Συμμετοχή με επιτυχία του τμήματος Στίβου του Εθνικού σε ημερίδα στην Θεσσαλονίκη

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

– Τεράστια εμπειρία για τους μικρούς, αλλά και μεγαλύτερους αθλητές στίβου του Εθνικού, ήταν η συμμετοχή σε ημερίδα στίβου στο Παλέ ντε σπορ Θεσσαλονίκης, ανάμεσα στον ΠΑΟΚ, Άρη, Ηρακλή, Εθνικού, αλλά και της νέας ομάδας της Αρναίας. 

 

Στους αγώνες συμμετείχαν περίπου 500 αθλητές-τριες από 7-17 ετών. Η αναγνώριση των «κορυφαίων» της Βορείου Ελλάδος, στο όνομα του Εθνικού και της δυναμικής ομάδας στίβου της Αλεξανδρούπολης, φάνηκε και από την βράβευση της ομάδας, από τους διοργανωτές. Οι συμμετέχουσες ομάδες της Θεσσαλονίκης υποσχέθηκαν να ανταποκριθούν στην πρόσκληση του Εθνικού για τη συμμετοχή τους στους 2ους Ορφικούς αγώνες στίβου της Αλεξανδρούπολης, την προσεχή άνοιξη.

Όσον αφορά την ημερίδα μέσα σε γιορτινή ατμόσφαιρα, οι μικροί αθλητές έως 10 ετών αγωνίσθηκαν στο πρωτάθλημα KIDSATHLETICS, με μικτές ομάδες από όλα τα σωματεία, φωτογραφήθηκαν με τον Άγιο Βασίλη αλλά έφτιαξαν και στολίδια για το Χριστουγεννιάτικο δένδρο των αγώνων.

Τα μεγαλύτερα παιδιά, εκκολαπτόμενοι αλλά και προχωρημένοι αθλητές του Εθνικού, έδειξαν τα προσόντα τους πετυχαίνοντας σπουδαίες επιδόσεις στα αγωνίσματα των 60 μέτρων του μήκους και ύψους. Τις εντυπωσιακότερες επιδόσεις πέτυχαν ο 16χρονος Μάρκος Αλεξάκης στο ύψος με 1.70, η 14χρονη Χριστίνα Αλεξιάδη στα 60 μέτρα με 8.30, η 12χρονη Ανδρονίκη Χωρινού στο μήκος 4.98 και η 13χρονη Μαρίνα Γεωργίτση στα 50 μέτρα με 7.8.

Ατομικές επιδόσεις και πολλές υποσχέσεις για το μέλλον έδωσαν η Ζωή Ηλιοπούλου, Μαρίνα Παπαδοπούλου, Μαρίνα Καραφυλλίδου, Μανώλης Αποστολίδης, Χριστίνα Τσιακίρη, Παύλος Χατζούδης, Κώστας Μαυρίδης, Χαμολή Οργκές, αλλά οι μικρότεροι Πασχαλίνα Ηλιάδου, Σίλια Σαρακιώτη και Μυρτώ Μανάργια.

Το τμήμα στίβου του Εθνικού με ανακοίνωση του συγχαίρει όλους του συμμετέχοντες αθλητές και αθλήτριες του σωματείου, αλλά και ευχαριστεί από καρδιάς το αδερφό σωματείο του ΠΑΟΚ και τα σωματεία του Άρη, Ηρακλή και Αρναίας για την φιλοξενία.

Για την ιστορία η αποστολή της ομάδας, μετά από τόσο πετυχημένη αγωνιστική παρουσία, απόλαυσε Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στον πολυχώρο COSMOS της Θεσσαλονίκης. Επόμενο ραντεβού το BAZAAR του Εθνικού το πρωί του Σαββάτου 20/12 μπροστά από το Δημαρχείο.