Ανέβηκε η στάθμη στον Έβρο ποταμό

Σε ενημέρωση που παρείχε ο κ. Πέτροβιτς στο Ράδιο Έβρος 97,1 δήλωσε πως, η Πολιτική προστασία έχει πληροφορήσει τους Δήμους να προειδοποιήσουν τους πολίτες ώστε να λάβουν τα σχετικά μέτρα σε περίπτωση που σημειωθούν πλημμύρες. Όλες οι υπηρεσίες βρίσκονται σε επιφυλακή καθώς η στάθμη έχει ξεπεράσει το όριο επιφυλακής του 4,70 και είναι στο 4,90, ενώ οι βροχές στη Βουλγαρία συνεχίζονται.

 

Στοιχείο που δυσχεραίνει την αντιμετώπιση της κατάστασης είναι η ελλιπής ενημέρωση από επίσημες υπηρεσίες της Βουλγαρίας και η ροή πληροφοριών περιορίζεται από τα ρεπορτάζ των ΜΜΕ της γείτονος χώρας. Στόχος της Περιφέρειας είναι η δημιουργία δικτύων ενημέρωσης μεταξύ των δύο χωρών, ούτως ώστε να υπάρχει αποτελεσματική διαχείριση τέτοιων καταστάσεων. Ένα ακόμα αγκάθι στη συγκεκριμένη υπόθεση, είναι η υπολειτουργία της αρμόδιας υπηρεσίας διαχείρισης Έβρου ποταμού η οποία στελεχώνεται από δύο άτομα και είναι πρακτικά ανήμπορη να εκτελέσει το έργο για το οποίο συστάθηκε. Ο κ. Πέτροβιτς προβληματίζεται για τις αποφάσεις που παίρνονται από την κυβέρνηση για αυτό το ζήτημα, καθώς δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και δεν δίνουν οριστική λύση. “Η Περιφέρεια είναι αποφασισμένη να δώσει λύση, αλλά πρέπει και η Αθήνα να το καταλάβει”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πηγή: www.radioevros.gr

Σε ενημέρωση που παρείχε ο κ. Πέτροβιτς στο Ράδιο Έβρος 97,1 δήλωσε πως, η Πολιτική προστασία έχει πληροφορήσει τους Δήμους να προειδοποιήσουν τους πολίτες ώστε να λάβουν τα σχετικά μέτρα σε περίπτωση που σημειωθούν πλημμύρες. Όλες οι υπηρεσίες βρίσκονται σε επιφυλακή καθώς η στάθμη έχει ξεπεράσει το όριο επιφυλακής του 4,70 και είναι στο 4,90, ενώ οι βροχές στη Βουλγαρία συνεχίζονται. Στοιχείο που δυσχεραίνει την αντιμετώπιση της κατάστασης είναι η ελλιπής ενημέρωση από επίσημες υπηρεσίες της Βουλγαρίας και η ροή πληροφοριών περιορίζεται από τα ρεπορτάζ των ΜΜΕ της γείτονος χώρας. Στόχος της Περιφέρειας είναι η δημιουργία δικτύων ενημέρωσης μεταξύ των δύο χωρών, ούτως ώστε να υπάρχει αποτελεσματική διαχείριση τέτοιων καταστάσεων. Ένα ακόμα αγκάθι στη συγκεκριμένη υπόθεση, είναι η υπολειτουργία της αρμόδιας υπηρεσίας διαχείρισης Έβρου ποταμού η οποία στελεχώνεται από δύο άτομα και είναι πρακτικά ανήμπορη να εκτελέσει το έργο για το οποίο συστάθηκε. Ο κ. Πέτροβιτς προβληματίζεται για τις αποφάσεις που παίρνονται από την κυβέρνηση για αυτό το ζήτημα, καθώς δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και δεν δίνουν οριστική λύση. “Η Περιφέρεια είναι αποφασισμένη να δώσει λύση, αλλά πρέπει και η Αθήνα να το καταλάβει”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

RadioEvros.gr http://www.radioevros.gr/2014/10/anebike-i-stathmi-ston-ebro-potamo/ | Ράδιο Έβρος