Οι 9 τερματοφύλακες του Πανθρακικού και αυτός που «κρύβεται» πίσω τους!

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Δημήτρης Μπακιρτζής

–  Ο Δημήτρης Κουτσόπουλος υποβλήθηκε πρόσφατα σε χειρουργική επέμβαση και έχει τεθεί εκτός. Ο Ντίνο Σέρεμετ έχει δεχτεί επτά κίτρινες κάρτες και τιμωρήθηκε με δύο αγωνιστικές, αυτήν της περασμένης Κυριακής στην Βέροια και της προσεχούς Τετάρτης με τον Πλατανιά. Ο νεοαποκτηθείς Πασχαλάκης αποβλήθηκε από το ξεκίνημα της αναμέετρησης της Ημαθίας. Κάπως έτσι, ο Πανθρακικός απέμεινε με έναν μόνο μάχιμο τερματοφύλακα. Τον Γιώργος Αθανασιάδη.

Ο Αθανασιάδης κατάγεται από το Κιλκίς και ήρθε στον Πανθρακικό το καλοκαίρι του  2012 από τον Εθνικό Σόχου. Μετά την εντυπωσιακή του εμφάνιση το απόγευμα της Κυριακής, όχι μόνο διεκδικεί τον τίτλο του MVP της αγωνιστικής (σπάνιο για γκολκίπερ) αλλά στην ψηφοφορία που έχει διεξαχθεί μέχρι στιγμής και βρίσκεται στους δρόμου τα μισά, προηγείται με περίπου 60% και μεγάλη διαφορά από τους υπόλοιπους. Θα είναι ο άνθρωπος που αναγκαστικά θα υπερασπιστεί την εστία της ομάδας στο παιχνίδι με τον Πλατανιά (4/2, 17:15, ΔΑΚ Κομοτηνής, ζωντανή μετάδοση από το ThrakiSportS).

Η εμφάνισή του, αποδεικνύει εκτός των άλλων, την εξαιρετική δουλειά που γίνεται από τον Γιάννη Πλαβούκο, τον προπονητή τερματοφυλάκων του Πανθρακικού. Μια δουλειά που δεν αφορά μόνο την μεγάλη ομάδα, αλλά και τα τμήματα υποδομής.

Ο Πανθρακικός έχει δύο τερματοφύλακες στην ομάδα Κ20 του Νίκου Μπαχαρίδη: τον 19χρονο Θυμιανίδη και τον 18χρονο Κεχαγιά. Η Κ17 του Κώστα Γεμενετζή έχει τους Συνοδινό και Βλαδιμηρίδη, αμφότερους 17 ετών. Όσο για την Κ15 του Ζόραν Στοΐνοβιτς, έχει μόνο τον 15χρονο Γιώργο Τζελέπη που ωστόσο διαπρέπει και πρόσφατα κλήθηκε στην Εθνική Ομάδα της ηλικιακής κατηγορίας του.

Αυτοί είναι οι εννιά επαγγελματίες και ερασιτέχνες τερματοφύλακες του Πανθρακικού που καλούνται κάθε αγωνιστική να είναι ετοιμοπόλεμοι. Και για να συμβεί αυτό, προπονούνται σκληρά όλοι υπό τις οδηγίες του Γιάννη Πλαβούκου. Ακόμα και οι ερασιτέχνες επιδιώκουν και απολαμβάνουν την προπόνηση μαζί του, φιλοδοξώντας να τους μεταλαμπαδεύσει κάποιες από τις γνώσεις του και να καταφέρουν μία καριέρα όπως του Διούδη και του Σηφάκη, δύο τερματοφυλάκων τους οποίους ανέδειξε σαν προπονητής ο Πλαβούκος…