Βόμβα! Προς αποχώρηση από το πρωτάθλημα ο Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου!

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Δημήτρης Μπακιρτζής

–  Ο Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου μπορεί να κέρδισε στην πρεμιέρα με 3-1 τον ΠΑΟ Κοσμίου, στο θεωρητικά μεγάλο ντέρμπι της πρώτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1 Κατηγορίας ΕΠΣ Θράκης, ωστόσο αυτή ενδέχεται να αποτελέσει την μοναδική νίκη των περσινών πρωταθλητών, καθώς υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να αποχωρήσουν από το πρωτάθλημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThrakiSportS, ο βασικός χρηματοδότης της ομάδας Μεχμέτ Μεχμέτ συγκέντρωσε πριν την αναμέτρηση τους παίκτες και τους αποκάλυψε ότι ο ίδιος δυστυχώς έχει φτάσει πλέον στα όριά του και δεν μπορεί  να συνεχίσει να την χρηματοδοτεί, στον βαθμό που το έκανε μέχρι τώρα. Όπως τους είπε, μόνο τα τελευταία δύο χρόνια υπολογίζει ότι έχει δαπανήσει 30.000 ευρώ ώστε ο Μέγας Αλέξανδρος να μπορέσει να κάνει πρωταθλητισμό και να προσπαθήσει να διεκδικήσει την άνοδο στην Γ’ Εθνική μέσα από την ιδιαίτερα πολυέξοδη διαδικασία των μπαράζ.

Ο κ. Μεχμέτ, επιχειρηματίας ιδιαίτερα γνωστός στην τοπική κοινωνία καθότι έχει διατελέσει τρεις φορές αντιδήμαρχος Ιάσμου αλλά και γνωστός στο φίλαθλο κοινό όλης της Ροδόπης μιας και για αρκετά χρόνια στο παρελθόν αγωνίστηκε ως παίκτης στον Πανθρακικό, αποκάλυψε ότι έχει κάνει κρούσεις πολλές φορές σε άλλους επιφανείς παράγοντες της κοινωνίας του Ιάσμου αλλά δεν βρήκε ανταπόκριση. Μέχρι και το γήπεδο όπου αγωνίζεται ο Μέγας, το οποίο τυγχάνει Δημοτικό, φροντίζει ο ίδιος με δικά του έξοδα και μέσα να είναι στην καλή κατάσταση που βρίσκεται, ώστε να φιλοξενεί αγώνες του πρωταθλήματος.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι έχει στερέψει οικονομικά και στην συγκεκριμένη χρονική περίοδο το μόνο για το οποίο μπορεί να δεσμευθεί προς τους παίκτες είναι να συνεχίσει να πληρώνει το κόστος για τις διαιτησίες και θα συνεχίσει να ψάχνει για κάποιον ή κάποιους οικονομικούς παράγοντες να τρέξουν την ομάδα. Όπως ενημέρωσε τους παίκτες, θα σεβαστεί και θα κατανοήσει την όποια απόφασή τους, αλλά θέλησε να είναι ειλικρινής απέναντί τους.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αμέσως μετά οι παίκτες πραγματοποίησαν σύσκεψη και αποφάσισαν να αγωνιστούν μεν κανονικά στο παιχνίδι της 1ης αγωνιστικής με το Κόσμιο, αλλά να επανεξετάσουν την στάση τους αμέσως μετά, με πιο πιθανό σενάριο να οδηγηθεί στην διάλυση η ομάδα και στην αποχώρηση από το πρωτάθλημα εφόσον δεν βρεθεί νέος χρηματοδότης μέχρι την άλλη επόμενη αγωνιστική. Αρκετοί παίκτες άλλωστε έρχονται από την Κομοτηνή και χρειάζεται κάποιος τουλάχιστον να πληρώνει βενζίνες για τις μετακινήσεις τους.

Κατά συνέπεια, ο Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου, η ομάδα που τις δύο τελευταίες χρονιές κατέκτησε τον τίτλο στην ΕΠΣ Θράκης, είναι ένα βήμα πριν τον γκρεμό. Και όλα αυτήν την στιγμή δείχνουν ότι δεν θα μπορέσει να τον αποφύγει, εκτός και αν προκύψει κάποιος ενδιαφερόμενος ή ενδιαφερόμενοι να βάλουν  το χέρι στην τσέπη και να αναλάβει να τρέξει αυτός την ομάδα…