη συνέχεια της διοργάνωσης και τα επόμενα παιχνίδια της Εθνικής. Όσο για εμάς, θα προσπαθήσουμε να προγραμματίσουμε ταξίδι για τις επόμενες φάσεις και τον… τελικό της διοργάνωσης στις 20 Σεπτεμβρίου, όπου πιστεύουμε ότι θα συμμετέχει η Ελλάδα!», δήλωνε πριν δύο μέρες στην εφημερίδα “Εμπρός” της Ξάνθης ο Πόλυς Φωτιάδης.

Το ίδιο βράδυ ο φωτογραφικός φακός της InTime τον είχε αιχμαλωτίσει μέσα στο κλειστό του Ζάγκρεμπ, στην ελληνική εξέδρα, δίπλα σε άλλους φιλάθλους της Εθνικής, φορώντας την χαρακτηριστική μπλούζα του… “Γκάνγκστερ” με την εικόνα του Νίκου Γκάλη, ενός θρύλου των Ευρωμπάσκετ, που μόλις πριν λίγες μέρες έχασε το ρεκόρ του πρώτου σκόρερ της διοργάνωσης αρχικά από τον Τόνι Πάρκερ και στην συνέχεια και από τον Ντιρκ Νοβίτσκι που ξεπέρασαν τους 1.030 πόντους,  αλλά σε πολύ περισσότερους αγώνες (ο Γκάλης τους είχε πετύχει σε 33 ενώ ο Γάλλος χρειάσηκε 62 και ο Γερμανός 48).

«Είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι γιατί είδαμε από κοντά τους αγώνες της Εθνικής Ομάδας και υποστηρίξαμε τις προσπάθειες των παικτών με το δικό μας τρόπο. Βέβαια οι διεθνείς καλαθοσφαιριστές από την πλευρά τους μας έχουν αποζημιώσει με τις εμφανίσεις και τις νίκες τους και μετά από κάθε αγώνα έρχονται προς το μέρος μας για να μας ανταποδώσουν το χειροκρότημα. Γενικά το κλίμα είναι πολύ καλό και επικρατεί μεγάλος ενθουσιασμός, ενώ με τους αγώνες της η Εθνική δείχνει ότι μπορεί να φτάσει πολύ ψηλά, γιατί όχι ακόμη και στην κατάκτηση του ευρωπαϊκού κυπέλλου», επισημαίνει ο Πόλυς Φωτιάδης.

Όπως έχει επισημάνει το ThrakiSportS, συνολικά 90 άτομα ταξίδεψαν στο Ζάγκρεμπ με τους «Πελαργούς», περίπου δέκα από αυτούς από την Θράκη,  ενώ πολλοί ακόμη έλληνες φίλαθλοι επέλεξαν να βρεθούν κοντά στην Εθνική κλείνοντας μεμονωμένα ταξίδια με τον συνολικό αριθμό των φιλάθλων από την Ελλάδα που βρέθηκε στην κροατική πρωτεύουσα να ξεπερνάει τους 200. Ανάμεσα στους Ξανθιώτες βρίσκονταν οι «φανατικοί» φίλοι της Εθνικής Μπάμπης και Χρήστος Μιχαηλίδης, αλλά και οι Γιάννης Παπούδης και Γιάννης Ανδρεάδης και φυσικά ο Πόλυς Φωτιάδης, ο οποίος σχολίασε και τις όμορφες στιγμές που είχαν οι Θρακιώτες που ταξίδεψαν στην πρωτεύουσα της Κροατίας και εκτός του γηπέδου.

«Το Ζάγκρεμπ είναι μία όμορφη πόλη η οποία μπορεί να χαρακτηριστεί και… μπασκετική, καθώς η Κροατία έχει μεγάλη αγάπη για το άθλημα. Σε δημόσιους χώρους και καταστήματα έχουμε συναντήσει μεγάλους αστέρες του μπάσκετ του παρελθόντος όπως ο Στόγιαν Βράνκοβιτς και άλλοι ξένοι παίκτες αλλά και τον δικό μας Παναγιώτη Γιαννάκη. Βέβαια έχουμε συναντηθεί και με τους τωρινούς παίκτες της Εθνικής πριν και μετά τους αγώνες και στο ξενοδοχείο της ομάδας, ενώ υπήρξε και μία εκδήλωση προς τιμήν των “Πελαργών” με την παρουσία παικτών, μελών της αποστολής, δημοσιογράφων που καλύπτουν τη διοργάνωση κ.α. Ιδιαίτερη στιγμή ήταν όταν επισκεφθήκαμε το μουσείο “Ντράζεν Πέτροβιτς” που είναι αφιερωμένο στη μνήμη του διάσημου Κροάτη μπασκετμπολίστα που “έφυγε” σε μικρή ηλικία από τη ζωή λόγω τροχαίου δυστυχήματος», ανέφερε ο Πόλυς Φωτιάδης.

Μπορεί οι πιο πολλοί από τους Θρακιώτες οπαδούς να απόλαυσαν τον προημιτελικό με το Βέλγιο και την πρόκριση της Εθνικής Ομάδας στην οκτάδα από την… τηλεόραση, ωστόσο ήδη έχουν ξεκινήσει τις διαδικασίες για να βρουν τον τρόπο του νέου ταξιδιού στην Γαλλία. Ο επόμενος αγώνας της Εθνικής στην Λίλ είναι ο προημιτελικός την Τρίτη και εφόσον προκριθούμε, την Πέμπτη έχει τον ημιτελικό και την άλλη Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου, ημέρα των εκλογών στην Ελλάδα, στο μεγάλο τελικό…