To pregame του αγώνα Ορεστιάδας – ΑΕΚ

Ανταπόκριση από Ορεστιάδα: Γιάννης Βαβαλικούδης

–  Η τελευταία πράξη για την άνοδο στην Volley League θα παιχτεί στην Ορεστιάδα αυτό το τριήμερο (26-28/4) με την ομάδα του Έβρου να τα «παίζει όλα για όλα» κόντρα στην ΑΕΚ για το πολυπόθητο εισιτήριο. 

Με καθαρή νίκη η ομάδα του Παναγιώτη Τσιακμάκη θα μείνει ζωντανή στην προσπάθεια διεκδίκησης της μίας από τις δυο θέσεις που οδηγούν στην μεγάλη κατηγορία, σε περίπτωση ήττας θα αποχαιρετήσει κάθε ελπίδα, αν κερδίσει στο ταϊ μπρέικ θα υπάρξει παράταση του θρίλερ το σαββατοκύριακο.

 

«Είναι ένα παιχνίδι όπου κρίνεται όλη η χρονιά… Ψυχολογικά είμαστε καλά, αφού εξακολουθούμε να κρατάμε την τύχη στα χέρια μας. Σίγουρα έχουμε δύσκολη αποστολή, αλλά πιστεύουμε στις δυνατότητες μας», είπε στο volleyball.gr ο προπονητής του ΑΟΟ Παναγιώτης Τσιακμάκης, ο οποίος χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι «θα αντιμετωπίσουμε την ΑΕΚ ξεκούραστοι. Στην Πάτρα προερχόμασταν από το τάι μπρέικ με την Παναχαϊκή και η κούραση μας έκανε να χάσουμε την αυτοσυγκέντρωση μας. Στο πρώτο τουρνουά όμως που είχαμε παίξει στην πρεμιέρα ήταν ένα διαφορετικό παιχνίδι. Τώρα παίζουμε στην έδρα μας, η οποία θα παίξει σίγουρα ρόλο, αλλά δεν αρκεί ο κόσμος για να κερδίσουμε».

Στις τάξεις του κόσμου της Ορεστιάδας είναι γεγονός ότι υπάρχει γενικός ξεσηκωμός, ενόψει του ενδεχομένου να δουν την ομάδα να ξαναπαίζει μετά από έξι χρόνια στα μεγάλα σαλόνια. Το γήπεδο αναμένεται κατάμεστο από φιλάθλους όλων των ηλικιών, αφού προσκλήσεις μοιράστηκαν και στα σχολεία της περιοχής. Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι μετά από απόφαση της Αστυνομίας, δεν θα επιτραπεί η μετακίνηση οργανωμένων οπαδών της ΑΕΚ και όποιοι θελήσουν να έρθουν, κυρίως μέλη τοιυ τοπικού παραρτήματος της Original, θα πρέπει να προσέλθουν μεμονωμένα και χωρίς κιτρινόμαυρα διακριτικά.

Χωρίς αγωνιστικά προβλήματα και οι δυο ομάδες, με τους παίκτες της Ορεστιάδας όλη την εβδομάδα να “ντοπάρονται” ψυχολογικά από την διοίκηση και τον κόσμο, ενώ εκείνοι της ΑΕΚ, που ανέβηκαν στον Έβρο από το πρωί της Πέμπτης, έκαναν προπόνηση το βράδυ στο γήπεδο “Ν. Σαμαράς”. Ο τεχνικός της ΑΕΚ, Γιώργος Κλαρούδας τόνισε με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας, πως και για την Ένωση, η αναμέτρηση με την Ορεστιάδα είναι τελικός: «Η Ορεστιάδα έχει το πλεονέκτημα της έδρας και σίγουρα θα παίξει ρόλο, αφού η παρουσία του κόσμου θα ασκήσει μεγάλη πίεση ωστόσο έχει και πιο δύσκολο έργο αφού πρέπει να κάνει δύο καθαρές νίκες».

Η Ένωση σε περίπτωση ήττας έχουν μια δεύτερη ευκαιρία κόντρα στην Παναχαϊκή το Σάββατο (27/4), σε αντίθεση με τους Ορεστιαδίτες που αν χάσουν, χάθηκαν. Ωστόσο ο Κλαρούδας διαφωνεί. «Δεν υπάρχει τέτοια σκέψη στο μυαλό μας, γιατί πρόκειται για μεγάλη παγίδα. Στο μυαλό μας υπάρχει μόνο η Ορεστιάδα και η νίκη και όταν τελειώσει αυτό το ματς θα δούμε τι ισχύει. Εμείς κάναμε στην Πάτρα ένα πολύ καλό ματς, πολύ καλύτερο απ’ ότι στην Αθήνα, αλλά οι διαφορές μεταξύ των ομάδων δεν είναι μεγάλες και είναι και θέμα ημέρας».

Ο μεγάλος αγώνας αρχίζει στις 9.00 το βράδυ και τον διευθύνουν οι Μπαντιανίδης και Τζεπκινλής. Δεν υπάρχει τηλεοπτική κάλυψη και ο μόνος τρόπος για να πληροφορηθεί κάποιος την εξέλιξή του θα είναι από το thrakisports που θα βρίσκεται από νωρίς στο κλειστό της Ν. Ορεστιάδας και θα μεταδώσει εκτενώς όσα συμβαίνουν πριν, κατά την διάρκεια και φυσικά μετά το τέλος του σπουδαίου αυτού μπαράζ…