Δεν θα ισχύσουν στα πλέι οφ οι κάρτες διαρκείας του Εθνικού (ούτε καν οι gold)

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

–  Τον τελευταίο του εντός έδρας αγώνα για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος δίνει το Σάββατο ο Εθνικός στο “Μιχάλης Παρασκευόπουλος” και με ανακοίνωση που εξέδωσε η ομάδα, καλεί τον κόσμο να δώσει δυναμικό παρών για ακόμα μια φορά.

Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό θα είναι το τελευταίο παιχνίδι στο οποίο θα γίνουν δεκτές οι κάρτες διαρκείας, μπλε και gold, καθώς ασφαλείς πληροφορίες του ThrakiSportS αναφέρουν ότι η διοίκηση του Εθνικού προσανατολίζεται να μην ισχύσουν τα διαρκείας στους κρισιμότερους αγώνες της χρονιάς, αυτούς των πλέι οφ!!!

Ο πρόεδρος του ΤΑΑ Γιάννης Τζίμας δεν κρύβει ότι υπάρχει σοβαρότατο οικονομικό πρόβλημα αυτή τη στιγμή στην ομάδα και ότι χρειάζονται άμεσα χρήματα – και τα μόνα έσοδα που μπορεί να προσδοκά στην συγκεκριμένη χρονική συγκυρία είναι αυτά των εισιτηρίων. Όμως στον αγώνα του Σαββάτου με την Κηφισιά αυτά θα είναι σε μεγάλο βαθμό περιορισμένα, αφού μεγάλο μέρος της εξέδρας γεμίζει από τους κατόχους των διαρκείας, που έσπευσαν να προπληρώσουν και να ενισχύσουν την ομάδα στην αρχή της σεζόν.

Στον Εθνικό δεν κρύβουν ότι επιθυμούν να αποφύγουν την Σύρο στα ημιτελικά λόγω του κόστους του ταξιδιού και για τον λόγο αυτό έχουν βγάλει τα κομπιουτεράκια. Επίσης, εύχονται να καταφέρουν να τερματίσουν σε μία από τις δύο πρώτες θέσεις, καθώς σε αυτήν την περίπτωση θα εξασφαλίσουν μίνιμουμ δύο και μάξιμουμ τρεις εντός έδρας αγώνες στα ημιτελικά – και επιπλέον από έναν έως τρεις εφόσον υπάρξει και πρόκριση στον μεγάλο τελικό. Σε αντίθεση περίπτωση, οι εντός έδρας αγώνες γίνονται μίνιμουμ ένας (όπως πέρυσι) και μάξιμουμ δύο, δηλαδή περιορίζονται κατά πολύ τα προσδοκώμενα έσοδα.

Σε αυτούς τους αγώνες λοιπόν, σύμφωνα με όσα φτάνουν στα αυτιά του ThrakiSportS, υπάρχει πρόθεση από την διοίκηση του ΤΑΑ Εθνικός να μην ισχύσουν τα διαρκείας (ούτε τα μπλε αλλά ούτε και τα ακριβά, τα χρυσά). Κατά συνέπεια, όσοι θελήσουν να παρακολουθήσουν του αγώνες της Αλεξανδρούπολης μέσα από το “Μιχάλης Παρασκευόπουλος”, θα κληθούν να πληρώσουν κανονικά εκ νέου εισιτήριο, φέρνοντας έτσι έσοδα στον σύνολο που μπορούν να φτάσουν και τα 15.000 ευρώ ανά αγώνα μόνο από τις εισπράξεις των εισιτηρίων στα πλέι οφ.

Αυτή δεν θα είναι η πρώτη φορά που ο Εθνικός θα ζητήσει εξτρά χρήματα από τους κατόχους διαρκείας την φετινή σεζόν. Στους τρεις ευρωπαϊκούς του αγώνες, στους κατόχους των χρυσών καρτών διαρκείας που στοίχιζαν 100 ευρώ επιτράπηκε η είσοδος, ενώ στους κατόχους των μπλε ζητήθηκε να πληρώσουν εισιτήριο – κάτι που είχε διευκρινιστεί ωστόσο από την αρχή της σεζόν.

Στο final four του Λιγκ Καπ, ζητήθηκαν εξτρά χρήματα από τους κατόχους τόσο των χρυσών όσο και των μπλε καρτών διαρκείας, με το επιχείρημα ότι η διοργάνωση δεν ήταν του Εθνικού αλλά της ΕΣΑΠ. Ωστόσο και λίγες ημέρες αργότερα, στους δύο εντός έδρας αγώνες κυπέλλου με Άρη και ΑΕΚ η διοίκηση του ΤΑΑ Εθνικός ζήτησε να ξαναβάλουν το χέρι στην τσέπη όσοι είχαν πληρώσει διαρκείας, ακόμα και οι… κάτοχοι των gold cards.

Εκεί το επιχείρημα δεν ήταν ότι αποτελεί διοργάνωση της ΕΟΠΕ και απαγορεύει κάτι τέτοιο, καθώς στους αγώνες κυπέλλου άλλων ομάδων ίσχυσαν κανονικά τα διαρκείας, αλλά τυπικά η διοίκηση του Εθνικού πάτησε επάνω στο γεγονός ότι στους όρους των καρτών διαρκείας δεν είχαν προβλεφθεί και οι αγώνες του κυπέλλου, οπότε δίνονταν το πάτημα για κάτι τέτοιο.

Το ίδιο πάτημα δίνεται και για τα πλέι οφ. Όποιοι προσέξουν τα ψιλά γράμματα των καρτών διαρκείας που δόθηκαν το καλοκαίρι, αναφέρεται ότι οι μπλε εξασφαλίζουν είσοδο στους αγώνες της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος ενώ οι gold εξασφαλίζουν είσοδο στους αγώνες της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος και της Ευρώπης.

Κατά συνέπεια, αποκαλύπτεται ότι ήδη από το καλοκαίρι η διοίκηση του ΤΑΑ Εθνικός είχε προβλέψει από τότε, ώστε να είναι τυπικά σωστή, για το ενδεχόμενο να ξαναζητήσει από τους οπαδούς να βάλουν το χέρι στην τσέπη, όταν έρθει η ώρα των πλέι οφ. Κάτι που έκανε και πέρυσι. Και αλήθεια είναι ότι, αν κάποιος οπαδός έχει δει όλους τους φετινούς αγώνες, δεν υπάρχει περίπτωση να μην πληρώσει και να στερηθεί του δικαιώματος να δει από κοντά την αγαπημένη του ομάδα στα πιο κρίσιμα ματς της σεζόν, στα οποία και θα κριθεί ο τίτλος.

Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να γίνεται και εκμετάλλευση της αγάπης του κόσμου. Ο σεβασμός των διοικήσεων προς τους οπαδούς των ομάδων, που ματώνουν και αυτοί οικονομικά για να τους συμπαρασταθούν, φαίνεται από κάτι τέτοιες μικρές λεπτομέρειες και καλό θα ήταν να τα σταθμίσουν όλα στην διοίκηση του ΤΑΑ Εθνικός, που επίσης ματώνει οικονομικά, πριν λάβουν τις οριστικές αποφάσεις…