Έσκασε φιάλη υγραερίου στην Κομοτηνή, διασωληνωμένος 10χρονος

Παραλίγο θα είχαμε εκτεταμένη τραγωδία όταν φιάλη υγραερίου που έσκασε σε φτωχόσπιτο στην Κομοτηνή προκάλεσε φωτιά και αποπνικτική ατμόσφαιρα για την εξαμελή οικογένεια που ζούσε εκεί.

Το περιστατικό συνέβη στην συμβολή των οδών Φιλιππουπόλεως και Λέσβου όπου σε χαμηλή μονοκατοικία έμενε οικογένεια με τέσσερα παιδιά. Οι γείτονες δεν μπορούσαν να δώσουν και πολλά στοιχεία γιατί ο 30χρονος πατέρας 4 παιδιών Ρομά δεν είχε και πολλές σχέσεις ενώ προσπαθούσε να εξασφαλίσει τα απαραίτητα για την φαμίλια του. 

Το πετρογκάζ βρισκόταν στην αυλή και η έκρηξη έγινε εκεί με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές σε πόρτες και παράθυρα και να ξεσπάσει φωτιά. Στην προσπάθειά του να σώσει τα παιδιά ο πατέρας υπέστην εγκαύματα και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο σοβαρότερα όμως είναι ο 10χροβνος γιος του και με αναπνευστικά προβλήματα που διασωληνώθηκε και με εγκαύματα στο πρόσωπο αλλά όχι σοβαρά σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις είναι και άλλα δύο παιδιά ένα 12χρονο κοριτσάκι και ένα 6χρονο αγοράκι. Στις πρώτες βοήθειες υπήρξε άμεση κινητοποίηση με το που έφτασε το ΕΚΑΒ στον τόπο του ατυχήματος, ενώ ο υπεύθυνος γιατρός κ. Πατλάκας επιλήφθηκε των συμβάντων. Ο διοικητής Κώστας Ναλμπάντης που έσπευσε στο Σισμανόγλειο ενημερώθηκε για το περιστατικό και διερευνούσε την μεταφορά του 10χρομνου σε ειδικευμένο νοσοκομείο για την αντιμετώπισή του. 

Στην γειτονιά ο κόσμος σχολίαζε το περιστατικό ενώ εκφράστηκαν και φόβοι από την χρήση φιαλών υγραερίου και για επέκταση φωτιάς σε οικοδομές που γειτνιάζουν και μπορούν να τεθούν σε απειλή κι άμεσο κίνδυνο όταν προκύπτουν τέτοια περιστατικά. Η αγωνία όλων ήταν για την θετική έκβαση των τραυματιών και ιδιαίτερα του μικρού αγοριού που είναι σε δυσχερέστερη θέση. 

 

Πηγή:  http://xronos.gr