ΕΠΣ Ξάνθης: Δύσκολη εκτός έδρας νίκη της Αναγέννησης Θαλασσιάς επί της Ασπίδας Ξάνθης

 

Μετά την ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής στην έδρα του Αστέρα Μαγικού, η Αναγέννηση Θαλασσιάς επέστρεψε στις νίκες καθώς επιβλήθηκε δύσκολα εκτός έδρας της Ασπίδας Ξάνθης με 0-1.

Σε ένα μοιρασμένο παιχνίδι με τις δύο ομάδες να δημιουργούν εξίσου ευκαιρίες μπροστά στις αντίπαλες εστίες, νικήτρια αναδείχθηκε η ομάδα της Θαλασσιάς με ένα πολύ όμορφο τέρμα του Παπαδημητρίου παίρνοντας και ψυχολογία για την επικείμενη πρώτη μάχη με τον Εχίνο Σπορ με φόντο τον μεγάλο τελικό.

Στα της αναμέτρησης, το πρώτο ημίχρονο ήταν μοιρασμένο με τις δύο ομάδες να έχουν από μία πολύ καλή στιγμή χωρίς όμως να καταφέρουν να παραβιάσουν την αντίπαλη εστία. Αρχικά στο 6′ ο Τουργαίδης Σ. εκτέλεσε το φάουλ με τον Αναστασιάδη να μπλοκάρει την μπάλα κρατώντας ανέπαφη στην εστία του. Στο 45′ ήταν η σειρά της Ασπίδας να απειλήσει με τον Σάββογλου αλλά το κοντινό πλασέ που επιχείρησε έδιωξε σε κόρνερ με εντυπωσιακή επέμβαση ο Περπερής.

Στο δεύτερο ημίχρονο, χρυσή αλλαγή για την Αναγέννηση αποδείχθηκε ο Παπαδημητρίου καθώς 2 λεπτά μετά από την είσοδο του στον αγωνιστικό χώρο κατάφερε να σκοράρει και να βάλει την ομάδα του σε θέση οδηγού με πολύ ωραία εκτέλεση φάουλ στο 63 λεπτό. Στο 76′ ο Κοντομιχάλης δεν κατάφερε να ισοφαρίσει καθώς η κεφαλιά που πραγματοποίησε πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Περπερή. Στο 82′ ο Παπαδημητρίου λίγο έλειψε αποβεί σε μοιραίος για την ομάδα του καθώς αστόχησε από το σημείο του πέναλτι στέλνοντας την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Αναστασιάδη. Η ομάδα της Θαλασσιάς δεν το πλήρωσε καθώς στην τελευταία φάση του αγώνα και στο 85′ το φάουλ του Στεπανιάν μπλόκαρε δύσκολα ο Περπερής.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Ουζουνίδης με βοηθούς τους  Δρακίκη και Τζιβαρτζίδη

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ: Αναστασιάδης, Σάββογλου, Τζαρτάκης (85′ Κοντογιαννίδης), Σαρηγιαννίδης, Νικολούδης, Κοντομιχάλης, Κυριαζίδης, Χατζηπαρασκευάς (77′ Κατσής), Χαραλαμπίδης, Στεπανιάν, Κρουστάλλης (73′ Κίτσος)

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ: Περπερής, Βασιλειάδης, Μπάτζιος Π. (55′ Κοτζάκελης), Μυλωνάς, Μπάτζιος Δ., Τουργαίδης Κ., Τουργαίδης Σ. (75′ Βουλγαρίδης), Κωτίδης, Χριστοφορίδης, Καζάκης (61′ Παπαδημητρίου), Σαρηγιαννίδης