Η ΕΠΟ απεφάνθη: πέφτουν πέντε από την Γ’ Εθνική! Τα δεδομένα για Έβρο Σουφλίου και Εθνικό Αλεξανδρούπολης…

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Παναγιώτης Τζαμπαζλής

–  Το θέμα του αριθμού των ομάδων που θα υποβιβαστούν από τη Γ’ Εθνική στα τοπικά πρωταθλήματα έκλεισε σήμερα στο ΔΣ της ΕΠΟ. Το συμβούλιο της Ομοσπονδίας αποφάσισε πως τελικά θα υποβιβαστούν συνολικά 19 ομάδες στα τοπικά στο τέλος της σεζόν.

Αυτό σημαίνει πως από τους ομίλους 1 (που αφορά Έβρο Σουφλίου και Εθνικό Αλεξανδρούπολης), 2 και 3 υποβιβάζονται οι τελευταίες 5 ομάδες, ενώ από τον 4ο, που έχει λιγότερες, υποβιβάζονται οι τέσσερις τελευταίες.

Αναλυτικά:

1ος όμιλος: υποβιβάζονται οι ομάδες που θα τερματίσουν από την 12η θέση

2ος όμιλος: υποβιβάζονται οι ομάδες που θα τερματίσουν από την 12η θέση

3ος όμιλος: υποβιβάζονται οι ομάδες που θα τερματίσουν από την 11η θέση

4ος όμιλος: υποβιβάζονται οι ομάδες που θα τερματίσουν από την 11η θέση

Με βάση αυτά τα δεδομένα και με βάση την διαμορφωθείσα κατάσταση μετά τις έξι πρώτες αγωνιστικές, αυτή τη στιγμή το Σουφλί βρίσκεται μεν στην κορυφή και δεν θα είχε πρόβλημα υποβιβασμού, ωστόσο ο Εθνικός που βρίσκεται στην 12η θέση του βαθμολογικού πίνακα θα επέστρεφε στο τοπικό πρωτάθλημα της ΕΠΣ Έβρου αν ολοκληρωνόταν σήμερα το πρωτάθλημα.

Ωστόσο είναι ακόμα νωρίς, η κατάσταση είναι ρευστή, εκεί μπορεί να βρεθεί ο οποιοσδήποτε με δυο-τρία ανεπιτυχή αποτελέσματα και για τον λόγο αυτό όλοι οφείλουν να αντιληφθούν ότι ο μαραθώνιος θα είναι πολύ δύσκολος ώστε να καταφέρουν οι ομάδες του Έβρου να παραμείνουν στην Κατηγορία.

 

Ενδεικτική είναι η ανακοίνωση του Έβρου Σουφλίου: “Ενημερωνουμε τους φιλαθλους της ομαδας μας , και οχι μονο , οτι η ΕΠΟ αποφασισε οτι για την αγωνιστικη περιοδο 2014-1015 απο τον πρωτο ομιλο της Γ Εθνικης , που συμμετεχει μεχρι στιγμης με επιτυχια η ομαδα μας , θα υποβιβαστουν 5 ομαδες. Ελπιζουμε ο Εβρος Σουφλιου να μην ειναι μεσα σε μια απο αυτες”.

Μπορεί ουσιαστικά να βρισκόμαστε ακόμα στην έναρξη του πρωταθλήματος, όμως οι διαφορές των ομάδων είναι μικρές, κάθε πόντος μετράει και επίσης πολύ σημαντική είναι (και οφείλει να είναι) η συμβολή του κόσμου, αρχής γενομένης από την προσεχή Κυριακή που τόσο ο Έβρος Σουφλίου όσο και ο Εθνικός αγωνίζονται εντός έδρας με Καμπανιακό και Καστοριά αντίστοιχα…