Εγκλωβίστηκε σε τελωνείο του Έβρου το λεωφορείο της Μπορούσια Ντόρτμουντ

Ανταπόκριση από την Κωνσταντινούπολη: Σωτήρης Σαρμπεζούδης

–  Στα σύνορα της Τουρκίας στην Θράκη, στην περιοχή της Αδριανούπολης, την ευρύτερη περιοχή της Ορεστιάδας δηλαδή, εγκλωβίστηκε το πούλμαν της Μπορούσια Ντόρτμουντ, όπως έγινε γνωστό λίγες ώρες πριν την αναμέτρηση της γερμανικής ομάδας, στην οποία αγωνίζεται και ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, με την Γαλατάσαράι.

Συγκεκριμένα, το λεωφορείο κόλλησε στο τελωνείο του Καπίκουλέ, στην πύλη του Καπετάν Αντόνοβο, για περισσότερο από μιάμισι ώρα. Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα στην Τουρκία, έπεσε θύμα μιας αποτυχίας του συστήματος ασφαλείας στον έλεγχο των εισερχόμενων προς Τουρκία, με αποτέλεσμα να μην επιτραπεί η είσοδός του για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η αναμονή δεν έγινε σε οποιοδήποτε σημείο αλλά στο συνοριακό σημείο με την μεγαλύτερη διέλευση ανθρώπων και εμπορευμάτων στην Ευρώπη και το δεύτερο μεγαλύτερο του κόσμου. Πρόκειται για σημείο στην περιοχή του τριεθνούς, λίγο πάνω από το τελωνείο στις Καστανιές, που ουσιαστικά συνδέει την Τουρκία με την Βουλγαρία.

Οι ποδοσφαιριστές της ομάδας της Ντόρτμουντ δεν ήταν φυσικά μέσα στο λεωφορείο, αφού ταξίδεψαν την Τρίτη αεροπορικώς για την Κωνσταντινούπολη. Μέσα στο λεωφορείο της ομάδας, ωστόσο, υπήρχαν υλικά που μεταφέρονταν για λογαριασμό του γερμανικού συλλόγου, ενόψει της αναμέτρησης για την τρίτη αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο οδηγός του λεωφορείου και τρεις υπάλληλοι της Μπορούσια εγκλωβίστηκαν μαζί με το όχημα στα σύνορα, εξαιτίας αυτού του προβλήματος στο σύστημα των υπολογιστών του τελωνείου, αναφέρουν τα δημοσιεύματα που έκαναν το πρωί την εμφάνισή τους στον τουρκικό Τύπο.

Το περιστατικό επιβεβαίωσε ο Περιφερειακός Διευθυντής Θράκης Τελωνείων και Εμπορίου της Τουρκίας Μουσλούμ Γιαλτσίν, που εξήγησε  ότι το λεωφορείο της Μπορούσια Ντόρτμουντ έπεσε θύμα ενός γενικότερου προβλήματος που παρουσιάστηκε στις ιντερνετικές συνδέσεις των τελωνείων σε όλη την Τουρκία, περίπου στις πέντε το απόγευμα.

Μόλις αποκαταστάθηκε το πρόβλημα, το λεωφορείο απεγκλωβίστηκε από τον Έβρο και συνέχισε το ταξίδι του για την Κωνσταντινούπολη. Ο αγώνας Γαλατά – Μπορούσια είναι προγραμματισμένος για τις 9.45 το βράδυ.