Πονοκέφαλος σε Γαβριηλίδη για το πότε θα γίνει ο επαναληπτικός ΑΕΚ-Ολυμπιακού

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Παναγιώτης Τζαμπαζλής

–  Δυσκολίες αντιμετωπίζει η Επιτροπή Κυπέλλου της ΕΠΟ, πρόεδρος της οποίας είναι ο πρόεδρος της ΕΠΣ Θράκης Μάνος Γαβριηλίδης, αναφορικά με τον προγραμματισμό του αγώνα ΑΕΚ-Ολυμπιακός. Η ρεβάνς της προημιτελικής φάσης στο ΟΑΚΑ επρόκειτο να γίνει 4 ή 5 Μαρτίου, βάσει του προγράμματος, αλλά προκύπτουν πολλά εμπόδια.

Αρχικά, ο Ολυμπιακός παίζει τη Δευτέρα (2/3) με τον Αστέρα Τρίπολης για τη Super League, οπότε το ματς δεν μπορεί να γίνει τις επόμενες 48 ώρες, δηλαδή πριν τις 21:30 το βράδυ της Τετάρτης  4/3.

Αρχική πρόθεση της ΕΠΟ ήταν να γίνει την Πέμπτη 5/3 στις 19:30, αλλά για εκείνη την ημέρα υπάρχει η (δικαιολογημένη) ένσταση της αστυνομίας, μιας και για την ίδια μέρα είναι προγραμματισμένο να γίνει το παιχνίδι μπάσκετ του Παναθηναϊκού με την Μπαρτσελόνα στο κλειστό του ΟΑΚΑ για την Ευρωλίγκα.

Ο κίνδυνος συνάντησης των οπαδών της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού (και ίσως και του Ολυμπιακού!!!) στους χώρους των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων είναι πολύ μεγάλος, όπως και αυτός των επεισοδίων. Για αυτό και η αστυνομία είναι ανένδοτη και στην περίπτωση αυτή εννοείται ότι έχει προτεραιότητα το ευρωπαϊκό παιχνίδι.

Η Επιτροπή Κυπέλλου της ΕΠΟ, του Μάνου Γαβριηλίδη, βρίσκεται σε επαφή με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, προκειμένου να βρεθεί λύση. Αρχικά θα συζητηθεί το ενδεχόμενο με τη Super League το ματς πρωταθλήματος του Ολυμπιακού με τον Αστέρα να γίνει Κυριακή, ενώ θα ζητηθεί από την αστυνομία να πει τη θέση της.

 

Πάντως δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο αναβολής του αγώνα Κυπέλλου, για την επόμενη εβδομάδα, 11 ή 12 Μαρτίου, αλλά αυτό θεωρείται ως η έσχατη λύση (και θα ενέχει κίνδυνο νέας αναβολής, στην περίπτωση που ο Ολυμπιακός προκριθεί στο Europa League και έχει άλλους δύο αγώνες μέσα στον Μάρτιο για τα ευρωπαϊκά κύπελλα).

 

Γεγονός είναι ότι ο Ολυμπιακός επιθυμεί την αναβολή, καθώς έχει ένα εξαιρετικά φορτωμένο πρόγραμμα. Αυτό το Σάββατο παίζει στο Καραϊσκάκης με τον Εργοτέλη, την Πέμπτη 19/2 εκτός έδρας με την Ντνίπρο για την Ευρώπη, την Κυριακή 22/2 με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, την Πέμπτη 26/2 τη ρεβάνς με τη Ντνίπρο και τη Δευτέρα 2/3, επίσης στο Καραϊσκάκης, με τον Αστέρα Τρίπολης.

Με άλλα λόγια, μέχρι και την ρεβάνς θα έχει δώσει τέσσερα  δύσκολα παιχνίδια (με τη Ντνίπρο μέσα και έξω, Παναθηναϊκό και Αστέρα), μέσα σε 12 ημέρες, μόλις, ημέρες. Το επόμενο δηλαδή, με την ΑΕΚ, θα ήταν το πέμπτο στη σειρά, χωρίς ανάσα. Έκτο, αν βάλουμε και αυτό με την ΑΕΚ που προηγήθηκε. Έβδομο, αν προσθέσουμε και το ματς της περασμένης Κυριακής με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Από την πλευρά της, η ΑΕΚ σύμφωνα με πληροφορίες του ThrakiSportS απέστειλε έγγραφο στην ΕΠΟ και ζήτησε το ματς να γίνει Τετάρτη 4 Μαρτίου. Όπως προαναφέρθηκε, Τετάρτη το ματς δεν μπορεί να γίνει αν διεξαχθεί Δευτέρα το Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης εκτός και αν ξεκινήσει 48 ώρες μετά το τέλος αυτού του ματς, δηλαδή στις 21:45.

Αυτό είναι κάτι που σίγουρα δεν αρέσει στον Ολυμπιακό αλλά το καλοβλέπει εκτός από την ΑΕΚ και το συνδρομητικό κανάλι Ote TV που έχει τα δικαιώματα της αναμέτρησης. Είναι μια πρόταση πολύ πιο ισχυρή από το να πάει το παιχνίδι πχ για τις 15:00 το μεσημέρι της Πέμπτης 5/3, ώστε να υπάρχει μια διαφορά 3-4 ωρών από το ευρωπαϊκό ματς του μπασκετικού Παναθηναϊκού.

Αυτή είναι μια άλλη πρόταση που έχει πέσει στο τραπέζι αλλά φέρεται να απορρίπτει η Αστυνομία. Σε κάθε περίπτωση, η απόφαση για το πότε θα γίνει το ΑΕΚ-Ολυμπιακός θα ληφθεί στις αρχές ερχόμενης εβδομάδας και η ουσία είναι ότι στην κόντρα των δύο ομάδων και των ιδιοκτητών τους Βαγγέλη Μαρινάκη και Δημήτρη Μελισσανίδη έχει πλέον μπει για τα καλά στην μέση η Επιτροπή Κυπέλλου του Μάνου Γαβριηλίδη.

Και είναι αλήθεια ότι όπου και αν καταλήξει με την απόφασή του ο κομοτηναίος παράγοντας και η Επιτροπή του, σίγουρα θα υπάρξει κάποια πλευρά που θα γκρινιάξει…