Από ένα μετάλλιο Εθνικός και Φάρος Αλεξανδρούπολης στο Πανελλήνιο της Δράμας

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Λεωνίδας Κάλφας

–  Στις μικρές ηλικίες η επιτραπέζια αντισφαίριση πρέπει να είναι πρώτα απ’ όλα ψυχαγωγία και διασκέδαση. Στο όπεν της Δράμας, το οποίο ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Κυριακής, αυτή ακριβώς η οπτική εφαρμόστηκε και με το παραπάνω, σε βαθμό, που εκτός από τα παιδιά το απόλαυσαν και οι συνοδοί τους! Οι αγώνες ολοκληρώθηκαν με δύο θρακιώτικα μετάλλια, ένα από τον Γιώργο Μίλια του Φάρου στους παμπαίδες και ένα από την θεοδώρα Βασιλειάδου του Εθνικού στις παγκορασίδες.

 

Μετά την περσινή πρώτη παρουσία της στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα και τις 150 συμμετοχές, η πανέμορφη βορειοελλαδίτικη πόλη βρήκε τώρα ακόμα μεγαλύτερη ανταπόκριση στο κάλεσμά της. Συγκέντρωσε 197 αθλητές κι αθλήτριες, που είναι ο υψηλότερος αριθμός στη φετινή αγωνιστική περίοδο και τους άφησε με τις καλύτερες εντυπώσεις. Σωστή οργάνωση από την Τοπική Επιτροπή Bόρειας Ελλάδας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α., καθοριστική βοήθεια από τον δήμο Δράμας και τον τοπικό Αθλητικό Σύλλογο Επιτραπέζια Αντισφαίρισης, αλλά και γιορτινό κλίμα, που έδωσε άλλο χρώμα στο 8ο event της σειράς. 

Η πασίγνωστη Ονειρούπολη είχε ήδη ανοίξει τις πύλες της και μέσα στους χιλιάδες επισκέπτες της ήταν μικροί και μεγάλοι από τις αποστολές των σωματείων. Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν με τις βόλτες στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, χάρηκαν και τους αγώνες στο δημοτικό κλειστό γυμναστήριο «Δημήτρης Κραχτίδης», όπου καταγράφηκαν μία σειρά από συναρπαστικά παιχνίδια. Την 1η θέση κατέκτησαν ο Πάρις Ζώνιος στους νέους, η Κωνσταντίνα Παρίδη στις νεάνιδες, ο Βασίλης Αντωνιάδης στους παίδες, η Ελισάβετ Τέρπου στις κορασίδες, ο Ζήσης Δουκέρης στη μεγάλη κατηγορία των παμπαίδων (Α), ο Σωκράτης-Βησσαρίων Γιαννούτσος στη μικρή κατηγορία των παμπαίδων (Β) και η Δέσποινα Μυτακίδου στις παγκορασίδες.  

Οι 197 συμμετοχές περιλάμβαναν 60 παμπαίδες (35 στην κατηγορία Α και 28 στη Β), 56 παίδες, 22 έφηβοι, 31 παγκορασίδες, 19 κορασίδες και 9 νεανίδες. Προέρχονταν από 51 σωματεία και 13 περιοχές της χώρας. Από την Θράκη οι συμμετοχές ήταν από Αλεξανδρούπολη και Κομοτηνή. Επίσης αγωνίστηκαν αθλητές κι αθλήτριες από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τη Φλώρινα, τις Σέρρες, την Καβάλα, τη Βέροια, την Κόρινθο, τα Χανιά, την Έδεσσα και τα Ιωάννινα και φυσικά την οικοδέσποινα και πολύ δραστήρια στο άθλημα, Δράμα. Σε κάθε κατηγορία έγιναν όμιλοι στην αρχή και νοκ άουτ ματς με διαβάθμιση για όλους στη δεύτερη φάση. Χρησιμοποιήθηκαν συνολικά 14 τραπέζια.

Το Σάββατο η δράση τελείωσε σύμφωνα με το πρόγραμμα στο κλείσιμο 12ώρου, ενώ την Κυριακή «τράβηξε» λίγο παραπάνω επειδή είχε πολλά αμφίρροπα παιχνίδια η διαβάθμιση για αθλητές, που είχαν τερματίσει τις δύο πρώτες θέσεις των ομίλων τους. Στους παμπαίδες η μεγάλη κατηγορία ήταν για αθλητές γεννημένους το 2003 και η άλλη για όσους έχουν γεννηθεί το 2004 κι έπειτα.

Τις απονομές των επάθλων έκαναν ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών του δήμου Δράμας Άγγελος Σολάκης στους νέους και στις νεάνιδες, η γενική γραμματέας του Α.Σ.Ε.Α Δράμας Τατιάνα Κομπόκη στις κορασίδες και στους παίδες, ο προπονητής του Εθνικού Αλεξανδρούπολης Παράσχος Αβραμίδης στις παγκορασίδες και ο εκτελών χρέη προέδρου στην Τεχνική Επιτροπή της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Σαράντης Γιαννούτσος στις δύο κατηγορίες των παμπαίδων.

Επίσης, έγιναν και δύο βραβεύσεις προς τους συνδιοργανωτές από την Τοπική Επιτροπή Βόρειας Ελλάδας. Απένειμε τιμητικές πλακέτες στον αντιδήμαρχο Οικονομικών του δήμου Δράμας Άγγελο Σολάκη για τη συμβολή της τοπικής αυτοδιοίκησης στη διοργάνωση του τουρνουά και στον πρόεδρο του Α.Σ.Ε.Α Δράμας Βασίλη Καραουλάνη για την αμέριστη βοήθεια του τοπικού σωματείου. Από τη διοίκηση της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. παρέστησαν στους αγώνες ο πρόεδρος Μανώλης Κολυμπάδης, ο α’ αντιπρόεδρος και πρόεδρος της Τ.Ε. Βόρειας Ελλάδας Χρήστος Τριγωνάς και το μέλος του Δ.Σ. και γραμματέας της Τ.Ε. Αναστασία Κοκκίνου, ενώ έδωσε το «παρών» και η ταμίας της Τ.Ε. Μελίνα Φωτιάδου. 

Οι νικητές και οι νικήτριες σε κάθε κατηγορία:

ΝΕΟΙ:
1. Πάρις Ζώνιος (Α.Ο. Ταταύλα)
2. Γιάννης Πετρόπουλος (Π.Κ.Δ. Ταύρου)
3. Γιώργος Σταματούρος (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)
4. Ξάνθος Παναγόπουλος (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

ΝΕΑΝΙΔΕΣ:
1. Κωνσταντίνα Παρίδη (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)
2. Ευαγγελία-Μαρία Οικονόμου (Γ.Α.Ο. Πειραιά)
3. Ιφιγένεια Ισαμπάλογλου (Α.Ο. Άρης 2006)
4. Τριάδα Ντελ Ρόσσο (Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας)

ΠΑΙΔΕΣ:
1. Βασίλης Αντωνιάδης (Α.Ο. Καρέα)
2. Κωνσταντίνος Στάμου (Γ.Α.Σ. Ελευσίς)
3. Κωνσταντίνος Καραμαντζιάνης (Παράδεισος Αμαρουσίου)
4. Ιωάννης Νασίκας (Παράδεισος Αμαρουσίου)

ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:
1. Ελισάβετ Τέρπου (Α.Ο. Άρης 2006)
2. Ιωάννα Γερασιμάτου (Γ.Α.Ο. Πειραιά)
3. Αγγελίνα-Χριστίνα Δεβελέκου (Α.Ε. Αθηνά Μαγκουφάνα)
4. Ευαγγελία Φραντζεσκάκη (Ο.Α. Χανίων)

ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ Α:
1. Ζήσης Δουκέρης (Α.Ο. Διόνυσου)
2. Ιάκωβος Αϊβατίδης (Γ.Σ. Μακάμπη)
3. Γιώργος-Μιχάλης Ανδρουλάκης (Ρουφ 80)
4. Ηλίας Σταματόπουλος (Α.Σ. Φάρος Αλεξανδρούπολης)

ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ Β:
1. Σωκράτης-Βησσαρίων Γιαννούτσος (Α.Ο. Νέου Φαλήρου)
2. Ανδρέας Καραμούτης (Α.Σ.Ε.Α. Βέροιας)
3. Γιώργος Μίλιας (Α.Σ. Φάρος Αλεξανδρούπολης)
4. Σωτήρης Σαπάκος (Αίας Ευόσμου)

ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:
1. Δέσποινα Μυτακίδου (Α.Κ. Ζωγράφου)
2. Μαίρη Κουκουτού (Α.Ο.Ν. Φαλήρου)
3. Θεοδώρα Βασιλειάδου (Εθνικός Αλεξανδρούπολης)
4. Μαλαματένια Παπαδημητρίου (Α.Ο.Ν. Φαλήρου)