Σπουδαία εμφάνιση και πρωτιά Μπανιώτη στο Βουκουρέστι

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Γιάννης Γιαγκίνης

–  Σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησε ο Κώστας Μπανιώτης στο μίτινγκ της Βουδαπέστης, καθώς ξεπέρασε στο ύψος τα 2,33 μέτρα και κατέκτησε την πρώτη θέση στο μίτινγκ του “Ιστβαν Γκιουλάι”

Ο κομοτηναίος αθλητής του Γιώργου Τσούγκου μετά το 2,34 μ. στους Μεσογειακούς Αγώνες στη Μερσίνα, που είναι ατομικό του ρεκόρ, η καλύτερη επίδοση φέτος στην Ευρώπη, η δεύτερη καλύτερη όλων των εποχών στην Ελλάδα, έδειξε ότι παραμένει σε εξαιρετική κατάσταση.

Στον αγώνα στην πρωτεύουσα της Ρουμανίας ανέβηκε στα 2,33 μέτρα, δείχνοντας αξιοθαύμαστη σταθερότητα σε μεγάλα ύψη, ικανά για μεγάλη διάκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Απέτυχε όμως στα 2,35 μ., ύψος στο οποίο δοκίμασε στη συνέχεια, επιδιώκοντας νέα ρεκόρ. 

Ο θρακιώτης πρωταθλητής δείχνει σε πολύ καλή κατάσταση ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Μόσχας, το οποίο ξεκινά ακριβώς σε ένα μήνα στην πρωτεύουσα της Ρωσίας. 

Δεύτερος πίσω από τον Ελληνα ήταν ο Αμερικανός Ντάστι Τζόνας με 2,28 μ. και τρίτος ο Μιχάι Ντονισάν (Ρουμανία) με 2,24 μέτρα.

Στο ίδιο μίτινγκ, ο δραμινός εμποδιστής Κωστας Δουβαλίδης τερμάτισε σε 13.56″ τα 110 μ. εμπ. και κατέλαβε την πέμπτη θέση. Νικητής με 13.27 ήταν ο Τζαμαϊκανός Αντριου Ριλέι και δεύτερος ο παγκόσμιος πρωταθλητής Τζέισον Ρίτσαρντσον (13.28).