Ανέκρουσε πρύμναν ο Πανόπουλος στην απαγόρευση εισόδου Ξανθιωτών στον προημιτελικό με ΠΑΟΚ αλλά πέταξε στα ύψη τις τιμές

 

Μπροστά στην γενική κατακραυγή των απλών φιλάθλων την απόφαση της ΠΑΕ Ξάνθη ΑΟ να απαγορεύσει ουσιαστικά την είσοδο στους φίλους της Ξάνθης που δεν είναι κάτοχοι εισιτηρίων διαρκείας, η ομάδα άλλαξε στάση και τελικά με νεώτερη διορθωτική ανακοίνωση έκανε γνωστό ότι θα εκδοθούν και μεμονωμένα εισιτήρια, που όμως θα κοστίζουν 25 ευρώ έκαστο.

Κοινώς, μια τετραμελής οικογένεια θα πρέπει να δώσει ούτε λίγο ούτε πολύ 100 ευρώ για να βρεθεί στον αγώνα, να παρακολουθήσει το παιχνίδι και να συμπαρασταθεί στην αγαπημένη του ομάδα. Αναμφισβήτητα πρόκειται για ένα απαγορευτικό ποσό, που συνυπολογίζοντας και τα έξοδα που θα πρέπει κάποιος να κάνει για την μετακίνησή του προς και από τα Πηγάδια αλλά και μια λελογισμένη κατανάλωση στο γήπεδο, αγγίζει το… μισό μηνιάτικο για δυο ώρες «απόλαυσης».

Βέβαια, ο Πανόπουλος με τον τρόπο αυτόν ενδεχομένως αντιδρά στην παρατεταμένη απουσία του κόσμου της Ξάνθης από τους αγώνες πρωταθλήματος, παρά την ομολογουμένως εντυπωσιακή πορεία της ομάδας που φιγουράρει σταθερά το τελευταίο δίμηνο σε θέσεις Ευρώπης. Όμως με αυτήν την οργή του τιμωρεί και τους περισσότερους από αυτούς τους λίγους, τους 515 που είχε αναφέρει και ο ίδιος, που συμπαραστέκονταν στην ομάδα. Το ποσό των 25 ευρώ είναι πολύ μεγάλο για τις μέρες που ζούμε, με την διευκρίνιση μάλιστα ότι ΔΕΝ θα ισχύσουν παιδικά εισιτήρια, δηλαδή ακόμα και τα παιδιά θα πρέπει να πληρώσουν εισιτήριο σαν ενήλικες επιβαρύνοντας ακόμα περισσότερο το πορτοφόλι των μπαμπάδων.

Βέβαια αυτή η τακτική το μόνο που θα καταφέρει είναι να αποτρέψει και τον λίγο κόσμο που πηγαίνει στο γήπεδο να καταφέρει να πάει. Και θα αφήσει τον δρόμο στον «στρατό» των οπαδών του ΠΑΟΚ και του κάθε ΠΑΟΚ, που συνήθως έχουν άλλους να τους πληρώνουν τα έξοδα για τα εισιτήρια, να μετατρέψουν τα Πηγάδια σε μια καυτή έδρα υπέρ των αντιπάλων της Ξάνθης. Είναι κρίμα που ο κόσμος της Ξάνθης δεν έχει ανταποκριθεί μέχρι στιγμής στο κάλεσμα της διοίκησης και των παικτών παρά την εξαιρετική πορεία της, είναι ακόμα μεγαλύτερο κρίμα όμως να ακολουθείται αυτή η «τιμωρητική» τακτική αντί υπάρξει μια επικοινωνιακή καμπάνια, όπως πχ κάνει ο προσεχής αντίπαλο της Ξάνθης στο ντέρμπι της Ευρώπης, τον Πανιώνιο.

Για όσους δεν το ξέρουν, με ανακοίνωσή του ο Πανιώνιος έχει καλέσει μαθητές ηλικίας ως 15 ετών αλλά και γυναίκες να προσέλθουν στο γήπεδο και να παρακολουθήσουν δωρεάν την αναμέτρηση της προσεχούς Κυριακής, στηρίζοντας την προσπάθεια της ομάδας. Όπως έχει ενημερώσει η ΠΑΕ, η είσοδός τους θα γίνεται από τη Θύρα 1 και από εκεί θα κατευθύνονται στην Θύρα 2. Αντί μιας τέτοιας πρωτοβουλίας όμως, η Ξάνθη αρχικά απαγόρευσε και τελικά έβαλε απλά σε απαγορευτική τιμή τα μεμονωμένα εισιτήρια ενώ παράλληλα ζήτησε 12 ευρώ για είσοδο ακόμα και από τους κατόχους… διαρκείας. Είναι πάγια τακτική τα τελευταία χρόνια, λένε αρκετοί, είναι λανθασμένη όμως. Το διαρκείας είναι για όλα τα ματς, είτε αυτά συμπεριλαμβάνουν Ευρωπαϊκούς αγώνες, είτε αγώνες πρωταθλήματος, είτε ματς Κυπέλλου, είτε φιλικά παιχνίδια. Τα ίδια λάθη έκαναν και στην Κομοτηνή και η κατάληξη είναι γνωστή.

Με αυτόν τον τρόπο που ακολουθεί ο Πανιώνιος υπάρχει μια πιθανότητα σταδιακά να επιστρέψει ο κόσμος της Ξάνθης στο γήπεδο. Όπως έκανε πριν δυο χρόνια στο ιστορικό ταξίδι του τελικού στο ΟΑΚΑ, όπως έκανε στις δύσκολες στιγμές του μπαράζ με τον Ολυμπιακό Βόλου και πιο πριν του «τελικού» της τελευταίας αγωνιστικής με τον Παναθηναϊκό. Τότε είναι αλήθεια ότι μόνο επιταγές δεν έδινε ο Πανόπουλος να να πάει ο κόσμος στο γήπεδο, αλλά η ουσία είναι ότι ο κόσμος ανταποκρίθηκε και πήγε και φώναξε και στήριξε και έσωσε την ομάδα. Ας αναζητηθούν και εντός αυτής οι ευθύνες για την απουσία του κόσμου – και όταν συμβεί αυτό, ο κόσμος που στο σύνολό του ξέρει και αναγνωρίζει την προσφορά στην ομάδα, θα επιστρέψει στο γήπεδο.

Με δηλώσεις όμως του στυλ «απαγορεύω την είσοδος στους μη κατόχους διαρκείας» ή «την επιτρέπω με 25 ευρώ είσοδο και βάζω και τους κατόχους διαρκείας να πληρώσουν από 12 ευρώ», μάλλον το αποτέλεσμα θα είναι να στερήσεις το γήπεδο και σε κάποιους, ίσως και αρκετούς, από αυτούς τους 515 που ερχόντουσαν σταθερά στα Πηγάδια όλο το προηγούμενο διάστημα.

 

Η ανακοίνωση της Ξάνθης για τα εισιτήρια του αγώνα της άλλης Πέμπτης με τον ΠΑΟΚ:

Τα εισιτήρια γι’ αυτή την αναμέτρηση του Κυπέλλου της Xanthi FC με τον ΠΑΟΚ την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου και ώρα 19:30 θα εκδίδονται με τις εξής προυποθέσεις:

  • A)Για τους φιλάθλους της Ξάνθης, (τους κατόχους κάρτας διαρκείας)

 

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ  12 €

Η ΑΓΟΡΑ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ & ΑΜΚΑ

ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΕΠΙΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ Η ΚΑΡΤΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ, Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ

ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΕΑΝ ΕΧΕΙ ΕΚΔΟΘΕΙ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ

 

  • B)Για τους φιλάθλους της Ξάνθης που δεν έχουν στην κατοχή τους κάρτα διαρκείας

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 25 € στη Θύρα Α

Η ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΜΚΑ.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ Η ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ.

 

Για τους ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ της ΞΑΝΘΗΣ, ΚΑΤΟΧΟΥΣ ΚΑΡΤΩΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΚΑΙ ΜΗ, Η ΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ θα γίνεται από:

 

  • ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ  ΜΠΕΡΜΠΕΡΟΓΛΟΥ – ΙΣΟΓΕΙΟ – ΜΙΧ. ΚΑΡΑΟΛΗ 41 – Έναντι ΖΑΡΑ kids από τις 09.30 – 15.30 & από 17.00 -20.30
  • ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΑΕ Από τις 10:00 έως τις 18:00

 

Για τους φιλάθλους του Π.Α.Ο.Κ. πώληση για:

  • τη ΘΥΡΑ Δ (Πέταλο), τιμή εισιτηρίου 20 €

 

Για τους φιλάθλους του Π.Α.Ο.Κ., (χωρίς διακριτικά της ομάδας του Π.Α.Ο.Κ.,  π.χ. κασκόλ, μπλούζες, κλπ.) πώληση για:

  • τη ΘΥΡΑ Γ1 τιμή εισιτηρίου 25 €

 

ΠΩΛΗΣΗ:

  • Α) Μέσω internet (Viva.gr)
  • Β) Από τα καταστήματα PUBLIC

Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις πώλησης μεμονωμένων εισιτηρίων δεν υπάρχει η κατηγορία των παιδικών εισιτηρίων.

Σε κάθε περίπτωση ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ για την έκδοση εισιτηρίου είναι η προσκόμιση της Αστυνομικής Ταυτότητας και το ΑΜΚΑ.