Ντοκουμέντο: Η 11άδα της Ξάνθης και οι άλλοι 10 Θρακιώτες της Super League που λήγουν τα συμβόλαιά τους το καλοκαίρι

 

Έχει περάσει ενάμισης μήνας από την ημέρα που το ThrakiSportS σας αποκάλυψε ποια είναι τα 11 συμβόλαια στην ομάδα της Ξάνθης που ολοκληρώνονται το καλοκαίρι και συγκεκριμένα στις 30 Ιουνίου.

Από τότε είναι η αλήθεια ότι δεν έχουμε γίνει και πολύ σοφότεροι. Για παράδειγμα, με εξαίρεση την ανανέωση του συμβολαίου με τον τερματοφύλακα Ζίβκο Ζίφκοβιτς, κάποια άλλη ανανέωση δεν έχει γίνει γνωστή. Έντεκα ήταν και τότε, έντεκα παραμένουν και σήμερα, όπως αποκαλύπτουν τα έγγραφα που έφερε στο φως της δημοσιότητας το Sport24 και παρουσιάζουν τα συνολικά 156 ονόματα παικτών ομάδων της Super League που λήγει το συμβόλαιό τους το καλοκαίρι.

Βέβαια υπάρχει μια διαφορά που μπορεί να είναι σημαντική, μπορεί και όχι. Στα επίσημα έγγραφα αναφέρονται οι Λάζιτς, Λουσέρο, Γουάλας, Πιτσέλι, Σολτάνι, Γιουνές, Βασιλακάκης, Καρασαλίδης, Παπαγεωργίου, Παπαστεριανός και Φλίσκας. Εμείς είχαμε στην σχετική λίστα με βάση τα στοιχεία του transfermarkt και τους Λισγάρα, Μπαξεβανίδη, Ζαρόπουλο ενώ αντιθέτως δεν είχαμε τους Λάζιτς, Πιτσέλι και Παπαστεριανό. Αρα αν πιστέψουμε την επίσημη λίστα που τώρα εμφανίστηκε, οι τρεις πρώτοι έχουν ανανεώσει.

Στα επίσημα έγγραφα με τους 154 επαγγελματίες ποδοσφαιριστές που μετέχουν στο πρωτάθλημα της Super League και έχουν συμβόλαια με τις ομάδες τους μέχρι το καλοκαίρι περιλαμβάνονται και άλλοι 10 Θρακιώτες, για την ακρίβεια δύο με καταγωγή από την Θράκη και άλλοι οκτώ που απλά έχουν φορέσει τις φανέλες των ομάδων του γεωγραφικού μας διαμερίσματος.

Αναφορικά με τους βέρους θρακιώτες, ο λόγος γίνεται για τον εβρίτη ποδοσφαιριστή του Πανιωνίου Μανώλη Σιώπη και τον κομοτηναίο στην καταγωγή παίκτη του Πλατανιά Θανάση Ντίνα.

Από εκεί και πέρα, έχουμε και του εξής: ο Γιάννης Ζαραδούκας της Κέρκυρας που έχει περάσει από την Ξάνθη, ο Πάβολ Φάρκας της ΑΕΛ που έχει περάσει από την Ξάνθη, οι Στέλιος Ηλιαδης και Χρήστος Μελίσσης της Βέροιας που έχουν περάσει από τον Πανθρακικό, ο Παντελής Καπετάνος της Βεροιας που για δυο χρόνια αγωνίστηκε στην Ξάνθη, ο Δημήτρης Παπαδοπουλος του Παναιτωλικού που έχει περάσει από τον Πανθρακικό, ο Τάσος Παπάζογλου επίσης του Παναιτωλικού που έχει περάσει από την Ξάνθη και ο Χρήστος Καρυπίδης του Πλατανιά που έχει παίξει και στην Ξάνθη.